Home » българи зад граница, Е-Списание

НОИ с услуги, улесняващи българите зад граница

2015.07.10 Няма коментари
Spread the love

Untitled3

Нови онлайн услуги от Националния осигурителен институт улесняват хората, които живеят извън пределите на България. От началото на месеца може да се получи удостоверение за пенсия или справка за осигурителния стаж от всяка точка на света по интернет. Тази новина бе съобщена вчера по БНТ.

Системата е синхронизирана със системите на страните от Европейския съюз, Швейцария и някои държави, с които България има подписани спогодби, и удостоверенията могат да се предоставят директно за ползване в дадената държава – се казва в репортаж по темата в предаването “Денят започва”, запис от от който може да се види в сайта на телевизията.

За предоставяне на такива онлайн услуги се изисква обаче електронен подпис. Но, както се посочва в репортажа, имало и други начини – чрез персонален идентификационен код, който се издава от НОИ, или чрез предоставянето на ЕГН на гражданина, който потърси такава услуга.

.

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.