Home » Авторски страници, българи зад граница

Кампания “Доведи приятел” в българските училища по света

2015.06.22 Един коментар
Spread the love

Първо българско училище “АБВ” в Амстердам започна кампания “Доведи приятел”, чиято цел е повече български деца да посещават българските училища зад граница.

11017730_10203081070547845_991023652550654482_n

“Всеки от вас, който през новата учебна 2015-2016 г. доведе приятел или приятелка, за да се запишат в неделно училище, ще ползва намаление на таксата и ще получи интересен подаръкобявяват от Българското училище в Амстердам.Целта ни е да дадем възможност на повече деца да изучават родния език, да се запознаят с българските обичаи, история и култура, да се срещната с други деца и да завържат много нови приятелства. Очакваме ви!”

Такъв или подобен текст може да използва всяко българско училище зад граница, което реши да се присъедини към тази кампания, целяща да стимулира записването на повече деца в българските училища по света.

.

Еврочикаго

One Comment »

  • kyky said:

    Според мен инициативата ще си остане ирония на ситуацията, с която с сблъскват българските училища отколкото да даде реален ефект и повече деца. Не спирам да се учудвам колко меркантилно подхождат много родители към българските неделни училища. За някои това не е нищо повече от един разход, който биха могли и да си спестят. В същото време когато от редовното училище се организира екскурзия на никого не му идва наум да си спести разхода. Да са живи и здрави ентусиастите, на които се крепят училищата! Добри думи и за МОН за добрата програма за подпомагане.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.