Home » Авторски страници

Съобщение на МВнР във връзка с обстановката в Турция

2016.07.21 Няма коментари
Spread the love

mvnr

Съобщение на Министерството на външните работи във връзка с обстановката в Р. Турция към 18:00 ч. българско време на 21.07.2016 г.

На 20 юли 2016 г. в 23.40 ч. Министерският съвет на Република Турция, под ръководството на президента Ердоган, взе решение за въвеждане на извънредно положение на територията на страната за срок от 3 месеца. Решението бе публикувано в Държавен вестник и е в сила на цялата територия на страната.

Конкретните мерки в рамките на извънредното положение все още не са официално обявени. Очаква се те да бъдат публикувани утре в Държавен вестник, като в момента турският парламент дискутира предложените от правителството мерки, даващи право на органите за сигурност да извършват проверки и обиски, както и правото да използват оръжие в случай на неподчинение на техните разпореждания. В Анкара има случай на застрелян водач на МПС, неподчинил се на заповед за проверка.

Възможни са също мерки за ограничаване или пълна забрана на трафика по суша, вода и въздух в отделни райони, с времетраене по преценка на органите за сигурност.

МВнР настоятелно препоръчва на българските граждани да отложат планирани пътувания до Република Турция до нормализиране на обстановката. В случай на неотложна необходимост от пътуване, те следва да се съобразяват с цялата сериозност на въведеното извънредно положение на цялата територия на Р. Турция и стриктно да изпълняват разпорежданията на органите за сигурност.

МВнР своевременно ще уведомява българските граждани за предприеманите от турското правителство мерки, като българските граждани, влизащи на територията на Република Турция, задължително следва да искат разяснения от турските гранични власти за своите задължения.

Предвид предстоящия засилен полицейски контрол и проверки, задължително е българските граждани да носят винаги със себе си документи за самоличност.

Осведомявайте се редовно за актуалните събития в страната и местата, които желаете да посетите.

При необходимост от съдействие българските граждани да продължават да се обръщат към дипломатическите и консулските ни представителства в Р. Турция.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.