Home » българи зад граница, Избрано

Българската общност във Франция ще почете националния празник

2012.03.03 Няма коментари
Spread the love

Българската общност във Франция ще отбележи националния празник на България 3-ти март, каза в интервю за Агенция “Фокус” българският посланик в Париж Марин Райков. „Трети март за всички наши сънародници е празник, който е символ на нашата връзка с идеята за българска държавност; празник, който пряко препраща към основата на нашите патриотични чувства”, каза той.

„Българската общност във Франция е около 25 000 – 30 000 души. Радващо е, че една десета от тях са български студенти”, каза още посланик Райков.

На 3-ти март в Българското посолство се организира прием за представители на българската диаспора. Разпратени са покани, но също така всеки български гражданин във Франция знае, че ако в този ден, а и в който и да е друг ден, дойде в българското посолство, ще бъде приет, посочи българският посланик.

 

Радостина Георгиева,

Агенция „Фокус”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.