Home » Авторски страници

Протестна мрежа: Кой лъже в прокуратурата?

2016.03.07 Няма коментари
Spread the love

Оригинални документи, лични данни и описи за КТБ в боклука на следствието

Scan 9.

“Въпреки опитите на главния прокурор Цацаров да неглижира на проблема с изхвърлените документи от Столичното следствие, истината започва да излиза” – пише ‘Протестна мрежа’ в съобщение до медиите, изпратено днес. От имейла, от който в Протестна мрежа са получили първите снимки на спасените документи, са получихме и първите сканирани части от тези документи. Ето какво пише още в съобщението на ‘Протестна мрежа’:

Това са само едрите парчета от намерените документи, като изпращачът, който предпочита да не бъде назоваван, ни информира, че се работи и по сглобяването на тези, унищожени с шредер. Така скоро ще стане ясно какво е било унищожавано през уикенда след разкритията на следовател Бойко Атанасов, че в следствието има “шпиц команди”, които работят по дела с политическо значение под ръководството на главния прокурор. Дни след това бТВ показа препълнен контейнер с изхвърлени документи – резултат от “извънредна работа” през уикенда.

Измежду изпратените документи и части от тях има такива с оригинални подписи на няколко следователи, като се четат имената на Цеков, Вълчов и Станоев. Има и множество документи с неунищожени лични данни, което е грубо нарушение на всички правила за опазването им.

В изцяло запазен изхвърлен документ има описи на приложени документи и други материали (флашки, дискове и т.н.) по делото КТБ, за което Цацаров отрече да е изхвърляна каквато и да е документация.

Любопитен документ е разпечатка от обявен конкурс за атестация на прокурори и следователи с ръчно нанесени бройки до всяка позиция.

Протестна мрежа

Scan 5

Scan 6

Scan 8

 

Scan 11

Scan 12
Scan 15

Scan 16

Scan 18

Scan

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.