Home » Авторски страници

Каноконлит

2015.03.16 Няма коментари
Spread the love
Бившият вече вътрешен министър Веселин Вучков подаде оставка, заради искания, които бяха изпълнени - смяната на главния секретар на МВР и на шефа на ДАНС. Самият Вучков се оттегли не само от поста министър, но и от мястото си на народен представител в българския парламент.

Бившият вече вътрешен министър Веселин Вучков подаде оставка, заради искания, които после бяха изпълнени – смяната на главния секретар на МВР и на шефа на ДАНС. Самият Вучков се оттегли не само от поста министър, но и от мястото си на депутат в парламента.

В старовремските филми за шпиони беше много модерно ампулата с цианкалий да се зашива в яката на ризата. Така при нужда главният герой може рязко да захапе смъртта, само и само да не проговори в ръцете на врага. Съвременните български „шпионки” обаче са доразвили идеята. Вместо дъх на горчиви бадеми, са се подготвили с микро тубички, пълни с „Каноконлит”. Мигновеният ефект на лепилото създава от горната и долната устна плътна стена, през която не може да изскочи нито една от напиращите истини. Например за това колко са “адекватни” БГ чорбаджиите. Кое налага да се въведе иновативното решение, ще разберете от някои последни сълзотворни изцепки на родни титани на мисълта:

„Аз съм неконтролируем, неконтролируем съм!” – дереше се министър-председателят Бойко Борисов. Ще кажете – нищо ново! Това, че не може да се контролира, си го знаем. Да де, но защо го крещи на цял свят? Нали уж е наша си, родна тайна? Ден преди това, седейки до президента на Азербайджан, читателят на Винету отново се изяви: „Ако ме държаха (шефовете на службите), можеха да ме унищожат. Държат ме, така да се каже… за шлифера ме държат!”. Въпросът за кое по-точно са го хванали, е спорен, но я си представете какво е разбрал от превода редом седящият висок чуждестранен гост?

Ами горкият преводач, какво и как да транслира, и да го прави ли изобщо? Поводът за поредните Бойкови проблясъци бе оставката на шефа на МВР Вучков, който според самия него имал юридически причини, за да я хвърли. Но по мнение на другарката Меглена Кунева, той имал лични причини. А сега де, на кого да вярваме? Ако бяха успели όвреме да гризнат „Каноконлита”, нямаше да се чудим. Нямаше и да разберем, че от 15 години шефовете на ЦРУ, ФБР, Сикрет Сървис и инспекторите Дю-дю и Клузо говорели колко добре работят с Батман Борисов. Тук пък неизбежно си спомняме колко добре работеха гореспоменатите авторитети и с разни членове на „Ислямска държава”, с Осама бин Ладен и с талибани/муджахидини, докато те се водеха в домовата книга като „борци за свобода”.

Разкритията Бокови не спират: „Занимават ме с дреболии, с ченгеджийски номера”. Ами да, някакъв си министър на вътрешните работи мята оставка, при това напълно случайно в деня на посещението на директора на ФБР Джеймс Коми в роден Бандитостан. Естествено, че е трудно да се намери по-дребна дреболия от това. Явно заразен от словесната гонорея на аборигените, самият началник на ФеБеРе-то изпява: „С Бойко Борисов мислим еднакво!”. Потресаващо признание! Бързо давайте каноконлитчето. Силно се надявам, че това е една благородна лъжа или криворазбрана проява на дипломатичност, иначе жална им майка на американците. Да мислиш така, както го прави великият обещавач на справедливост Боко, е немислимо: „Няма по-голям разбирач от мен в ченгеджийницата!”…

„Аз съм неуправляем!” – продължава да настоява на своето родният ни мисловен талант. На всичкото отгоре и отдолу, се оказва че Негова светлост имал профил в социалната мрежа Фейсбук. И в него по случай 3-ти март – денят на Освобождението ни от османско иго, ни призова да поемем отговорност към нашите деди и да превърнем Родината си в онази просперираща държава, в името на която те са жертвали живота си. Е, с това съм съгласен. Ще поема отговорност и към деди, и към деца, за да освободим България от новото робство на Борисовци, Станишевци, Догановци, Костовци, Първановци и целия останал “елит”, наречен по заслуги ДОПГ (държавна организирана престъпна група).

 

Ивайло Зартов,

6 март 2015 г.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.