2024-04-25

5 thoughts on “МИНИСТЪР МЛАДЕНОВ ПОСЕТИ НОРВЕГИЯ, БЕЗ ДА ПРОВЕДЕ СРЕЩА С БЪЛГАРСКИТЕ ЕМИГРАНТИ

  1. прочетено във фейсбук…

    Venelina Dineva Kostova На 17.10.2010 посланика на България в Норвегия информира за предстоящата среща с министър Младенов на Есенната среща на Българо-Норвежкото дружество. Беше предложено информация от срещата да се представи на една от следващите срещи на Българо-Норвежкото дружество в началото на 2011 година.
    Никой от присъстващите на с…рещата не изяви желание за среща и затова не е редно да се говори от името на всички българи в Норвегия и да се описва \"тяхното огромно разочарование\" защото интерес за такава среща не бе показан от наша страна.
    October 24 at 8:38pm

    Наистина прави силно и много лошо впечатление. Не се ли усеща Костова че е смешно да пише подобни инструкции до българите в Норвегия към 24.10.10 и то 4 дни след като си е заминал министъра,а уж да ги информира,ама за кога????Че то е ясно натъкмена подмазваческа история и аз също съм възмутен повече от ей такива българи четкари отколкото от министъра понеже него не съм го виждал. И аз не знаех за среща. Къде е изнесена информация предварително?????Май никъде не намирам и аз.Че то не е нужно да са хората в Норвегия или много умни,за да схванат че ей тъй единици подмазвачи на посланика пишат тук-там от негово име глупости,без да се усещат,че не им се връзва информацията.Защо никой не знае предварително????А колко души,кога и къде са били на тази среща на българо-норвежко дружество,Костова????? И защо не се сетихте да ни информирате по-рано,а не след като си отишъл министъра??????Ами като сте знаели няколко души защо не написахте предварително поне във фейсбук група???????
    А между другото не ми се връзват въобще натъкмените в последствие информация и изявления щото както и да го въртите е ясно,че никаква среща с министъра не е организирана,нито предварителна информация е имало до българите тук за среща с министъра.
    Как пък може такова нещо ей тъй за 2 дни хората да си променят работното време,но май и за такива неща никой не мисли дори да са знаели няколко души на ухо…ето на пишете дори след министъра,че имало среща на българо-норвежко дружество на 17.10.10,а министъра е в Норвегия на 20.10.10. Че кога,как и къде такава среща ей тъй се прави на ухо за 2 дни??? Най-много ви се чудя как тъй намерихте набързо време да пишете след министъра във фейсбук след като се разчухме по медиите,а не се сетихте да напишете предварително информация за пристигане на Младенов поне в същата фейсбук група дето е написано 4 дни след министъра,че българите не желаели среща,но предварително. Жалка позната история…

  2. Здравейте,
    Това, което чета е, още една причина да желаем представителите на българите в чужбина да бъдат избирани. Каква е легитимността на „българо-норвежкото дружество“ ? Може ли то да говори от името на българите в Норвегия ?

    Това, което българската държава 20 години не посмя да направи, сега можем да го направим сами. Заповядайте на страниците на

    Обществените съвети на българите в чужбина

  3. Не се възмущавайте повече от колкото трябва драги сънородници от поведението на българските управляващи. Българите в чужбина са им последната грижа. Госпожа Фидосова посети Париж това лято. Срещна се само с няколко подмазвачи от посолството, но пазаруването и снимките пред Айфеловата кула се оказаха несравнимо по-важни от емигрантите.
    Божидар Чеков

  4. Г-жо Костова,звучите много странно и направо смешно в стремежа ви да впечатлите *някого*.

    От чие име,по чия поръчка и с какви пълномощия си позволявате да се изказвате, г-жо Костова, ей така от името на българските емигранти в Норвегия,та и от името на бг посолство в Осло???!!!
    Нима олицетворявате българите в Норвегия,г-жо Костова?!
    Или сте назначен служител на БГ посолство в Осло,г-жо?!
    Или пък сте поне в управата поне на някакво си измислено българо-норвежко дружество???

    Дори проверих, защото ми стана любопитно и така и не открих да сте нито едно от гореупоменатите неща,а това за мен също значи,че и изявлението ви в такъв случай звучи по-скоро като частно мнение с явни четкарски или по-скоро поръчкови едно-двулични интереси от ваша страна…някаква неизвестна смесица,чрез която явно не осъзнавате как ощетявате българските емигранти в Норвегия…е,дано да греша,но е просто толкова явен четкарският ви манталитет и подход,че само едно в изявлението ви е ясно и това са едноличното ви частно мнение смесено с мътни двулични интереси и неясни поръчкови изявления. А точно такива единици българи като вас,г-жо Костова, редовно ощетяват българските емигранти в Норвегия. Но за това явно дори не сте се и замисляли!
    Написаното от вас ви гарантирам е доста по-различно от искрените мнения на редица български емигранти в Норвегия. А и поне моето и на доста мои български приятели и познати в Норвегия,които са абсолютно несъгласни с пренебрежението на м-р Младенов наскоро.

    Така че,моля ви, най-вече разграничавайте поне личното си мнение от евентуални поръчкови изявления от името на мнозинството емигранти в Норвегия,които едва ли биха подкрепили мнението ви – дори онлайн – и то без да се усещате,че вие самата еднолично се изправяте срещу мнозинство българи в Норвегия,което се осмелява да изрази своето недоволство!!!

  5. На 17.10.2010 посланика на България В Норвегия г-н Никола Карадимов информира за предстоящата среща с външния министър Младенов на Есенната среща на Българо-Норвежкото дружество. Г-н Посланика информира както за целта на посещението, времетраене и въпросите които ще се обсъждат на срещата. Беше предложено информация от срещата да се представи на една от следващите срещи на Българо-Норвежкото дружество в началото на 2011 година.

    Никой от присъстващите на срещата не изяви желание за такава среща и затова не е редно да се говори от името на всички българи в Норвегия и да се описва \"тяхното огромно разочарование\" защото интерес за такава среща не бе показан от наша страна.

    С уважение Венелина Костова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *