Home » българи зад граница, Избрано

Подарихме над 40 млрд. лева на Запада

2012.08.31 Един коментар
Spread the love

Загубили сме 40 млрд. лева от емигранти за 22 години преход

 

Най-добрите хора, най-добре подготвените и квалифицираните напускат България. Експерти пресметнаха, че България е загубила 40 млрд. лева от напускащи страната хора, каза пред Нова ТВ синдикалният лидер Константин Тренчев.

Това са пари, отишли за образованието на емигрантите. В момента има дефицит на кадри в много професии. Ако решим да готвим нови специалисти, откъде ще вземем тези пари? Да не говорим за демографската ситуация, която е страшна, ако я погледнеш отвътре.

И въпреки това в момента имаме заетост от около 60%. Не вярвам на статистиката за безработицата, тя е много по-висока от официална, не са обхванати много хора без работа, смята шефът на “Подкрепа”.

Държавата може да насърчава бизнеса да създава работни места. Работодателите невинаги дават парите на работника, които се водят във ведомостта, много предпочитат заплащането “на ръка”, за да не се облагат тези средства. Затова бяха въведени праговете за минимално ниво на осигуряване. Но те трябва да са разумни.

 

Източник:  БЛИЦ

One Comment »

 • Nik said:

  “…В момента имаме заетост от около 60%. Не вярвам на статистиката за безработицата, тя е много по-висока от официалната, не са обхванати много хора без работа, смята шефът на “Подкрепа”.

  Казано с други думи, това означава, че безработицата в територията България (защото по всичко личи, че такава държава вече отдавна не съществува) обхваща поне 40% от работоспособното й население. Което е четирикратно повече от средното равнище на безработица в еврозоната.

  Този чудовищен процент обаче не стряска онези, които не искат или поне дават вид, че не искат да видят истинския размер на геноцида върху българското население, осъществяван през последните двадесет и няколко години.

  Откъде идват фрапиращите разлики между действителната и официално декларираната безработица? Отговорът е прост:

  -официално безработен е САМО онзи български гражданин, който е регистриран в бюрата по труда и ПОЛУЧАВА ПОСОБИЕ ЗА БЕЗРАБОТИЦА;

  -след изтичането на срока (максимално – 12 месеци), през който получава въпросното пособие, НЕЗАВИСИМО, ЧЕ ЛИЦЕТО НЕ СИ Е НАМЕРИЛО РАБОТА, ТО ВЕЧЕ НЕ СЕ СЧИТА ЗА БЕЗРАБОТЕН.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.