Home » Е-Списание

Без панталони в зимно Чикаго (фоторепортаж)

2010.01.10 Един коментар
Spread the love

10 януари 2009 г.

Температурата в Чикаго днес е 5-10 градуса под нулата, но поради вятъра, човек се чувства като при  минус 15 по Целзий. В студения почивен ден, повечето хора предпочетоха да си останат в къщи.

Но тези, които все пак излязоха и ползваха най-натоварената, така наречената  “червена” линия на метрото станаха свидетели на  любопитна гледка. Много от пътниците пътуваха без панталони. Мъже и жени. Ниски или високи. Слаби или пълни. С палта или кожуси. С шапки, но…  без панталони.

Вижте сами:

Nop04

Nop07

Nop05

Nop09

Nop02

Nop08

“Забравих да си обуя панталоните” – това те отговаряха на удивените и добре облечени пътници.

В действителност става дума за така наречения флашмоб (Flash mob ),  когато хора, повечето от които не се познават, се организират по интернет и след това бързо се събират на публично място,  правят нещо необичайно, запомнящо се и след това се разпръсват, така както са се събрали.

Това бе седмият по ред  флашмоб “В метрото без панталони” (No Pants Subway Ride). Провежда се всеки януари. При акцията през 2006 г.  8 участника в Ню Йорк са били арестувани, но в последствие оправдани в съда. Организатор на акциите е  популярната арт-група Improv Everywhere, специализирала се в провеждането на различни провокационни мероприятия.

www.Eurochicago.com научи, че освен в нашия град такива акции са се провели и в други американски градове като Ню Йорк и Вашингтон, както и в много страни по света, но в Чикаго температурата бе най-ниска.

Убедете се сами от това видео:

Флашмобът става все по-популярен сред младите по цял свят. Записан е сред феномените на първото десетилетие на третото хилядолетие.

Популярност му даде и чудесната реклама на «Т-мобил» също отбелязана като една от най-сполучливите за последните години. Вижте я:

Благодарим за фоторепортажа на студента Eric Houtz и  на клоуна Susan Hooper.

One Comment »

  • Chicagoan said:

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.