2024-04-25

2 thoughts on “Българин изгуби живота си, спасявайки 5-годишно британче от удавяне

  1. Из информация на „24 часа“

    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1398766

    Във фаталния ден Пламен Петков се разхождал с любимата си край брега по плажа в Уест Уитъринг, споделили близките му пред полицията. Те били привлечени от виковете за помощ на една майка. Дъщеричката й била повлечена навътре заедно с пояса, с който плувала в морето.

    Плажът бил пълен с хора, но Пламен реагирал пръв. Той скочил във водата, последвали го приятелката му и още една жена.

    Петков достигнал бързо до детето и го извадил от пояса. Нашенецът държал детето над главата си, за да е над водата. Но в това време течението повлякло и младежа и той започнал да губи сили.

    Първа до него достигнала любимата му. Тя се опитала хем да държи момиченцето високо, хем да издърпа Пламен до пристигането на другата жена.

    Жената хванала детето и доплувала с него до брега. А приятелката на Пламен го измъкнала, когато той вече бил изгубил съзнание. Жената започнала да помага на нашенеца.

    40 минути по-късно пристигнали лекари с хеликоптер. Усилията обаче се оказали напразни. Те така и не успели да съживят героя.

    Гибелта на Пламен Петков натъжи неговите колеги от строителната компания Vulcan Building Services в град Сътън. Той работел там като електротехник през последните 7 години. „Потресен съм. Вие, българите, трябва да се гордеете с такъв човек. Пламен беше изключително симпатично момче и всеотдаен колега“, заяви по телефона за „24 часа“ негов колега на име Тери.

  2. Много се говори за егоцентризма и малодушието на хората и особено на българите напоследък. В случая този млад мъж проявява истински героизъм, хвърляйки се в ледените и опасни води, спасявайки живот, но загубвайки своя. Щастливо избавление за детето и родителите му и страшна трагедия за близките на Пламен, оправдал напълно огненото си име. На фона на всички негативизми, за родината ни и нацията ни, този случай следва да се огласи в световните медии подобаващо, за да се почете паметта му и се измие калта, ежедневно хвърляна върху нацията ни. Мир на душата му!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *