Home » българи зад граница, Избрано

Електронното спасение от купения ромски вот

2015.10.20 Няма коментари

Божидар Чеков, kajeteda.com

Снимка: nfosi.bg

Снимка: nfosi.bg

Имало – нямало, навсякъде и никъде, не работело или работело – безпринципното приказване относно електронното гласуване отдалечава избирателите от целта на това революционно средство за упражняване правото на глас. На тези, които твърдят, че този вид гласуване увеличава възможностите за манипулиране, трябва да се отговори следното: 25 години изборите в България са манипулирани. Нито една от подадените жалби не е взета под внимание. Няма никаква гаранция, че за в бъдеще нещата ще се променят.

Колкото и да им е неприятно на циганските защитници на правата на малцинствата, главната група избиратели, които продават гласовете си, са те. Растежът на тази избирателна маса хора обрича цялата държава, защото не отразява мнението на най-активната част от българското общество. Идва време да се кажат нещата такива, каквито са, преди да е станало късно!

Електронното гласуване е средство, което позволява на избирателите да не пътуват с километри, за да упражнят тяхното гражданско право. Поради това, във Франция например, този вид гласуване се предоставя само и единствено на френските граждани, живеещи в чужбина. Това е примерът, който България трябва да приложи, за да могат двата и половина, или три милиона българи, пръснати по света, да участват в изборите. Гражданската тежест на тази дейна и просветена маса може да стане спасителният за България противовес на материалната податливост на нискообразованите местни избиратели.

В чужбина всички притежават лаптопи, не са необходими избирателни секции и двайсетолевките не важат! Ето защо, въвеждането на електронно гласуване е жизнено необходимо за България, но то трябва да се приложи, подобно на Франция, само за гражданите, живеещи в чужбина.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.