Home » българи зад граница, Е-Списание

12 българчета наградени в международен поетичен конкурс в Италия

2015.06.06 Няма коментари
Spread the love

Деца от Българското училище в Минало написаха заедно едно красиво стихотворение за България

13-09-23-16961

12 български деца взеха престижни отличия на 24-тото издание на конкурса „Международна награда младежи и поезия“, който се проведе в Италия, съобщи БНР. В тазгодишното издание са се представили 548 млади автори от цял свят, сред които 115 български деца.

Сред тях са и деца от Българското училище в Милано, които, помагайки на децата от България в преводите, са се вдъхновили и са започнали също да пишат. Те са написали заедно едно красиво стихотворение за България.

За предаването „Събота 150“ по БНР Мария Ганчева, която подпомага пътуването на децата и участието им в този конкурс, споделя, че българските деца са показали невероятен талант със своите стихове на български, преведени на италиански език. Това са 11-12-годишни автори на поетични текстове.

“Стана много красиво това, че децата от българското училище в Милано, помагайки на децата от България в превода на стиховете, се вдъхновиха и започнаха също да пишат. Те участваха в конкурса и направиха едно уникално общо стихотворение за България. Представете си, деца, които живеят в чужбина, написаха красиво стихотворение за България. Всъщност децата хвърлят телефоните, започват да пишат с писалките и творят чудеса.” – казва Мария Ганчева.

Утре в гр. Триуджо в Италия ще бъде церемонията по награждаването на лауреатите в този международен поетичен конкурс.

Интервюто на Георги Марков с адв. Мария Ганчева за предаването на “Събота 150” може да се чуе в сайта на БНР тук.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.