Home » българи зад граница, Избрано

Сляпото българче, което стана детето-чудо на САЩ… (видео)

2013.11.12 Един коментар

Лола Уолтърс е само на 13 години, когато се превръща в детето-чудо на Америка. На 2-годишна възраст момичето ослепява, но това не я отказва от желанието й да се занимава с нейния любим спорт – гимнастика. И представете си – тя печели купата на Американската гимнастическа академия!

Вдъхновяващо, нали? А знаете ли кое е още по-вдъхновяващо? Тя е българка!

Да, Лола е сляпо българче, осиновено от американка. Нейната приемна майка не е знаела за недъга й, когато я приема за свое дете, но след като скоро научава за него това не я отказва от Лола. Напротив, детето е получило безкрайна любов и стимул да вярва в мечтите си и да се развива още от съвсем малка.

На какво е способна човешката воля? Ето на какво!

Днес това изоставено българско дете е една от най-известните гимнастички на Америка. Наричат я детето-чудо на Америка. Не на България, на Америка…

Тази история трябваше да ни направи горди, но истината е, че тя малко ни натъжи и ни жегна. Защото ОК, навсякъде има хора, които се отказват от децата си. И понякога това е за добро. Но тя ни напомня как една не малка част от хората в нашата мила родина са се отказали доброволно от мечтите си. А това не е на добро.

Лола споделя, че само силната мотивация и воля не са достатъчни. Тя казва, че успехите й се дължат на огромната подкрепа от семейството, приятелите и съотборничките й. Подкрепа, която я превръща в истински победител!

„Никога не споделям, че съм сляпа по време на състезание. Искам да ме оценяват заради таланта ми, а не заради зрителния ми проблем” – споделя тя.

И наистина, когато я види човек, трудно би си представил, че това дете е сляпо! Ето как изоставените деца на България ни „прославят“! Вдъхновяващо? По-скоро тъжно…

Източник:  Вeu.bg

One Comment »

 • Антоанета Димитрова said:

  ” Роди ме мамо с късмет,па ме хвърли на смет ” – казва една
  българска поговорка. Късметът на това детенце е,че са го намерили
  добри хора,които са го отгледали с много любов и са го подкрепили
  да вярва и сбъдва мечтите си,въпреки трудностите.Адмирации за това
  талантливо дете,за силата на волята,която го води към победи и в
  не по-малка степен за подкрепата,която получава от родителите и
  приятелите си .Това наистина е много вдъхновяващо и същевременно
  е добър урок за държавата,която не се грижи за децата си !

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.