Home » Авторски страници, българи зад граница

Поздравителен адрес за Деня на българската независимост

2015.09.22 Няма коментари
Spread the love

Untitled90

Скъпи сънародници!

Честит Ден на Независимостта на България! 22 септември е историческа дата за българския народ, която показва, че борбата за държавността трябва да продължава всеки ден. В продължение на тридесет години след Освобождението на България от турското робство, българският народ продължава да се бори за своята независимост. Стотици българи от Бесарабия след получаване на образование в Болградската гимназия се завръщат в Родината и спомагат да бъде изградена силна и независима държава, сред които са Александър Малинов, Олимпий Панов, Александър Теодоров-Балан, ген. Данаил Николаев, ген. Иван Колев, ген. Георги Тодоров, Димитър Агура.

Днес отбелязваме 107-та годишнина от провъзгласяването на Манифеста на цар Фердинанд I и нека на този ден всеки от нас преосмисли своята роля в запазването на Независимостта на България. От всеки от нас зависи колко силна ще е България и какъв авторитет тя ще има на международна арена. Сигурен съм, че силната държава започва от силно и благополучно семейство, успешни професионалисти и хора, обичащи родното! Бъдете здрави и щастливи!

Да живее свободна и независима България!

Да живее Българският Народ!

 

Юрий Граматик,

Президент на Всеукраинската обществена организация
„Конгрес на българите в Украйна“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.