2024-04-26

2 thoughts on “Колко български паспорта се издават годишно извън България?

  1. Здравейте,

    Изключително полезната информация, която публикувахте, беше споделена на нашата страница: http://www.tuk-tam.bg/2036092-bulgarians-live-abroad/, където са коректно посочени всички източници на данните.

    За съжаление една голяма българска телевизия цитира данните без да посочи първоизточника и след това редица медии копираха без да си направят труда да проверят информацията. Съжаляваме за това.

    Надяваме се все пак изключително полезните данни, които публикувате, да могат да достигнат до максимално широка аудитория. Това е една от областите, в които може да си сътрудничим. Може да ни пишете на [email protected] и ще се опитаме да помогнем за популяризиране на тази информация!

    Благодарим Ви предварително!
    С уважение,
    Бойко Благоев
    Тук-Там

  2. Ако до преди няколко години в Германия годишно по 300-400 българи вземаха гражданство, към днешна дата по официални данни 1500 българи вземат немско гражданство (годишно). Причините?
    – липса на консулски и административни услуги
    – отдалеченост на редките консулски представителства, трагично качество на обслужването и то на четворна цена; високомерно, а често и просташко отношение към емигрантите от страна на държавните служители
    – почетните консули не предоставят консулски услуги (логично, почти всички са чужденци не говорещи български)
    – липса на перспектива за реализация пред квалифицираните специалисти (които именно са първите, които избират двойно гражданство)
    – като цяло, враждебно отношение към българите в чужбина, защото „не плащали данъци“ в България и щели „да управляват България от чужбина“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *