Home » Авторски страници, политика

Протест в София под надслов “Не на дълговото робство”

2015.02.27 Няма коментари
Spread the love
Колаж с лика на финансовия министър Владислав Горанов на банкнота от 10 хил. лв., изработен от младежката организация на БСП в Кюстендил, е взет от публикация в Медиапул.

Колажът с лика на финансовия министър Владислав Горанов на банкнота от 10 хиляди лв., изработен от младежката организация на БСП в Кюстендил, е взет от публикация в Mediapool.

На 28 февруари, събота, от 12.00 до 14.00 часа местно време, в София ще се проведе граждански протест под надслов „НЕ НА ДЪЛГОВОТО РОБСТВО”. Сборният пункт на участниците ще бъде пред БНБ в 12 часа, след което ще премине шествие по маршрут бул. “Цар Освободител” до площад “Народно събрание”.

Организаторите на протеста изпратиха съобщение до медиите във връзка с този протест, в което се казва:

Протестът обединява граждани, обявяващи се срещу решението на Народното събрание за нов външен дълг от 16 милиарда лева и заробващата политика на БНБ и правителството. Той е съгласуван със Столична община и с органите на реда. Протестът е граждански и на него не могат да бъдат издигани знамена на политически партии.

На 25.02.2015 г. Българският парламент одобри ратификацията на договор с четири международни банки, които да посредничат за тегленето на нов дълг в размер от 16 млрд. лева до 2017 г. С нашия протест изразяваме загрижеността си относно случващото се и категоричното си несъгласие като български граждани с този безотговорен акт на Народното събрание!

Искаме България да преустанови практиката на взимане на необосновани външни кредити, заробващи страната ни, и да си възвърне паричния суверенитет.

НЕКА ОБЕДИНИМ УСИЛИЯТА СИ И ДА НЕ ДОПУСНЕМ НАВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ДЪЛГОВА СПИРАЛА!

Координатори на събитието:

Б. Събев, Св. Съев

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.