Home » Авторски страници, политика

Гениално просто или просто гениално

2014.09.20 5 коментара
Spread the love
Карикатура: Николай Арнаудов, desant.net

Карикатура: Николай Арнаудов, desant.net

Ееей, голям зор. Тежки дни настанаха за надуваемите кукли. Не, че им е трудно да се възпроизведат на 5 октомври – в това проблеми нямат. За 25 години грабеж престъпниците, които кой знае защо наричат себе си политици, усъвършенстваха „изборния” водевил до обикновено, редово, просташко оригване. Няма значение как ще се казват властимащите. ГЕРБ, БСП, ДПС, АТАКА, НФСБ, АБВ, ББЦ, РФ…  всички са от „нашите” или от „по-нашите”. Кои ще са разбойниците е все тая. Единственото сигурно е, че ще спазват двата основни закона на ДОПГ (държавна организирана престъпна група). Първо – да запазят вече награбеното и второ – да продължат да грабят. Само че, точно тук в продължението на лапаницата има проблем. Накратко, ситуацията може да се опише с формулата: Крадци много, а за крадене остана малко. Малко не в количествен смисъл, а като форми и възможности.

Наприватизираха се до насита. Фабрики, заводи, предприятия и цели отрасли потънаха за жълти стотинки в ненаситните търбуси на бивши бармани, сервитьори, ченгета и комсомолски секретари, величаещи се днес като олигарси и местни феодали. Изпозамениха къде що можаха. Плажове и планински курорти не останаха. Надземни и подземни богатства погълнаха с концесии за вечни времена. Вече в ролята на частни собственици на довчерашното общо държавно благо, сключиха с откраднатата от тях държава, т.е. със себе си, фантастични договори с гарантирани свръхпечалби. Уредиха дъщери, синове, любовници, шуранайки и лелинчовци с вятърни електроцентрали, слънчеви и дъждовни хранилки. Задължиха балъците – българските данъкоплатци да източват кръвта си доброволно. Подсигуриха и узакониха грабежа-геноцид, назначавайки и развивайки кариерно свои кучета-пазачи – прокурори и съдии.

Ееех, какви прекрасни години. Златевци, Божковци, Герговци, Станишевци, Борисовци, Догановци, Костовци… Цялата сган Допегейска беше щастлива. Толкова много и толкова лесни пари. Но за жалост, вече все по-рядко могат да се връткат познатите фокуси. От известно време насам се налага първо бандитите да намерят милиардите, а после да ги откраднат. Затова сега на мода е да се взимат заеми. Огромни кредити, които ще плащат баламурниците и техните деца – тъй нареченият народ, гинещ в мизерия, докато семействата на бейове и чорбаджии тънат в лукс и охолство.

Ето, Бойко точи лиги и директно обещава, че ще вземе нови 5-6 млрд. лева. Тоест, Шайката да е спокойна, ще има за всички. Преди него Олигархски и Станишев цяла година и те само това правеха – трупаха дългове. Още по-рано – постната пица Дянков и обещавачът на справедливост Борисов ни омагьосваха да стягаме коланите. Само че, в същото време тихомълком харчеха 2 млрд. лева годишно извън бюджетните приходи. Кефът им идваше от заеми и от фискалния резерв. Дори се опитаха да откраднат и парите за пенсии – Сребърния фонд, но ги спряха от Европейската централна банка и ЕК.

Тенденцията е ясна. Алчните свине изплюскаха, каквото можаха, но апетитът им е ужасяващ. Нямат насищане. Така, както задължиха, източиха и съсипаха хиляди предприятия, така ще задължат, източат и съсипят България. Те, господарите от ДОПГ живеят в златни дворци, купени с парите на робите – послушните български граждани. Бандата взима милиардните кредити, но ще ги връщат жертвите на 25-годишния геноцид.

Гениално просто или просто гениално? Все тая. Нали на никого не му пука?

 

Ивайло Зартов,

16 септември 2014 г.

5 коментара »

 • екс-канарче said:

  И? Докога ще го “откриваме” това? Цялата система, вкл. избирателната е напълно затворена и дискриминационна спрямо гражданите (суверенът :P), което я прави противоконституционна, а изборите – НЕВАЛИДНИ. Ще ни качат маймуните си с лъже-избори и медийно инфо-насилие над нас. ГОЛЯМА МЕТЛА и твоя ПРЯКА ВЛАСТ – това е верният избор при избори без избор. Включи се! /зрителят е техен съучастник/  https://www.facebook.com/groups/pulenkontrol/

 • tmtn said:

  прекрасен коментар.дано българите от Чикаго не се подведат и да гласуват за комунистите.

 • tmtn said:

  настоявайте за електронно гласуване.вашите гласоведокато стигнат до България могат да бъдат подменени.

 • ГАБРОВЕЦА said:

  Резултатите от т.нар. “избори“ в България винаги се знаят, преди да е започнало преброяването… Те сами се избират, не чакат и не разчитат на нас и нашите гласове… Системата им е вече на доста по-високо ниво…

 • екс-канарче said:

  Системата е затворена. Ще си качат помиярите с поредни лъже-избори. Спасението е БУНТ – мирен и всенароден. Прави се от повсеместни открити събрания без партии, където промените се договарят между ВСИЧКИ – не се “спускат” от разни измислени “дисиденти”. На 3 окт. 17 ч. – седни на площада и запали една свещ на лъже-изборите и лъже-демокрацията. Като начало. Прочетете книгата на Хана Аренд “За Революцията”, където е не само “гражданското неподчинение”, а РЕШЕНИЕТО – пряко упражняване от всеки отделен човек на неговия дял от публичната власт в повсеместни общи събрания… игнорирани, отречени, изтрити с насилие от самите “революционери”. [email protected]

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.