Home » Е-Списание

Премиера на второто издание на “Митология на успеха” в София

2012.12.17 Няма коментари
Spread the love

Второто издание на нашумялата книга на писателя Иван Габеров – “Митология на успеха – Аксиомите на последния” има премиера днес от 18 ч. в Градската библиотека пл. „Славейков“ в София. Книгата е успяла да разбуни духовете още преди излизането си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Като живеем собствения си живот, подобие на Божието намерение, ние градим лична система от относително устойчиви понятия и обстоятелства, с която се опитваме да живеем въпреки Господа, когото не познаваме, пренебрегвайки Неговите намерения. Изграждаме цивилизацията и чрез нея търсим мнима автономност от космическите закони. Сечем гори, за да получим топлина, дълбаем Земята, за да храним технологии, умираме с надежда, че сме оставили нещо важно след себе си. Но това е толкова непродуктивно и отчайващо на фона на звездното небе! Защото нашата архитектура на отраженията е мимолетна. Тогава идва представата за безсмъртието като скрит инструмент на съдбата”, пише в предговора на книгата авторът.

“Именно доктрината за безсмъртието на душата, за вечната ни Същност ни позволява да осъзнаем галерията от огледала, в които се създават отраженията, формиращи представата за живота. В тази отражателна галерия и ние, и Господ сме вперили поглед към шедьовъра, наречен живот.

Търсейки Проявлението на Божествения ред, още в античността човекът открил спомена за съвършените геометрични тела и така започнал да конструира представата си за матрицата на Божието намерение.

Мислителите на древността вярвали, че светът е създаден от съчетание на пет елемента и всеки елемент има личен пространствен геометричен модел.

В търсене на тъждествеността с Божието присъствие пътят на човека стигнал до осъзнаване на обемната Матрица на Проявлението — куба, чрез архитектурата. Самите хора се превърнали в биологична апликация на архитектурата и започнали да градят матрицата на консумацията, наречена цивилизация.

Дали човек е забравил пътя към успението, търсейки конкретния успех в оцеляването? Как човекът спира да лети и започва да върви през пустинята на отраженията? Кога крилете стават излишни в живота на подобието и защо Същността отстъпва на Тялото? Отговорът винаги е бил пред нас. Но ние много рядко оставаме в себе си. Как тогава да си спомним?

В „Митология на успеха“ ще възприемем и доразвием идеята, че Бог е част от Мълнията на Проявление, а също Проява на висша синхронност в битийната действителност, а не изначална точка, която се е самовзривила от нищото.

По-голямата част от тезите в „Митология на успеха“ са плод на спонтанно спомняне и на активно търсене на връзка между отделни прозрения, които ме връхлитаха през последните години. Тук за пръв път от 3500 г. се споменават връзки и зависимости между Същности, обитавали човешки тела на Земята от идването на анунаките до днес.”


Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.