Home » Авторски страници

Как се издават шофьорски книжки в България – сигнали до ЕК

2015.05.09 Един коментар
Spread the love

С нашето издание се свърза Митко Трайков от Стара Загора, който е автомобилен инструктор от 25 години. Заедно с група съмишленици и съратници, между които е и държавният служител от българското Министерство на транспорта, инж. Иво Кръстев, от няколко години те се опитват да водят неравна битка срещу злоупотребите и корупцията при издаването на шофьорски книжки в България. Според Митко Трайков и неговите съратници, тази корупция се покровителства на високи държавни нива в страната, поради което и “войната по пътищата” ще продължава да взима повече нови жертви. “Медиите в страната не смеят да повдигат този въпрос, защото се ръководят “отгоре”. Обърнахме се към политици, но те са “в кюпа” – казва г-н Трайков.

Публикацията съдържа писмото на Митко Трайков до нашето издание, факсимилета и цитати от кореспонденцията на инж. Иво Кръстев с различни дирекции на Европейската комисия, както и от писма до европейски посланици в България.

 —————————————————————————————–

.

Казвам се  Митко Трайков и съм от Стара Загора. Инструктор съм от 25 години и се боря с корупцията при издаване на шофьорски книжки, която в последните години доби невиждани размери и стана основна причина за “войната по пътищата”. Няколко човека в страната сме, но не ни обръщат внимание. Става въпрос за корупция, покровителствана от високите етажи на властта в България. Това е мафия, действаща с участието и на някои партии. Разполагаме с много документи. Искаме да променим “моделът ТЯ” в Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” и да кажем на обществото, че в Министерството на транспорта има “гнили тикви”. Медиите в страната не смеят да повдигат този въпрос, защото се ръководят “отгоре”. Обърнахме се към политици, но те са “в кюпа”. Търсим подкрепата на интелектуалци и на обществото като цяло за тази кауза. Сигналите, които лично аз съм подавал, са за такива нарушения в Стара Загора, а не на национално ниво.

По-долу можете да видите кореспонденцията с институциите на един от нас, който е държавен служител, работещ в момента в Министерство на транспорта. Вследствие на подадени от него сигнали до Европейски институции бяха отстранени следните високопоставени служители и разследвани в продължение на три години, за съмнение в организиране на черен пазар на шофьорски книжки, издавани на слабограмотни роми, кюрди и неподготвени кандидат-водачи на МПС.

В резултат на нашите усилия, на писмата и сигналите до различни институции, се стигна до следното:

На 18.05.2011 г. бе отстранен бившият министър на транспорта Александър Цветков.

На 16.06.2011 г. бе отстранено ръководството на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” (ИААА) към Министерство на транспорта.

На 18.05.2011 г . министър-председателят на Р. България Бойко Борисов информира българското общество, че министър Александър Цветков е освободен „по лични причини”. А новоназначеният министър тогава Ивайло Московски, който е министър и в момента, излъга българското общество, че причина да бъде освободено ръководството на ИААА е станалата на 15.06.2011 г. автобусна катастрофа на автомагистрала „Тракия”, при която загинаха 8 невинни граждани. Получи се така, че дори смъртта на невинни хора се използва от българските политици, за да се прикрие корупция във високите етажи на властта.

Новоназначеният министър на транспорта Ивайло Московски възстанови корупционната схема за продажба на шофьорски книжки и машината за пари и убийства заработи отново на пълни обороти.

Две години по-късно евродепутатът Слави Бинев сезира европейските институции, вследствие на което бе арестуван изпълнителен директор на ИААА и десетки държавни служители бяха уличени в масова продажба на шофьорски книжки. Всичко това отново остана прикрито от българското общество.

Първа страница от сигнала на Иво Бориславов Кръстев до Хелмут Шулц, Найджъл Фараж и още четирима евродепутати, 17.02.2014 г.

Първа страница от сигнала на Иво Бориславов Кръстев до Хелмут Шулц, Найджъл Фараж и още четирима евродепутати, 17.02.2014 г.

На 17.02.2014 г. държавният служител от Министерство на транспорта Иво Кръстев сезира шест евродепутата от шест европейски страни, за тежката корупционна практика при издаването на шофьорски книжки в България, което е и основната причина за убийствата по пътищата в нашата страна. (Б.р.: съдържанието на този сигнал може да се изтегли оттук – 1 -СИГНАЛ ДО ШЕСТ ЕВРОДЕПУТАТИ) На свой ред тези евродепутати сезираха Европейската комисия.

Писмо на Анабела Гаго, Генерална дирекция "Миграция и вътрешни работи" на Европейската комисия, до Иво Кръстев, 10 март 2015 г.

Писмо на Анабела Гаго, Генерална дирекция “Миграция и вътрешни работи” на Европейската комисия, до Иво Кръстев, 10 март 2015 г.

 

Предоставяме на общественото внимание документите относно продължилото една година разследване на Европейската комисия срещу високопоставени държавни служители в Р. България.

Отговор на Генерална дирекция "Мобилност и транспорт" на ЕК на изпратена жалба до Комисията, 15.07.2014 г.

Отговор на Генерална дирекция “Мобилност и транспорт” на ЕК на изпратена жалба до Комисията, 15.07.2014 г.

Притежаваме още стотици документи, споменати в отговорите до Европейската комисия. Касае се за живота и здравето предимно на български граждани, в това число на деца, и затова водим тази неравна битка с корумпирани български политици и служители на високо държавно ниво.

Иво Кръстев до

Отговор на Иво Кръстев на запитване от ЕК, в който той пише, че няма никакво притеснение неговата жалба да бъде обработена от службите на ЕК неповерително, 27.08.2014 г.

Надяваме се, че неравната битка, която водим, няма да остане неизвестна за българското общество.

Митко Трайков

————————————————————————————————————

Писмо на ГД “Мобилност и транспорт” на ЕК до Иво Кръстев, 28.10.2014 г.

Второ писмо от генерална дирекция на ЕК до Иво Кръстев, 1стр.

1 стр. на писмото

Второ писмо от Генерална дирекция "Мобилност и транспорт" на ЕК до Иво Кръстев, 28.10.2014 г., 2 стр.

 .

Писмо от Генерална дирекция “Миграция и вътрешни работи” на Европейската комисия до Иво Кръстев, 27.01.2015 г.

Untitled777

.

Писмо на инж. Иво Бориславов Кръстев до Генерална дирекция “Мобилност и транспорт” и Генерална дирекция “Миграция и вътрешни работи” на ЕК, с копие до председателя на Европейската комисия Юнкер, с изложени факти и приложени документи, 27.02.2015 г. Следват цитати от това писмо на Иво Кръстев до ЕК. (Цялото му съдържание може да се види тук – 7 -ОТГОВОР ДО ЕК И ЮНКЕР- 27.02.15г.)

88

“…На 13.07.2010 г. с г-н Кънчо Димитров, в момента директор на Държавна автомобилна инспекция /ДАИ/ – гр. София, информирахме министър-председателя на Р. България, г-н Бойко Борисов, че назначен от него министър е организирал корупционна практика при издаване на свидетелства за управление на МПС и държавните служители на Министерство на транспорта под заплахи, характерни за мафията, сме принуждавани да събираме приходи, като продаваме шофьорски книжки на неграмотни кандидат водачи на моторни превозни средства и на граждани на трети страни, постоянно пребиваващи в страни от Европейския съюз и предимно във Ф. Р. Германия. Три дни по-късно лично г-н Борисов разпореди проверка по подадените от мен и г-н Димитров сигнали, а аз бях дисциплинарно уволнен с мотив: „Подава сигнали за корупция до администрации на държавни институции.“

На 19.04.2011 г. към мен и директора на ДАИ – гр. София бе отправена покана да посетим Посолството на Ф. Р. Германия в Р. България, за да предоставим издадените до този момент от Прокуратурата в Р. България прокурорски постановления и два броя видеозаписа от парламентарен контрол на 41-то Народно събрание на Р. България, уличаващи български министър и зам.-министър в лъжи с цел прикриване на корупционна практика при издаване на свидетелства за управление на МПС. Информирахме Посолството, че компетентните български органи отказват да изследват документи, които по категоричен начин уличават извършителите на тези престъпления, вследствие на които за в бъдеще ще бъдат убити и граждани на Ф. Р. Германия, защото се продаваха шофьорски книжки на слабо грамотни хора /кюрди/, постоянно пребиваващи във Ф.Р.Германия. От Посолството поискаха предоставените от нас документи да бъдат използвани от тях по целесъобразност, като бяхме информирани, че ще бъдат сезирани български институции.

На 18.05.2011 г. бившият министър на транспорта г-н Александър Цветков бе освободен от своя пост, на 26.05.2011 г. подаденият от мен сигнал до Главния прокурор на Р. България с вх. № 4173/06.04.2011 г. с обвинение срещу г-н Цветков, бе приет за основателен и на 16.06.2011 г. бе освободено ръководството на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Българските граждани бяха информирани, че министър Цветков е подал оставка по лични причини, а новоназначеният министър на транспорта г-н Ивайло Московски, който и в момента е министър, информира българското общество, че причина да бъде освободеното ръководството на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ е станалата на 15.06.2011 г. автобусна катастрофа на Автомагистрала „Тракия“, при която загинаха осем невинни български граждани.
Корупционната практика бе незабавно възстановена и машината за пари и убийства заработи отново на пълни обороти…”

Цитат от същото писмо:

“В рамките на четири години след сезирани от мен европейски институции бяха предварително отстранени от своите държавни постове министър, зам.-министър, двама изпълнителни директори на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, както и техните заместници. Всички те бяха разследвани от Прокуратурата в Р. България в продължение на три години по ПП № 7234/2010 г по описа на СГП ; ПП № 4173/2011г. по описа на ВКП и ПП № 27022/2013 г. по описа на СРП, но тези разследвания не са известни на българското общество, както и за начина по който те бяха извършени от Прокуратурата в Р. България. Според изследване на „Репортери без граници“ за 2014 г. Р. България е на 100-но място по свобода на словото и българското общество няма как да бъде информирано за случващото се в Министерство на транспорта, и именно тази е причината уличените в корупция държавни служители да бъдат запазвани и отново възстановявани на високи държавни постове.

След фактите, изнесени по-горе от мен, за които Ви предоставям документи и при условие, че Европейската комисия не е зависима от политически пристрастия и има воля и желание да запази човешки животи и да не позволи да бъдат убити невинни хора през следващите години по пътищата на Р. България, Ф. Р. Германия, Обединеното Кралство Великобритания, Кралство Белгия и в много други много европейски страни, за пореден път като държавен служител на Министерство на транспорта на Р. България отправям молба към Вас: да бъда изслушан от компетентни европейски органи, за да Ви предоставя документи, които уличават високопоставени държавни служители в лъжи и фалшифициране на документи, за да могат да продължават да събират приходи от продажба на свидетелства за управление на слабо грамотни и неподготвени кандидат водачи на МПС, които документи е невъзможно да Ви предоставя чрез представителството на Европейската комисия в Р. България, защото по този начин ще застраша живота и здравето на моето семейство.”

Инж. Иво Кръстев прилага към това писмо следните документи и материали:

“DVD /МАГНИТЕН НОСИТЕЛ – 14 БРОЯ ДОКУМЕНТИ И 1 ВИДЕОЗАПИС/
IMG Сигнал с вх. № 20-И-29/14.07.2010 г., подаден от мен до министър-председателя на Р. България, г-н Бойко Борисов.
IMG_0001 – Писмо № 20-И-29/16.07.2010 г., подадено до мен от министър-председателя на Р. България, г-н Бойко Борисов.
IMG_0002 – Сигнал с вх. № 4173/06.04.2011 г. с обвинение срещу министър, зам.-министър и ръководство на Агенция, подаден от мен до бившия Главен прокурор на Р. България.
IMG_0003 – Oтворено писмо, подадено на 19.04.2011 г. до Посолствата на Ф. Р. Германия, Р. Франция и Кралство Нидерландия в Р. България.
IMG_0004 – Бившият министър на транспорта г-н Александър Цветков е освободен на 18.05.2011 г.
IMG_0005 – Постановление на Върховна касационна прокуратура № 4173/26.05.2011 г., за стартиране на разследване срещу министър, зам.-министър и ръководството на ИА „Автомобилна администрация“.
IMG_0006 – Видеозапис на предаването „Неудобните“, излъчено по Канал 3 на 01.06.2011 г., с мое участие.
IMG_0007 – Ръководството на ИА „Автомобилна администрация е освободено на 16.06.2011г.
IMG_0008 – Постановление на Върховна касационна прокуратура № 4173/02.07.2013 г.
IMG_0009 – Писмо до бившия евродепутат г-н Слави Бинев, в което се цитират факти от двете Постановления на ВКП. В писмото е описано как Прокуратурата в Р. България прикри извършителите на корупционна практика организирана от министър, зам.-министър и…..
IMG_0010 – Писмо с вх. № 94-00-978/13.03.2013 г., подадено от мен до Президента на Р. България, г-н Росен Плевнелиев.
IMG_0011 – Писмо с изх. № 94-00-978/17.04.2013 г. относно разпореждане на проверка от Президента на Р. България.
IMG_0012 – Писмо с изх. № 13-00-292/14.08.2013 г. с невярно съдържание, за да се прикрие корупция. Подадено от зам.-министъра на транспорта г-н Антон Гинев един ден след ареста на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.
IMG_0013 – Писмо с изх. № 13-00-292/26.06.2013 г. с фалшифициран изходящ номер, за да се прикрие корупция, подписано от сегашния Главен секретар на Министерство на транспорта и подадено до мен и Президента на Р. България. Получено от мен на 14.08.2013 г.
IMG_0014 – Отворено писмо подадено на 26.03.2012 г. до Посолствата на Ф. Р. Германия, Р. Франция и Кралство Нидерландия в Р. България.
IMG_0015 – Писмо до мен от Дойче Веле – Ф. Р. Германия.”

.

Из Отворено писмо на Иво Кръстев до немския, френския и холандския посланици в България, 26  март 2012 г.

Untitled5

“ВАШИ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВА,

В моите отворени писма, отправени до Вас от 19.04.2011 г. и 28.09.2011 г. и последвалата покана от г-н Йорк Шенк, на 19.04.2011 г. да бъда приет и подробно изслушан в посолството на Ф.Р.Германия, си позволих да изкажа опасение, че документи, уличаващи политици в Р.България в организиране на споменатата по-горе корупционна практика, няма да бъдат изискани и изследвани в образуваната прокурорска преписка № 7234/2010 г. по описа на Софийска градска прокуратура.
Видно от третото поред и последно постановление на Софийска градска прокуратура № 7234/29.09.2011г. – моите опасения напълно се оправдаха, а именно:

Заместник министъра на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията /МТИТС/, г-н Камен Кичев, в писмо отправено до Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика с вх. № 715/ПП/20.09.2010 г. заявява: „Твърденията за продаване на теоретични изпити, предимно на ниско образовани кандидат водачи, в частност на Неджатин Недждетов и Карачобан Ахмед, не се потвърдиха.“
Бившият министър на МТИТС г-н Александър Цветков, в предаването „Сеизмограф“, излъчено по БТВ на 25.09.2010 г. и от трибуната на Народното събрание на Р.България на 08.10.2010 г., относно проверката, включваща двете дипломи и шестнадесетте документа, саморъчно попълнени от споменатите от г-н Камен Кичев лица, заявява: „При проверката, извършена от инспектората на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ не е установено наличие на данни за корупционна практика.“

Софийска градска прокуратура /СГП/ в двете си постановления № 7234/13.01.2011 г. и № 7234/05.05.2011 г. констатира: „Неджатин Недждетов и Карачубан Ахмед са със слаба грамотност, неможещи да пишат на български език и се е наложило разследващият полицай да им попълни обясненията.“
Двете слабо грамотни лица се разследват от прокуратурата в Р. България като част от организирана корупционна схема при издаване на свидетелства за правоуправление на слабо грамотни кандидат водачи, покровителствана от високопоставени служители на МТИТС.

СГП уличава г-н Камен Кичев и г-н Александър Цветков в скриване на истината, но отказва да образува досъдебно производство. Не се изследва как двама слабо грамотни, неможещи да пишат на български език, са попълнили собственоръчно, според българското законодателство, общо шестнадесет документа и са придобили свидетелства за правоуправление от първите си явявания на изпит в Р.България.”

Част от отвореното писмо до посланиците

Из цитираното отворено писмо до посланиците

 .

Из писмо на инж. Иво Кръстев до Генерална дирекция “Миграция и вътрешни работи” на ЕК, дирекция “Сигурност”, отдел “Организирана престъпност”, 10 март 2015 г. Цялото писмо може да се види тук – 8 -ОТГОВОР ДО ЕК И ЮНКЕР – 10.03.15г.

Untitled77

“Предоставям на Европейската комисия видеозапис от парламентарен контрол на 43-тото Народно събрание на Р. България от 27.02.2015 г., относно зададен въпрос от народния представител г-н Велизар Енчев към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, г-н Ивайло Московски. В моят отговор до Европейската комисия, който Ви бе предоставен в последния ден от определеният ми от Вас срок, аз изказах опасение, че министър Московски ще си послужи с лъжа, за да прикрие корупционна практика за продажба на свидетелства за управление на моторни превозни средства, издавани на слабо грамотни кандидат водачи на МПС, постоянно пребиваващи в страни от Европейския съюз и предимно във Ф. Р. Германия. Министър Московски не само че си послужи с лъжа, но той отказа да даде отговор на фактите, изнесени във въпросите на г-н Велизар Енчев, а те бяха следните:

1. Защо в момента за изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ е назначен високопоставен държавен служител, който преди две години е бил директор на Държавна автомобилна инспекция /ДАИ/ – гр. Плевен „и заедно с всички свои колеги е уволнен за масова корупция чрез продажба на шофьорски книжки?“

2. Защо една дама, която отговаря за изпитващите в цяла България и се казва Славка Андреева, продължава да работи в Министерство на транспорта, след като лично министър Московски в качеството си на народен представител от 42-то Народно събрание на Р. България е задал същият въпрос към бившия министър на транспорта, г-н Данаил Папазов?

3. Защо в Министерство на транспорта продължават да работят и да провеждат изпити с кандидат водачи на моторни превозни средства 15 от 19-те уличени в корупция държавни служители на ДАИ – гр. София, за които с Доклад на ИА „Автомобилна администрация“ прецизно е доказано, че само за шест месеца, по време когато министър на транспорта е бил г-н Московски, са издали / продали чрез корупционни практики 190 шофьорски книжки – за автобуси, товарни автомобили и леки автомобили?

4. От трибуната на 43-тото Народно събрание на Р. България министър Московски си послужи с лъжа, той заяви: че няма информация за периода на подадения сигнал и не може да каже името на държавния служител от ДАИ, който служител според бившия министър на транспорта г-н Данаил Папазов, е подал сигнал за корупция в Министерство на транспорта, за да бъде арестуван бившият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, както и да бъдат освободени всички регионални директори на ДАИ – „за масова корупция“. В предаването „Здравей, България“, излъчено на 20.08.2013 г. по Нова телевизия, бившият министър на транспорта г-н Папазов заяви, цитирам: „Сигналът на държавния служител от ДАИ е подаден до мен и Прокуратурата в края на месец Май“.

В писмо с Рег. № 15-01-1005/14/20.02.2015 г., подадено от министър Московски до българския журналист и дисидент, г-н Николай Колев, министър Московски заявява: Иво Кръстев не е включван в заповеди за провеждане на изпити с кандидат водачи на МПС в продължение на 5 години – „по вина на двама директори от ДАИ гр. София“. Истинската причина за продължаващата и в момента забраната да провеждам изпити с кандидат водачи на МПС е, за да може споменатият по-горе министър да продължава да събира приходи чрез продажба на шофьорски книжки, като по този начин той посяга на живота и здравето на хората не само в Р. България, но и на хората в Германия, Франция, Белгия и в много други европейски страни. В подкрепа на моето твърдение е и реакцията на Посолството на Ф. Р. Германия в Р. България на 19.04.2011 г. и на бившия евродепутат г-н Слави Бинев на 19.06.2013 г.”

Към това писмо са приложени следните документи:

“CD /магнитен носител/ – седем броя документи и видеозапис от 43-тото Народно събрание на Р. България.

IMG Видеозапис от парламентарен контрол на 43-тото Народно събрание на Р. България, проведен на 27.02.2015 г.

IMG_0001– Питане от г-н Николай Колев с вх. № 15-01-1005/13.12.14 г., подадено до министъра на транспорта г-н Ивайло Московски, с копие до Европейската комисия на 15.12.2014 г.

IMG_0002–Писмо-отговор от министър Московски с Рег. № 15-01-1005/14/20.02.2015 г., подадено до г-н Николай Колев.

IMG_0003 – Стенограма от парламентарен контрол на 42-то Народно събрание на Р. България от 28.02.2014 г., където депутатът от опозицията тогава г-н Ивайло Московски задава въпрос.

IMG_0004 – Сигнал с вх. № 13-00-292/17.06.2013 г., подаден от мен до бившия министър на транспорта г-н Данаил Папазов.

IMG_0005 – Писмо-отговор, подадено до мен от бившия евродепутат г-н Слави Бинев на 19.06.2013 г .

IMG_0006 – OFF news 06.10.2013 г. – бившият министър на транспорта г-н Данаил Папазов: „Последните проверки на автомобилна инспекция са разкрили сериозни схеми на корупция при шофьорски изпити и затова ще бъдат сменени всички шефове на ДАИ.“ / включително и директора на ДАИ гр. Плевен /

IMG_0007 – Доклад с Изх. № 11-01-779/01.10.2013 г., изготвен от Главния секретар на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ г-н Дамян Войновски и подписан от г-жа Славка Андреева, споменатата дама от трибуната на 42-то и 43-тото Народно събрание на Р. България – 32 страници.”

Факсимилета от разписки за

Факсимилета от разписки за получени документи, внесени от Иво Кръстев в Представителството на Европейската комисия в България

.

Накрая ще добавим, че давайки гласност на този апел за публично огласяване на български граждани и служители – които са се опитали да направят изглежда всичко по силите си срещу споменатите практики за издаване на свидетелства за правоуправление на МПС, водещи до преки рискове за повече катастрофи и човешки жертви – че все ще се намерят и други български медии, които да публикуват информация по темата. Както и, че за търсената подкрепа от страна на интелектуалци и на обществеността в България за каузата, за която се борят Митко Трайков, Иво Кръстев и техните съмишленици, ще намерят хора, които да надигнат глас.

.

Еврочикаго

One Comment »

 • Мариана said:

  Още по темата

  Във връзка с това, че на 11 май т.г. от 18 ч. местно време журналистът от Би Ти Ви Антон Хекимян ще задава на живо въпроси от зрители на българския премиер Борисов, Митко Трайков информира, че на г-н Хекимян са били изпратени четири въпроса, свързани с темата за шофьорските книжки. Г-н Трайков се надява, че тези въпроси ще бъдат зададени в ефир. Цитат от съобщението за тези въпроси, което ни беше изпратено:

  “Въпрос № 1

  За министър на транспорта , информационните технологии и съобщенията в първото правителство на ГЕРБ бе назначен Александър Цветков. На 18.05.2011 г. министър-председателят Бойко Борисов информира българското общество, че министър Цветков подава оставка по лични причини. Само осем дни след неговото освобождаване по сигнал на Посолството на Ф.Р.Германия в Р. България срещу бившия министър на транспорта Александър Цветков започва разследване на Върховна касационна прокуратура под № 4173/26.05.2011г. за съмнение в организиране на корупционна практика за продажба на шофьорски книжки на слабо грамотни роми и на граждани на трети страни, постоянно пребиваващи в страни от Европейския съюз и предимно във Ф.Р.Германия. Разследването на Прокуратурата срещу Александър Цветков , срещу бившия зам.-министър на транспорта Камен Кичев и срещу бившето ръководство на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ продължава три години и приключва с постановление на Върховна касационна прокуратура № 4173/02.07.2013г. без резултат кой кого прикрива.

  Казал ли е истинската причина за освобождаването на споменатите по-горе високопоставени държавни служители министър-председателят г-н Бойко Борисов или е излъгал българското общество? Споменатото по-горе разследване касае живота и здравето на хората не само в Р. България, но и на хората в много европейски страни и именно поради тази причина то не трябва да се прикрива повече от българското общество. Готов съм да Ви предоставя всичките десет Постановления на Софийска градска прокуратура, Софийска апелативна прокуратура и на Върховна касационна прокуратура относно разследването на Прокуратурата срещу споменатите по-горе висши държавни служители в Р. България, както и сигнала от 19.04.2011г., след който сигнал посолството на Ф.Р.Германия бе принудено да сезира българските компетентни органи.

  Въпрос № 2

  На 13.01.2015 г. за изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ бе назначен Цветелин Цветанов – бивш директор на ДАИ гр. Плевен, който бе освободен от своя пост в края на 2013 г. за корупция при шофьорските изпити.

  На 06.10.2013 г. бившият министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Данаил Папазов информира медиите, че всички регионални директори на ДАИ в страната ще бъдат сменени, включително и директора на ДАИ гр. Плевен, цитирам г-н Папазов:

  „Последните проверки на автомобилната инспекция са разкрили сериозни схеми на корупция при шофьорските изпити и затова ще бъдат сменени всички регионални шефове на ДАИ, съобщи пред БНР транспортният министър Данаил Папазов.“

  ВЪПРОС: Защо министър-председателят г-н Бойко Борисов даде своето съгласие на 13.01.2015 г. за изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ да бъде назначен високопоставен държавен служител, който само преди година и половина е сменен заради разкрити сериозни схеми на корупция при шофьорските изпити. Счита ли, че корупцията при издаването на шофьорски книжки е една от основните причини за масовите убийства на невинни хора по пътищата в нашата страна?

  Въпрос № 3

  Не прилага ли двойствен стандарт партия ГЕРБ в лицето на Министъра на транспорта г-н Московски, който като представител на опозицията по времето на предходното правителство задава въпроси от трибуната на Народното събрание, изобличаващи корупционните схеми при издаване на шофьорски книжки, а като Министър на транспорта в сегашното правителство при зададени на него същите въпроси от други депутати, той се опитва да прикрива тези схеми?”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.