Home » Е-Списание

Над 325 полета отменени на летище O’Hare (О’Хеър ) в Чикаго

2010.12.04 Няма коментари
Spread the love
Над 325 полета отменени в O’Hare летище
Чикаго се събуди под бяло одеяло тази сутрин. Ако не счита слабият снеговалеж в сряда, който не успя да покрие земята, това е първият голям снеговалеж за сезона, което затрудни автомобилния и въздушния транспорт.
Тъй като е почивен ден и  автомобилното движение не е натоварено, събщено бе само за
две фатални катастрофи и някои малки инциденти се дължаха на хлъзгавите  условия.
До 19:15, малко повече от  5 инча (над 12 сантиметра) сняг е паднал на летище O’Hare в Чикаго, което повече от рекорда  през 1964 г. за 04 декември от 4,6 инча. Предупреждението за зимна буря остава в сила в Windy City до полунощ.
Повече от 325 полета бяха отменени в Чикаго в събота сутринта, Чикакския  отдел на авиацията събщи че положение  се подобряваше постепенно в течение на деня, въпреки че O’Hare е все още имаше закъснения на излитащите и кацащите самолет в рамките на  16 до 30 минути от началото на вечерта.
От градският уличен отдел използваха 175 камиони  със сол и сненгорини за втори път днес следобяд.
Основната тежест на снегопада от така наречения “ефект на езерото” се движи  от северозапад на югоизток е сега в Северозападната Индиана.
Очакват се леки снеговалежи утре сутринта и –6 градуса по Целзий за утре и 10-15 мили в час ветрове.
Чикаго се събуди под бяло одеяло тази сутрин. След лекият снеговалеж в сряда тази седмица, който не успя да покрие земята,  това е първата снежна буря за сезона и затрудни автомобилния и въздушния транспорт в района.
Тъй като е почивен ден и автомобилното движение не бе натоварено, имаше съобщения само за две фатални катастрофи и някои малки инциденти дължащи се на природните условия.
До 19:15 часа тази вечер, малко повече от  5 инча (над 12 сантиметра) сняг бе паднал на летище O’Hare в Чикаго, което повече от рекорда  за 4 декември от 4,6 инча през 1964 г.  Предупреждението за снеговалеж остава в сила до полунощ в Windy City (Града на ветровете).
Повече от 325 полета бяха отменени в Чикаго в събота сутринта. Чикагският авиационен отдел  събщи, че положението  се подобрява постепенно в течение на деня,  и въпреки това на O’Hare (О’Хеър ) все още има закъснения на излитащите и кацащите самолети в рамките на  половин час до късно тази  вечер.
От градският уличен отдел използваха 175 камиони  със сол и сненгорини за втори път днес следобяд.
Основното направление на снегопада от така наречения “ефект на езерото” се движи  от северозапад на югоизток и сега е в Северозападна Индиана.
Очакват се леки снеговалежи утре сутринта и минус 6 градуса по Целзий, както и ветрове със скорост 10-15 мили в час .
IMG_0575
IMG_0599

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.