Home » Авторски страници, българи зад граница

Милена Миташова гостува на Българското училище към Посолството в Лондон

2015.11.23 Няма коментари
Spread the love

На 22 ноември 2015 г. се проведе втората среща за тази учебна година на учениците от предучилищните групи на Българското училище към Посолството в Лондон с автор на детски книги, в рамките на нашата инициатива „Прочети ми българска книжка“. Гост на малките „Азбукарчета“ беше Милена Миташова, която представи втората си двуезична книга „Овцете и кучето“. Децата с удоволствие изслушаха адаптираната българска фолклорна приказка.

Милена Маташова представя своя книга на децата

Милена Миташова представя своята книга на деца от предучилищните групи

А ето какво сподели г-жа Миташова след срещата в социалните медии:

„Вече втора година посещавам класовете на най-малките деца в българското училище към Посолството на България в Лондон, за да представя книжките си. Много съм благодарна и развълнувана от поканата и топлото посрещане. Според мен учителите, които работят в български училища в чужбина, имат доста тежка и отговорна задача, и това, което видях в училището към посолството, ми доказа, че те се справят много успешно! Моите адмирации! Децата бяха много активни в обсъждането на приказката. Mного от родителите решиха да си закупят от книжките и се поинтересуваха кога да очакват следваща. Благодаря ви! За мен това е много важно признание за положения труд!“

Корица на книгата "Овцете и кучето"

Корица на двуезичната книжка “Овцете и кучето”/”The Sheep and the Dog”

Екипът, осъществил срещата, също изказва своята благодарност към г-жа Миташова. За нас бе голямо удоволствие да сме домакини на тази среща.

 

Валентина Александрова,

преподавател в училището

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.