Home » Е-Списание

Валенса награден с “People for culture and peace” в Българското консулство в Неапол

2015.06.19 Няма коментари
Spread the love

Българското Почетно консулство в Неапол е било домакин на тържествената церемония по награждаване на Почетния президент на Полша и Нобелов лауреат за мир – Лех Валенса, с наградата “People for culture and peace” на Международния институт за средиземноморска култура, информира пресцентърът на МВнР. Сред гостите на събитието са били множество посланици, сенатори, почетни консули и представители на обществените среди.

IMG_1209_ICM

Лех Валенса е изразил своята благодарност към неаполитанската общественост и към българския посланик в Италия – Марин Райков, за оценката, която се дава за неговия исторически принос за утвърждаването на „Солидарност”, за преодоляването на разделението в Европа и за победата над тоталитаризма.

IMG_1205_ICM (1)

В изказванията си българският и полският посланици в Италия, сенатор Раниери, кардинал Крешенцио Сепе, и Почетният консул на България – Дженаро Фамилиети, са подчертали значението на дейността на Лех Валенса за изграждането на съвременна Европа.

След церемонията се е състояла работна вечеря с участието на Валенса, на която са били обсъдени европейските политики в сферата на правата на човека, утвърждаването на демократичните ценности и преодоляването на предизвикателствата в следствие на миграционните процеси, пред които е изправен Европейският съюз, съобщава още българското Външно министерство.

.

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.