Home » Авторски страници, българи зад граница

В Кипър отваря врати Българско виртуално училище

2014.07.18 Няма коментари
Spread the love

Untitled

Към Българският културен център “Свети Кирил и Методий” в Кипър е създадено първо по рода си Българско виртуално училище. Училището предлага дистанционно обучение по български език и литература, българска история и география (от 1-ви до 12-ти клас), за деца, които поради отдалеченост и/или заетост не могат да посещават класните стани на българските неделни училища.

Виртуално училище е интернет базирана електронна платформа за управление на образователния процес, даваща възможност чрез видео и аудио връзка учениците да посещават от своя дом виртуална класна стая, в която да се срещат с учителите. Необходими са само компютър с интернет, слушалки и микрофон. Веднъж месечно ще се определя и час за консултации в един от трите Центъра за дистанционно обучение към Българския културен център в Кипър. В края на своето обучение учениците ще получават свидетелство за завършен клас.

Центрове за дистанционно обучение в Кипър има в градовете Никозия, Лимасол и Ларнака. Никозия – Ликео Палюриотиса, ул. “Христаки Христофиди”; Лимасол – Димотико схолио Ланитио, ул. “Агиос Нектариус”; Ларнака – ул. “Лордoс Виронос” 14 (в центъра на Ларнака).

За да се запишат, учениците трябва да попълнят онлайн формуляр, който може да се намери на сайта на Българския културен център в Кипър: http://bgculturalcenter.org/zapisvane

Българският културен център организира и демонстрация на урок с виртуалната класна стая, по време на Информационни дни, които ще се състоят в началото на септември в Никозия, Лимасол и Ларнака. Никозия – 5 септември, 18:30 часа в залата на ИНЕК, ПЕО (3 етаж);  Лимасол – 6 септември, 18: 30 часа в Димотико схолио Ланитио;  Ларнака – 7 септември, 18:30 часа, ул. “Лордос Виронос” 14.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.