Home » българи зад граница, Избрано

Създават бизнес-мрежа за българите в чужбина

2012.09.28 Няма коментари
Spread the love

Бизнес мрежа за финансови и консултантски услуги на българите в чужбина ще бъде създадена по инициатива на пловдивска компания.
Това стана ясно на конференцията „Кредитната кооперация – най-старата и ефективна организационна форма за алтернативно микрофинансиране и микрокредитиране“, която се проведе в рамките на 68-ия Международен технически панаир в Пловдив.

Целта е на българите зад граница да се предоставят система за безплатен хостинг, безплатно изграждане на уеб сайтове, кредитиране, микрофинансиране, посредничество при търговия с български финансови инструменти.

Те ще получават правни услуги в областта на търговията с недвижима собственост, създаване и обслужване на търговски дружества, придобиване на акционерно и дялово участие. Така ще се намалят разходите за финансови и консултантски услуги и ще се улесни деловата активност.

Идеята е българската диаспора в чужбина да разбере, че в България също може да се прави бизнес, и да предприеме тази стъпка, а не само да се изпращат помощи и да се провеждат благотворителни акции, обясняват създателите на бизнес мрежата.

Те се позовават на изследвания на явлението „изтичане на мозъци“, според които талантливи хора се заселват в чужбина и после се връщат в родината си, но действат и в двете държави.

В Китай, Индия и Израел през последното десетилетие има бум на инвестиции, иновации и високи технологии, който е свързан и се ръководи от „чужденци“, живеещи в тези три страни, се казва в изследване на Световната банка, цитирано от инициаторите на деловата мрежа за българите зад граница./БЛИЦ

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.