Home » Авторски страници

Студентка от АУБГ първа в конкурс на Credit Suisse Research Institute

2017.01.28 Няма коментари
Spread the love

Стефани Костадинова от Американския университет в България победи младежи от 51 държави и 115 университета в световно състезание

unnamed

Четвъртокурсничката в Американския университет в България Стефани Костадинова спечели първо място в глобално състезание, организирано от Credit Suisse Research Institute. Тази победа осигури на Стефани участие в Световния икономически форум, който се проведе в Давос, Швейцария. Основният фокус на дискусията, в която се включи тя, беше бъдещето на монетарната политика.

“Имах невероятния шанс да представя идеите си на Световния икономически форум в Давос. Срещнах вдъхновяващи хора – световноизвестни изпълнителни директори, лидери на банки, ръководители на институции, политици, предприемачи, изтъкнати професори и много други. Никога не съм си представяла, че ще мога да участвам в подобен форум на 22-годишна възраст” – сподели Стефани след участието си на световното събитие.

Състезанието Credit Suisse Research Institute Academy Challenge започна през лятото на 2016 г. с цел да насърчи студентите да изследват някои от най-важните социални и икономически промени в световен мащаб. В надпреварата участваха младежи от 115 университета от 51 държави, пред които изпъкна българката. 20 от най-добрите кандидатури бяха отличени в първи кръг. Финалистите имаха възможност да разработят доклади, заедно със световно признати професори от университети като Harvard, Berkley и др. Докладът на Стефани Костадинова е на тема „Бъдещето на монетарната политика“ и ще бъде публикуван тази пролет. Тя работи по него с изследователите от Credit Suisse Оливер Адлер и Золтан Позар, както и с проф. Дейвид Йермак.

Стефани Костадинова изучава две специалности в Американския университет в България – „Икономика“ и „Бизнес администрация“. Критично мислене, практическа насоченост, интерактивен подход и тясна връзка с бизнеса са само част от образователния модел на АУБГ, които помагат на Стефани и на всички студенти на университета да успяват в целия свят. АУБГ предоставя възможности за получаване на знания от широк кръг дисциплини, съчетано с тясна специализация. Талантливи студенти от цял свят избират университета у нас и заради двете дипломи – от САЩ и България, интердисциплинарно обучение и разнообразие от академични програми.

 

Мирена Керезова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.