Home » Авторски страници

Уъркшоп на One Dance Week в София

2015.03.12 Няма коментари
Spread the love

ONE DANCE WEEK обявява записване на участници за уъркшоп с двама швейцарски хореографи – Мадлен Райков и Жозеф Трефели

.

poster

Два тридневни уъркшопа ще проведат швейцарските изпълнители и хореографи Мадлен Райков и Жозеф Трефели, по покана на фестивала за съвременен танц и пърформънс ONE DANCE WEEK. И двете ателиета са с вход свободен, а записването вече тече на [email protected].

Първото ателие ще стартира на 30 март и ще продължи до 1 април. То ще се провежда в Derida Dance Center в София от 10.00 до 16.00 часа. Уъркшопът е отворен за всички изпълнители, занимаващи се със съвременни танцови техники.

Домакин на втория уъркшоп е НАТФИЗ. Неговата продължителност е три дни – от 3 до 5 април – и е насочен към обучаващи се в движенчески дисциплини.

 ONE DANCE WEEK е фестивал, стартирал през 2008 г. с името SOFIA DANCE WEEK. Той е посветен на съвременния танц – един от най-динамично развиващите се жанрове в изкуството, който не признава граници между техники и естетики, който преобръща правила и роли, прави невъзможното – възможно. През изминалите осем години фестивалът представи едни от най-интересните феномени в областта на съвременните танцови практики – спектакли от Европа, Азия и Америка.

Jozs

Гостуването на Мадлен Райков и Жозеф Трефели е част от „Dance connected – създаване на капацитет за укрепване и разнообразяване на българската съвременна танцова сцена“ – проект на Фондация „Едно за култура и изкуства“, който се реализира с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за партньорства и експертна помощ (TF PEF).

Мадлен Райков и Жозеф Трефели са едни от най-изявените артисти на сцената на съвременните изпълнителски изкуства в Швейцария. И двамата известно време танцуват за световноизвестната компания ALIAS, която гостува в рамките на SOFIA DANCE WEEK ‘2011 с представлението Sideways Rain. Освен с Гилерме Ботельо, Мадлен и Жозеф работят с най-интересните хореографи не само в Швейцария, но и по света. От 2005 г. Жозеф Трефели има собствена компания, с която представя работата си на най-сериозните форуми в Европа и Австралия.

В рамките на тридневното ателие двамата хореографи ще изследват широк спектър от подходи към процеса на създаване на едно представление. Акценти ще бъдат стратегиите за импровизация и композиционните техники. Всеки ден ателието ще доразвива постигнатото в предишния, за да се изгради палитра от умения и изследователски техники, които правят възможно по-нататъшното развитие и усъвършенстване на участниците.

photo©GregoryBatardon

Програма по дни:

Ден 1:  Индивидът. Кои сме ние и как се представяме на сцената и извън нея, чудесните страни на личността ни, които крием.

Ден 2:  Джендър. Разтягане на възможностите на изпълнителите до двете крайности на джендър скалата, ултрамъжественото и ултраженственото, изследвайки всички състояния между двете.

Ден 3:  Ситуации. Взаимоотношения, срещи, конфронтации, откровения. Силата на взаимодействието на двама, трима, четирима или повече.

Изисквания:  Всеки участник трябва да носи листи хартия и писалка, както и забавни дрехи за дегизиране.

 

ONE DANCE WEEK

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.