Home » Е-Списание

Имате кредитна карта Visa – непременно си проверете сметката!

2009.07.17 Няма коментари
Spread the love

$23,148,855,308,184,500.00 – това е сумата, за която американец си купи кутия цигари.  Джош Музински от Ню Хермпшир заплатил покупката си с дебитна карта Visa и когато получил касовата бележка с ужас видял изписана 17-цифрена сума на стойност 23 квадрилиона долара, съобщава Бостън Хералд

„Помислих си, че някой е теглил от картата ми, но с такава сума сигурно можеш да си купиш цяла Европа“, подчертава най-големият длъжник в света и се зарича да откаже цигарите.

От Bank of America, която е издала картата, обясняват, че става дума за техническа грешка, като при срив в системата се е получил случаен набор от цифри.

Сумата от 23 квадрилиона долара е точно 1680 пъти по-голяма от годишния бюджет на САЩ и близо 2000 повече от държавния дълг.
След като два часа американецът се опитвал да издиктува сумата в банката, се изяснило, че става дума за грешка и Мусински няма да плаща рекордния дъл.

Но случаят не е единствен – в северен Тексас със същата сума бил глобен и Jon Seale – линк (кликни тук).

Оказва се, че грешката е компютърна и е възможна при някои предплатени Visa карти, поясняват от кредитната институция. Така че ако имате такава карта, тичайте и си проверете сметката! Лихвата за всяка секунда забавяне е повече от милион.

Eurochicago.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.