Home » Авторски страници

Благодарствено писмо

2009.11.23 Няма коментари
Spread the love

До Проф. Йордан Детев
Директор на Националния
преглед за исторически и
археологически филми

Уважаеми професор Детев,

Приемете искрените ни благодарности за предоставената възможност училище “Джон Атанасов” в Чикаго да бъде домакин на Първия български фестивал на историческото, културно и археологическо документално кино – Чикаго’2009.

Представените филми показаха многостранно богатото българско наследство в неговите различни аспекти: природно, генетично, културно, духовно. Те пренесоха всички присъстващи – ученици, учители и гости в епоха на богата праистория, зародила се на Балканите. Всички отнесоха със себе си скъпи духовни дарове, преминали през векове на величие и изпитания, но запазили и до днес силата си да ни правят по-горди с българския си прозход.

Проявя на истинска щедрост от Ваша страна бе подареният на училището филм „Историята на Античния театър във Филипопол“, който е първият български исторически филм, представил цялостна виртуална реконструкция на единствения реставриран и функциониращ античен обект. Благодарим и за високата оценка и интерес към нашия малък опит за историческо изследване на българската имиграция в САЩ, запечатан в документалния ни филм “Гурбетчийство или емигранство – орисия или съдба на българина”, който ние даряваме на фондацията в знак на признателност.

Надяваме се тази първа среща да е началото на дълго ползотворно сътрудничество за популяризиране и изучаване на българската история и култура.

Българско училище “Джон Атанасов”, Чикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.