Home » Авторски страници

Билкар проектира енергиен лечебен център между пет църкви

2013.03.25 Няма коментари
Spread the love

Билкарят и изследователят Емил Елмазов проектира център за лечение с енергийно въздействие във Велико Търново

Ако се приеме, че човек е създаден от енергия, то около нас има енергийни излъчвания, за които никой не се грижи, казва шефът на билкарите в България Емил Елмазов.

Това е нашата собствена зеленина, за която ние нямаме сетива, тоест това е нашето етерно тяло. На практика ние усещаме, че сме уморени, правим си изследвания и излиза, че всичко е наред. Да, така е, но това са параметрите на физическото тяло, а ние продължаваме да сме уморени. И започват да се измислят разни симптоми като пролетна умора. Добре, ала пролетта минава и ние продължаваме да сме уморени, а медицината твърди, че нищо ни няма.

Така възниква сериозният въпрос – къде е загадката?

Отговорът е, че ни липсва червена енергия, имаме ароматен глад, нужда от звуци в сол мажор, от определена вибрация, която да премине през гръбначния стълб.

За тази цел корейски биоинженери са измислили специално устройство, което докосва скования гръбначен стълб на физическо ниво с определена дължина на вълната. Върху нас се облъчва тялото с определена червена светлина. Слушаме кантата от пролетта на “Четирите годишни времена” на Вивалди и получаваме звукова и цветова вибрация от самата музика. Веднага срещу нас се излъчва аромат, който носи по-висока тоналност. Следва камбанен звън, а звукът на камбаната е цяла епопея, обяснява шефът на билкарите.

Ние живеем във В. Търново, но не знаем как звукът на камбаните на църквите въздейства върху кръвта на човека. Затова именно в старата столица, където църквите са на гъсто в старата част на града, Емил Елмазов ще открие център за лечение на енергийно въздействие. Мястото вече е избрано, в момента се уреждат всички строителни процедури. За да открие това петстепенно въздействие, три години Елмазов разработва модел в своя научен институт “Билкария” в малкото селце до Велико Търново Кметовци. Там се изследват вибрациите на растенията. Тези енергетични изследвания са свързани пряко с Международната московска академия по информатизация, на която великотърновецът е член. Обменя се информация от двете страни. В тази връзка билкарят изследва някои растения, които са в генофонда на ботаническата градина на Института по ботаника при БАН.

Работи също с музиканти заради цветомузиката. Като студент е бил музикант, а много му помага и специалността “Промишлена електроника”. Елмазов е спец и по психология на ароматерапия, която завършил в Полша. Но признава, че въпреки големите познания в тези две области, сега се наложило да проучва етнографски въздействието на човешкия глас и на черковните камбани върху хората като масови психози и индивидуалното психологическо въздействие като лечебно действие.

Много скоро ние ще предоставим резултатите от нашия проект на великотърновския митрополит Григорий и ще му обясним как се съчетава камбанният звук в енергетичното лечение, каза Емил Елмазов. В това отношение много напред била руската църква, която имала широка изследователска база в тази област. Навремето при епидемии руснаците пускали църковни камбани с определена честота и в определени часове на деня. Затова всяка камбана си имала име и се знаело при каква епидемия звъни. Хитлеристите също разучавали този процес и когато нападнали Русия, за да съсипят духа на руснака, първо биели по камбаните. А това е един вид психическо въздействие на определено ниво на вълната от един източник на вибрация.

Голям резерв за Велико Търново е да се включат църковните камбани в определени състояния на пролетна умора за възстановяване на организма, предлага Елмазов с новия си българо-руски проект за вибрационно въздействие на пет нива. За да достигне до този начин на лечение, шефът на билкарите не скрива, че разучил подробно откритието на френския фармацевт Жорж Лесур, който доказал, че микроорганизмите, чужди на човешкия организъм и настанили се в него да живеят, имат отрицателно поле спрямо човешкото. Имат ляво въртящи се вибрации, противно на човешките, които трябва да се неутрализират.

При дърветата вибрациите са също леви и десни. Няма в света светкавица, паднала върху дърво с десни вибрации. Всички светкавици падат върху леви вибрации. Затова човек трябва да се крие при дъжд само под дървета с десни вибрации. А те се откриват по самата кора на дървото, резките на които вървят на дясно.

Човек се зарежда с положителна енергия от дърво с десни вибрации, твърди Елмазов. Това се познава, като се вземе станиол, слага се на дясната длан и дървото се търка около 1 минута. Създава се статично електрическо поле. След това ръката се отдалечава. Има три положения – станиолът е залепнал към дървото и това означава, че това не е нашето дърво. Ако станиолът остане залепен за дланта, означава, че дървото ни дава сила, това е твоето дърво. Ако станиолът падне долу, дървото не ни е враг, нито приятел. Абсолютно същото е с билките. Не всяко растение действа еднакво при хората, защото зависи от индивидуалната човешка енергия.

Върнах се във В. Търново, направих билкова аптека, за да почувствам рождената вибрация, разкрива Елмазов, който живее в София. Всеки трябва да го прави, когато се почувства уморен. И тъй като всеки не може да го прави, това ме мотивира с нашия проект да докараме природата във В. Търново в синтезиран вид в новия център за биовъздействие, уточни билкарят. Всичко зависи от това кога Общината ще узакони строителните книжа.

Центърът ще се намира между пет църкви.

Докато се зареждаме енергийно, вечер в центъра ще има театър от светлини, аромати, звуци и танц. Всичко това е допълнително въздействие върху лечението. Всички нива имат едни и същи енергийни вибрации, които действат положително. Именно вибрацията на аромата, като най-висша, свързва останалите нива в една пирамида и човек се чувства много по-стабилен. Основателен е въпросът как да разберем кой аромат ще действа най-положително на пациента. Елмазов обяснява, че може ароматът да не харесва на болния, но в общия акорд от петте нива, това не се забелязва, защото природата е синтезирана в една точка с нейните най-силно въздействащи пет нива. Чрез ирисова диагностика първо се установява какъв е проблемът на човека, после се определя какъв да бъде ароматът. После пациентът пие специален билков екстракт, за да станат по-пропускливи клетъчните мембрани и диагностиката по-точна. И при всяко заболяване винаги се намира растение с положителна енергия, което да неутрализира болестта, без да се уврежда микрофлората. Като пример билкарят посочи запекът, от което страдат милиони по света, а то може да се излекува без хапчета.

Пъпът на човека се облъчва с жълта светлина, човек ляга върху вибрационен апарат, слуша се Бранденбургски концерт на Бах и се диша аромат на гардения. Проблемът е характерен особено през пролетта. Но това се прави само след ирисова диагностика.

При пролетната умора действа музиката на Вивалди, прилагат се вибрации върху гръбначния стълб, ароматът е розмарин, цветът е пурпурночервен. Разбира се, върху леглото за въздействие върху гръбначния стълб има подложки от минерали, които са различни за различните заболявания. И докато всичко това се прави в бъдещия център за биолечение, започва и театър от светлини и аромати. И след всичките тези процедури ние настройваме вниманието на пациента да възприеме въздействието на тези пет нива за лечение. За лечението с билки и ароматерапията Елмазов е създал две билкови градини във Върбица и Кметовци. Върбица е поле, там виреят един вид лечебни растения. Кметовци е в Балкана, там са по-популярни друг вид билки. А за лечението болестта не пита къде растат тревите, всяка болка си иска своята билка, казва новаторът.

 

Златина Димитрова

—————————————————————–

За повече информация и контакти:

www.bilkaria.com
[email protected]

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.