Home » Авторски страници

Обществен съвет по правосъдие: “Да осъдим Висшия съдебен съвет”

2016.01.24 Няма коментари
Spread the love

Неправителствената организация “Обществен съвет за правосъдие” организира на 3 февруари т.г. инициатива под надслов “Да осъдим Висшия съдебен съвет” и кани всички граждани, които са заинтересовани от искана от ВСС обществена информация, да подкрепят инициативата с присъствието си във Върховния административен съд /ВАС/ в София. Причините за организираната акция са свързани с това, че Висшият съдебен съвет отказва да разглежда жалби на граждани, понеже нямал право да извършва проверки по дейностите на магистратите във връзка с постановените от тях актове. Делото, което ще се разглежда във ВАС на 3 февруари, е № 2067 от 2015 г.

Untitled3

Във Фейсбук страницата “Да осъдим Висшия съдебен съвет” е посочен начален час 9 ч., 2 февруари 2016 г., зала №3 на Върховен административен съд.

Още информация за причините за организираното събитие може да се прочете в материал на сайта Нarmonypragma.com, озаглавен “Нещо страшно става в България – истината за Висшия съдебен съвет и съдебната мафия”. По-долу препубликуваме откъс от този материал.

Източник: Нarmonypragma.com

Източник: Нarmonypragma.com

“Да започнем с писмото на снимката горе. Както се вижда, изпратено е от Висшия съдебен съвет и подписано от самият Ясен Тодоров – човекът, който е председател на т.н. „Комисия по професионална етика и превенция на корупцията“. Да, тази комисия и този Висш съдебен съвет, единствено от който зависи качеството на съдебната система. Писмото е в отговор на жалба на председателя на Обществен съвет за правосъдие Бойко Никифоров до ВСС, в която пише, че съдии от Върховен касационен съд са отказали да разгледат  по същество касационна жалба, въпреки, че съгласно тълкувателно решение на същия съд те са длъжни да го направят. В писмото Ясен Тодоров отговаря, че е извън правомощията на комисията да разгледа деянието на магистратите, а постановените от сочените съдии (от ВКС) актове подлежали на инстанционен контрол.

Само че, Ясен Тодоров не подозира, че има хора, които четат Конституцията и знаят, че актовете, постановени от ВКС, не подлежат на никакъв контрол, защото по-горна инстанция ПРОСТО НЯМА. Невежество или самозабрава и подигравка с данъкоплатците – преценете сами! […]

Това ли е отговорът – ВСС е върхът на съдебната мафия в България? Той поддържа съдебната система в необходимия вид, достатъчен и послушен за изпълняването на всякакви съдебни поръчки. Зависимите от него съдии могат безнаказано да продадат всяка човешка съдба. Съдиите вършат „черната работа“, а ВСС ги прикрива с отказите да разглежда жалби на граждани и мотив, че няма право да извършва проверки по дейностите на магистратите във връзка с постановените от тях актове.”

Организаторът на инициативата –  „Обществен съвет за правосъдие“ е учреден през есента на 2014 г. Той има свои представители в София, Пловдив, Русе, Плевен, Враца, Мездра, Кюстендил и др.

 

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.