Home » Авторски страници

Шестата облегалка

2015.01.29 Няма коментари
Spread the love
http://mejdu-redovete.com

Карикатура: Mejdu-redovete.com

В тези трудни времена на човек му се приисква да може да се опре на нещо стабилно. Да се облегне на нещо сигурно и да знае, че няма тънга-мънга. Така, както мога на 100% да разчитам, че денят ще се смени с нощ, а нощта – с ден.

Реших да си направя списък с такива стопроцентни облегалки, за да се почувствам уверен в светлото бъдеще.

1. Всяко ново българско правителство се оплаква от предходното. Наследството винаги е лошо и тежко. Тия предишните задължително са разсипници, крадци и некадърници.

2. Предизборно всички кандидати за власт обещават справедливост и възмездие. Твърдо са решени да накажат тези, които досега са грабили от народната парá, да им отнемат награбеното и да го върнат на народа.

3. Следизборно никога и нищо от обещаваните справедливости не се случват.

4. Оправданията на допегейците (ДОПГ – държавна организирана престъпна група) са предсказуемо стабилни. Виновна е икономическата криза, лошото наследство, бандитите преди тях…

5. Главните прокурори на Република България никога нямат достатъчно доказателства срещу корупцията по високите етажи на властта. Борис Велчев или Сотир Цацаров, името е без значение – нямането е задължително.

Докато си пишех петата облегалка, рязко в мен нахлуха думите на държавния секретар на САЩ Джон Кери към БГ-управляващите: „Ако не се справите с корупцията, няма как да очаквате развитие на партньорството, инвестиции, доверие…“. В превод тези думи означават: „Ако не се справите със себе си…“, което няма как да се случи. Как ще се самоарестуват и самоосъдят? Задълбаем ли още мъничко, ще получим пълно разкритие: „Ако не се справите със себе си и с нас…“, защото между корупция и ДОПГ има знак на равенство.

А родната мафия съществува с помощта и одобрението на колегите им бандити – управляващите в САЩ, Русия, Великобритания, Франция, Германия… Нима Бойко Борисов и ГЕРБ не бяха 4 години на власт? Бяха. И тогава, както и сега, лидерите на чуждите ДОПГ се скъсваха да се целуват с нашите престъпници. Нима експрезидентът на САЩ – Буш Младши не похвали Сергей Станишев, че бил Мистър Клийн (мистър чистичък). Толкова „чист“, че докато Сергей беше шеф на Шайката, под него всички бяха щастливи – крадяха не с лопати, а с фадроми. Догановата орда, Симеончовата, Костовата, самата Столетница… Бойковата ГЕРБ покълна и избуя под грижите на чистичкия Станишев. Заслугите му бяха оценени от задграничните допегейци – направиха го шеф на ПЕС. Нима Путин не похвали експрезидента Първанов за тройния шлем – „Южен поток“, „Бургас – Александруполис“, „Белене“? Нищо, че шлемът се оказа само прикритие за източване на милиарди от българската хазна. А не е ли същият този Георги Първанов коалиционен партньор в сегашното правителство на Бойко Борисов? Нали вместо целувка, партньорите скрепиха брака си със социалното министерство – Калфинизмът властва там. И как така руснаците приютиха във Външнотърговската си банка Бойковата постна пица Симеон Дянков? Той нали уж беше много про-САЩ и ЕС?! Съвсем случайно пак в същата руска банка беше скрит и още един БГ ексфинансов министър – Милен Велчев от правителството на Сакснезнамкойси. А иначе Миленчо и Монката ни ги пробутваха като прозападни и анти-Кремълски играчи! Лудница.

Така полекичка картинката се поизбистри, българските правителства осъществяват геноцид над собствения си народ, като лицензът им за това е подпечатан в Брюксел, Вашингтон и Москва. Ще си го запиша, като шеста облегалка. Я да се облегна и да си почина малко.

 

Ивайло Зартов,

19 януари 2015 г.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.