2024-04-26

1 thought on “Група във Фейсбук обвинява Бойко Борисов и четирима министри за “този списък” в МВР

  1. „1. Защо преди осем години министърът на вътрешните работи Георги Петканов и главният секретар на МВР Бойко Борисов са въвели тази порочна практика с конфликт на интереси и преди всичко със значима за обществото наложена пълна безнаказаност на пътя за “богоизбрани” и оттам значим риск от пътно-транспортни заплахи за живота на обикновените български граждани?“

    Защото Георги Петров Петканов дължи всичко на Партията с голяма буква (БКП), чийто партиен секретар беше в Юридическия факултет та Софийския университет.

    Защото дойде гол като пушка от Родопите, миеше чинии в мензата, за да яде „на корем“, а днес е собственик на няколко жилища, беше незаменим министър (МВР и Правосъдие)в две правителства.

    Едва ли инициативата е принадлежала на главния му секретар, който в случая просто не е имал обичайната си смелост да се противопостави на и без това недолюбвания си шеф.

    „2. Защо в следващите правителства трима министри на вътрешните работи – Румен Петков, Михаил Миков и Цветан Цветанов, не са прекъснали въведената опасна за гражданите противозаконна практика?“

    Защото комунистите умеят да са благодарни на ония, които са техни благодетели – също като техните капиталистически партньори, отблагодаряващи се напр. с дипломатически постове на най-щедрите си дарители в президентските им кампании.

    Що се отнася до Цветанов – в невъобразимата патаклама по създаването на видимост за борба „със“ (но не и срещу!) средната и дребната престъпност на човека не му е останало време да се огледа и да види това безочие…

    Та възможно е в списъците да са се промъкнали по невнимание и някои дребосъци – освен „големите риби“ и „дебелите котараци“ на „прехода“.

    Важното е, че той сега ще обнародва „Този списък“ на „вътрешните“( за да не се бърка с „Онзи списък“ на „външните“); да се надяваме, че няма да има разрушителните стоянганеви порази.

    „3. Защо Инспекторатът на МВР през м. май 2011 г. не е действал адекватно за изясняване на подадения към него сигнал от действащия тогава полицай Константин Иванов, а поради смелостта му да повдигне въпроса, същият е бил принуден да напусне “по собствена воля” МВР и вече няколко месеца е безработен, въпреки че има семейство?“

    Ако някой си въобразява, че въпросният Инспекторат не е подвластен на непреходните тайни ръководители на „прехода“, значи такъв човек има превратна представа за комунизма (познат в България като „СоциализЪм“), неговите кадри (съдебна, милиционерска, политическа, икономическа, държавна, общинска, стопанска и пр. НОМЕНКЛАТУРА).

    България е тяхното акционерно дружество (АД).

    Те държат контролния пакет акции (93%) в АД-а България.

    Нищо че те, барабар с домочадието и обслужващата ги мафия, са само няколко % от населението.

    Останалият жалък остатък принадлежи на цялото население, което упорито и с пословичен инат не ще и не ще да става народ.

    И без надпис на входа (изход не предвиждат)е ясно:

    „НАДЕЖДА ВСЯКА ТУКА ОСТАВЕТЕ…“

    (И как иначе: нали предизборно самият бъдещ министър-председател беше заявил на всеослушание, че ще забрани фантома БСП;

    не само не го забрани, но го и легитимира с „противопоставянето“ на партията си, а в решителните моменти депутатите му-матросовци „като един“ защитиха с гърдите си заплашените от проектозакона на Лъчезар Тошев престъпници;

    отгоре на всичко премиерът много добре знае, че не е нужно да забранява нещо, което не съществува в правния мир – той просто трябваше да откликне на поканата на проф.Янко Н. Янков-Вельовски и да се присъедини към иска му за възстановяване на делото за признаване формално-юридическото – не фактическото! – несъществуване на БКП, респ. на БСП).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *