Home » Е-Списание

Пресконференция на Асоциацията на българските училища (с чикагско участие)

2009.07.22 Няма коментари
Spread the love

На 22 юли от 11 ч. в пресклуб “София прес” ще се състои пресконференция на Асоциацията на българските училища зад граница.

Ще се търсят отговори на въпросите: Каква беше политиката на българските правителства по отношение на българските училища в чужбина? Какви са очакванията от новото правителство на страната за запазване на българската идентичност? В този контекст очакванията на българското учителство зад граница са свързани с: -промени в законодателната уредба на България по отношение на българските училища и образователни центрове в чужбина; -дефиниране статута на българските училища в чужбина в съответствие с разнообразието и спецификите им; -необходимост от двустранни правителствени споразумения за засилване на ролята на българския език в чужбина.

Участници в пресконференцията ще бъдат Райна Манджукова – председател на Асоциацията; Снежина Мечева – българско училище към посолството на България в Лондон; Боянка Иванова – директор на българско училище „Джон Атанасов“ – Чикаго; Ирина Владикова–Ботева – директор на българо–австрийско училище за занимания в свободното време „Кирил и Методий“, Виена; Силвия Стаменова – основател на българско училище Лайден, Холандия и др.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.