Home » Е-Списание

Топ принципи на успеха за хейтърите

2012.04.05 Един коментар
Spread the love

С посвещение от Pesho* на хейтъра** Таня Колева*** от Пловдив

 

1.Спи по-малко. Това е най-добрата инвестиция, която може да направи живота ти по-продуктивен. На хейтърите са достатъчни 6 часа, за да поддържат отлично здраве. В продължение на 21 дни опитвай да ставаш с 1 час по-рано и така ще си изработиш мощен и омразен навик. Помни: качеството на кошмара, а не количеството на съня е важно. И само си представи да имаш 30 часа повече месечно, за да се отдадеш на злобеене из глобалната мрежа.

2. Всяка сутрин отделяй по един час за занимания за личностно развитие. Медитирай, визуализирай деня си, чети вдъхновяващи текстове за успели хора, за да се настроиш и да събудиш великата сила на завистта в теб. Гледай изгрева поне веднъж седмично и си повтаряй непрекъснато, че заради една смотана червена топка ти се е наложило да станеш по-рано и от най-откачените петли. Така ще енергизираш деня си с първокачествен хейт.

3. Не позволявай нещата, които са ти най-омразни, да остават последни в списъка. Всеки ден си задавай въпроса: “Това ли е най-добрият начин, по който мога да използвам времето и енергията си?” Управлението на времето е управление на злобата, така че пази времето си внимателно.

4. Използвай метода на ластика, за да изчистиш ума си, така че да можеш да се фокусираш само върху добрата страна на нещата. Сложи ластика на китката си. Всеки път, когато негативна мисъл се появи в главата ти, запамети я с дръпване на ластика и я въведи като коментар в някой блог или форум. Със силата на навика, мозъкът ще асоциира удоволствието с негативното мислене и скоро ще бъдеш сред най-известните тролове.

5. Винаги отговаряй на телефонните обаждания със сърдит глас и покажи на обаждащия се, че е пълен боклук. Високият тон при говорене по телефона е съществен. За да придадеш важност се изправи прав. Това ще внуши увереност и презрение на гласа ти.

6. В течение на деня всички сме обладани от вдъхновение и нови идеи. Дръж в портмонето си листчета за бележки заедно с химикалка или молив, за да си записваш най-гаднярските неща, които ти идват наум. Когато се прибереш, въведи ги на уърд и ги публикувай периодично на стените на приятелите ти във Фейсбук . Както е отбелязал Оливър Уензъл Хоумс: “Човешката мисъл, веднъж подминала една идея, никога не възвръща първоначалните й измерения “. Не подминавай качествения хейт.

7. Отделяй всяка неделя вечер за себе си и спазвай строго дисциплината на този навик. Използвай това време, за да планираш седмицата си, за да визуализираш нападките си и каквото искаш да постигнеш; да четеш вдъхновяващи материали и да обмисляш как да ги съсипеш с добре премерени, отровни коментари, да слушаш надъхваща музика и просто да мразиш. Този навик ще ти служи като котва, която те държи концентриран, мотивиран и ефективен през предстоящата седмица на агонизираща злоба и завист.

8. Винаги помни, че ключът към качеството на твоя живот, е качеството на омразата ти. Това означава начинът, по който хейтиш другите, и по-важното – начинът, по който хейтиш себе си. Това, върху което се концентрираш, е това, което получаваш. Това е фундаментален природен закон.

9. Дръж на целта, а не на резултата. С други думи прави нещата, защото ти харесва, защото ще сговниш деня на някой балък или ще бъде ценен опит. Не го прави за пари или признание. Те ще дойдат от само себе си. Това е пътят на хейтъра.

10. Всяка сутрин гледай лошо 5 минути в огледалото. Страшният поглед активира много полезни вещества в тялото, които ни правят хейтъри. Също така балансира тялото. Тази терапия се използва за лечение на хора с положително мислене и това е прекрасно средство срещу превратностите на живота. Възроди навика си да гледаш лошо, особено другите шофьори, това ще донесе много повече радост в живота ти.

11. Запали свещ до себе си вечер, докато четеш. Това е много успокояващо и създава прекрасна атмосфера. Превърни дома си във факла сред безумния свят. Запълни го с хубав огън, като деликатно бутнеш свещта. После гарантирано ще мразиш всичко и всички поне 3 прекрасни години.

12. За да повишиш концентрацията си и способността да се фокусираш, брой стъпките си, докато се буташ в другите минувачи. Това е особено силна техника. Докато вдишваш дълбоко направи 6 крачки, задръж въздуха и удари човека до теб в слънчевия сплит. Ако 6 стъпки са прекалено много за дишането ти, прави го така, че да се чувстваш добре. Ще се почувстваш буден, освежен, вътрешно спокоен и съсредоточен след това упражнение. Толкова много хора си позволяват мислите им да са изпълнени с ментално дърдорене. Всички добри изпълнители оценяват силата на тихия, бистър ум, който се концентрира силно върху всички важни неща. На следващите 6 стъпки препъни поне една дама с токчета и настъпи поне един пенсионер.

 

Автор:  Радислав Кондаков
Източник:  bogatstvo.net

 

—————————–

* Pesho – администраторът на Еврочикаго
** Хейтър – субект, който изпълнява действието “hate speech”. Това е непровокирана омраза, изразена чрез словесна агресия.
*** Таня Колева – хейтър, редовен участник във форумите на Еврочикаго.

————————–

Макар и рядко, в Еврочикаго се появяват и хейтъри. (Те не се задържат дълго, защото читателите тук са интелигентни, а и усилията на поддържащите сайта да овладеят пуснати от „Кутията на Пандора” страсти вероятно имат някакъв ефект.)  Но Таня Колева от Пловдив е едно изключение. Споменавам града където живее, за да разбере, че ако поискам, мога да науча и адреса й. Аз дълго време си мълчах и й прощавах, като си мислех, че ще й омръзне и сама ще си тръгне. Но нахалството й, скрито зад удобната анонимност на различни несъществуващи персони, няма край. (Част от тези различни никове с мъжки и женски имена не само симулират масовост, така да се каже, в подкрепа на поредната нападка, но и „разговарят” помежду си.)

Ето защо за първи път ще ми се наложи да изтрия всички коментари, написани от един човек, т.е. от спомената вече Таня Колева. А за да остане все пак някакъв архив от изстъпленията, ще цитирам и съхраня чрез този текст някои от тях.

Петър Стаматов

 

p.s.:

Коментарите са подредени по хронологичен ред като най-новите са най-горе. (Сред тях за по-голяма яснота са и някои от последните отговори на редактора на сайта Мариана Христова.) Под текста на коментарите са посочени заглавията на публикациите, към които са били написани.

 

——————————————-

Mariana
Изпратен на: 05.04.2012 в 5:45 AM

„Понеже Кина отказа да кореспондира с вас поради нечуваната ви дързост и демонстрация на непогрешимост, аз ще ви кажа следното…“

Не знам колко личности съжителстват у вас, г-жа Малина, Кина и пр. Ваша си работа.

Но след като продължавате да проявявате завидното нахалство да се представяте за повече от един човек,

както и да правите поредни опити за инсинуции за подставеност, полицейщина, разни подобни неща, които явно са похвати, за които много лесно се изкушавате,

да призовавате накрая и за смирение пред подобни неща,

значи, съзнавате това или не,
да се призовава за смирение пред някакъв вид лъжа.

Не се грижите за чуждите души и за техните добри или лоши дела пред Бога.
„Не съдете, за да не бъдете съдени“, както гласи едно евангелско изречение.

Вие осъдихте този сайт, казано по някакъв начин, обидихте хората, които го списват, написахте разни подигравки, инсинуации и обиди, и пак всичката вина в тях или, в частност, в мен. (Понеже ща не ща трябваше да реагирам на вашите обвинения, отправени публично в коментарите ви тук).

Каквото повика, такова се обажда, г-жо Анонимна.
Не наричайте стремежа да се позабавлявате на чужд гръб конструктивност.

Желая Ви впрочем, всякакви хубави неща.
Успех, внимание, здраве
и вътрешен мир.

Форумът на българските училища в САЩ – българското събитие за 2011 година
4 #

——————————————–

MALINA
n.a
[email protected]
77.85.185.160
Изпратен на: 05.04.2012 в 2:02 AM

Понеже Кина отказа да кореспондира с вас поради нечуваната ви дързост и демонстрация на непогрешимост, аз ще ви кажа следното:
Видно е че продължавате да се оправдвате чрез полицейски похвати, което издава вашата непрофесионалност и подставеност. Ние четем много друга преса и контактуваме с представители на американски медии, където хората зад дежурната си отзивчивост, винаги за готови да се извинят, ако читателите имат някакви забележки. Това за съжаление не съществува при вас, което означава че Америка на нищо не ви е научила. Още си носите чепатите балкански нрави, което с нищо не ви помага като „американска“ обществена институция. Видно е че освен собственото ви мнение, читателите не означват нищо за вас или са поне са едно формално присъствие по пътя ви към личните ви планове. Явно е че не ви е удобно да се говори конструктивно. Бог да ви дава сили да се осъзнаете в навечерието на идващите светли празници и получите малко смирение и уважение към читателското мнение. Тогава ще успеете.

Форумът на българските училища в САЩ – българското събитие за 2011 година
4 #

———————————————-

Mariana
Изпратен на: 04.04.2012 в 12:51 PM

Не знам какъв ви е проблемът, драга Кина или както и да се казвате, но той не е Еврочикаго. Ако сайтът не ви харесва, няма лошо, но защо тогава въобще го посещавате? Има колкото искате други емигрантски медии в Чикаго, в САЩ и в много други страни по света, където има българска емиграция. Посещавайте тях, тях четете.

Не се опитвайте, впрочем, да всявате безполезни интриги. Не сипете обиди и глупости на килограм. Когато човек обвинява когото и да било в някаква нечестност – както вие направихте по отношение на конкурса „Българско събитие на годината“, би трябвало да си дава сметка, че това не бива да става с глупави игрички като вашите (защото те са елементарен и лесно откриваем пример за безчестност).

За това, че съм била ченге и пр. глупости, че школи в Симеоново, че не знам какво – само защото съм осветила глупавите ви методи… едва ли има смисъл да пиша.

Не знам наистина защо таите в себе си толкова желание да принизявате, обиждате и пр. Ако ви липсва самочувствие, това е най-лошият начин да си го доставите.

Ако, впрочем, наистина се интересувате от авторските ми материали, щяхте да сте прочела поне един от тях.

А ако се интересувахте наистина от съдържанието на този сайт, щяхте може би да сте разбрала, че има една рубрика „Избрано“, която се казва така, защото в нея се препубликуват текстове от други медии, чиито имена задължително се цитират. („Копи-пейст“ значи да копираш нещо от някъде, откъдето и да било, и да го представиш като свой авторски, или пък като редакционен текст.)
А в рубриката „Авторски страници“ се публикуват текстовете на авторите на Еврочикаго. И въобще на хора, които са избрали да изпратят своите текстове на това издание, не на някое друго. И тези рубрики, впрочем имат описание какви са – ако отворите началната страница, ще прочетете това описание, но това вероятно изобщо не ви е интересувало.

Не знам дали въобще ви интересува и това, че за един редактор не е важно името му да виси непрекъснато по страниците, важно е текстовете, които излизат, да бъдат поне що-годе прегледани и редактирани, и тези текстове да засягат интересни и актуални за едни или други читатели теми.

Ето ви линкове и към мои авторски текстове в този сайт. Разбира се не са всички, но едва ли има смисъл да ги вадя всичките. Който се интересува или се е интересувал, сам ще ги намери.

https://www.eurochicago.com/2011/11/zashto-ne-bez-vaprositelna/

https://www.eurochicago.com/2011/09/slepiyat-mazh-i-planinata/

https://www.eurochicago.com/2011/08/vedemokrative-za-posmeshishte/

https://www.eurochicago.com/2011/06/za-omanskiya-darzhaven-rezerven-fond-kooperativna-targovska-banka-i-imperiyata-na-krastevapeevski/

https://www.eurochicago.com/2011/03/za-vlahvite-vesinedrionave-i-plodovete-na-antihrista/

https://www.eurochicago.com/2012/01/syanka-sam-v-syankata-na-zhivota/

https://www.eurochicago.com/2011/11/kak-neuredeni-smetki-za-otraboteno-yadreno-gorivo-rezonirat-s-parite-za-ban/

https://www.eurochicago.com/2010/09/za-ednookite-vodatchi-i-religioznata-prosveta/

https://www.eurochicago.com/2010/08/iz-zapiskite-na-yordan-yordanov-yuri/

https://www.eurochicago.com/2010/06/balkanska-matenitsa/

https://www.eurochicago.com/2010/04/2208-kilovattchasa-po-tchez/

https://www.eurochicago.com/2010/05/kutiya-srabsko-veviktorive-ili-40-grama-tyutyun/

https://www.eurochicago.com/2010/04/problemat-na-r-makedoniya-ne-e-v-imeto/

https://www.eurochicago.com/2010/02/spisakat-na-semeystvo-n/

Форумът на българските училища в САЩ – българското събитие за 2011 година
4 #

——————————————————

Кина
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 04.04.2012 в 10:34 AM

Скъпа Марианче, какво следиш и броиш бе драга! Защо така явно издаваш полицейските си методи на общуване от Симеоново. Ние пишем от служебен е-маил на гражданска асоциация с 20 годишна история, когато ти и вашата комсомолска група не сте си и мислили за Чикаго. Но вие ченгетата не се интересувате от обществено мнение, а кой пише неудобни за вас истини. Бог има много лица но винаги една единствена цел – общополезни дела и грижа за тяхното реализиране. Това следваме и ние, без да бием тъпани и барабани като вас. Престанете гръмко да се набутвате с този безполезен и празен сайт в оскъдното културно пространство на българската емиграция и да имитирате стари комунистически обществени трикове. Смехотворно е да манипулирате малко вярващите ви, че сте водеща културна институция, след като Пешо „официално“ стои в Корея а Мариана, като сивия кардинал не е написала една сносна статия, правейки модерен информационен пул, на базата „copy-paste“ . Имайте поне малко морал.

Форумът на българските училища в САЩ – българското събитие за 2011 година
4 #

———————————————————————-

Mariana
Изпратен на: 04.04.2012 в 7:07 AM

Драга Малина, Кина и пр.,
ха определете се първо „колко души сте” и как се казвате,
пък тогава критикувайте.

Форумът на българските училища в САЩ – българското събитие за 2011 година
4 #

——————————————————————————-
Кина
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 04.04.2012 в 2:34 AM

Много дълги обяснения Г-н Пешо за нищо. Зад вашите думи прозира, пренебрежението и двойнственото отношение на вашата измислена медия към общественото мнение. Оказва се че зад паравана на официозното ви допитване до публичната аудитория, всъщност се спотайва вашата машинация на предварително готовия и планиран избор. Вие не за първи път обявявате по повод на ваши конкурси и допитвания, когато ви стане неудобно, че читателите ви уж са изпуснали срока или са гласували след регламентирания период и гласовете им са невалидни. Дори на политическите избори удължават времето за да включат повече гласове за обективност. Това са много лоши двулични практики Пешо, които не работят в интерес на българщината. Поне не се напъвайте толкова много за нищо.

Форумът на българските училища в САЩ – българското събитие за 2011 година
4 #
—————————————————————————————-

Димо
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 01.04.2012 в 11:43 AM

И аз мисля че с подобни съмнителни класации и конкурси, не може да се поддържа българско самосъзнание. Конкурси за децата в спорта, в танците и културата да. Ама там някакви организатори да се съревновават в Теодосий си е чисто кощунство.

Гласувайте и определете „Българско събитие на годината в САЩ ’2011″
23 #

————————————————————————————————-
MALINA
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 01.04.2012 в 11:34 AM

Пещо, много евтина манипулация бе братко! Така не се избират победители. Включил си е-маилите на всички учители и съучастници в ненужният училищният форум и хоп, победители. Не стига че има толкова мизерно участие във форума, ами искаш да се изгуби и последното доверие в неговата обективност. Дори от това бедно форумно участие е видно, че огромното обществено мнение посочва Теодосий Спасов, като неоспорим носител и то в глобален мащаб на българската духовност и култура. Какво си пробутвате евтините училищни трикове, за да се пуфкате пред министерствата в България, че сте уважавани обществени фактори. Стига с това комсомолско самоизтъкване. Учете си там децата и не се самоизмервайте с титани като Теодосий. Съжалявам че си губя времето да обяснявам очевадни неща но ващата наглост няма край. Не разбрахте ли че тук в Америка няма как да обработвате общественото мнение като в България, рекламирайки собствената си безполезност.

Гласувайте и определете „Българско събитие на годината в САЩ ’2011″
23 #
———————————————————————————————–

МИШО
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 17.02.2012 в 12:40 PM

Това е начинание, горе-долу по американски модел. Въпросът е дали вече е приет реципрочен закон, който наистина да защитава авторското право така както в Америка.

ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ДЕПОЗИРАНЕ
1 #

—————————————————————————————————–
Ваня
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 14.02.2012 в 1:11 PM

Уважаеми редакторе,
Така и не разбирате проблема, който се породи от анонимниците ви в сайта, които провалят дискусиоността на форума. Подкрепяйки тях вие прогонвате всеки, който реши да дискутира даден материал. Все пак сте публичен фактор и нямате право да казвате „Като не ви харесва, защо пишете тук“. Това е липса на професионална етика и самообричане. Но вие си знаете!

Търпелива съм, да напиша още един отговор, защото съм добронамерена. Такава съм била 30 години в своята преподавателска практика по „психология на медийната стратегия“, дори към най-некадърните и самонадеяни студенти, които мислят, че всичко започва и свършва с тях.

Генералният консул С. Стоилов до българската общност в Чикаго
15 #

————————————————————————————————–

Ваня
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 14.02.2012 в 12:01 PM

Ооо, не така редакторе! Това е пошъл балкански манталитет от ваша страна! Не мога да повярвам, че авторът (или редактор) на един сайт, който трябва да се бори за публичност и достъпност, обвинява читатели и участници, които са понечили да изкажат мнение в сайта му, че едва ли не му пречат да работи, просто като изказват съвсем обективно и правдоподобно мнение. Не се учудвам, че форумите на сайта са празни. Очевидно е, че темите нямат нищо общо с нуждите, психиката и нагласата на българската общност. Нека все пак авторката да знае, че е много важно професионалното образование, а не там „каквото и да е“.
Явно сте гузна, щом сваляте темата от заглавните рубрики.

Не напразно по подобие на България и културният живот на българската общност в Чикаго се осакатява от бивши комсомолски активисти и неуки хора. Ама какво да говорим, затова много българи се отчуждиха и не искат да контактуват по този повод. Настоящото отношение на редактора на сайта е явно доказателство. В едно американско издание и сайт, редакторите благодарят за градивното мнение на своите читатели, а в българските (уж и те американски) издания ги ругаят. Явно Америка не ви е научила поне на дежурна вежливост и уважение. Честит ви празник!

Генералният консул С. Стоилов до българската общност в Чикаго
15 #

—————————————————————————
ангелина
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 14.02.2012 в 10:16 AM

Чудесно, щом автора на сайта се включва за тиражиране на форумност, значи нещата са такива, каквито ми изглеждат на мен. Но това че автора не търпи реални критики в своя сайт, някак си изкарва на светло неговата съпричастност, към онези които не могат да мислят и да изказват мнение, а задават само въпроси. Явно конспиративното ниво на интелигентност е паднало на много ниско ниво. Трябва да се изпрати послание на новия президент, да си прибере търтействащите мищурии, които може да са и на Първанов.

П.С. Уважаема Мариана,
Не знам нали имате професионално журналистическо образование, но искам да ви напомня че по законите на публицистиката, читателския интерес (участие) не се определя от читателите, а от селекцията и актуалността на тематиката в дадено издание (сайт). Все едно да ме убеждавате, че едно празненство в една къща зависи от гостите, а не от това как домакинът е организирал празникът. Бъдете добронамерена!

Честити празник на любовта! Нека той ви донесе повече уважение и любов към читателите, а не раболепие пред ненужните ви клакьори.

Генералният консул С. Стоилов до българската общност в Чикаго
15 #

—————————————————————————

ангелина
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 14.02.2012 в 3:36 AM

До Ваня,
Не се ядосвайте на хора, които задават само въпроси. Те не са виновни че не могат да мислят. Така ги е формирала полицейщината. Смешното е че се заблуждават, че това им е България или някакво западнало полицейско районо управление в София. Още по смешно е защо се мислят за толкова важни!

Генералният консул С. Стоилов до българската общност в Чикаго
15 #

—————————————————————————
ваня
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 14.02.2012 в 3:05 AM

Г-н Мишо,
А вие кой сте и от името на кои други се представяте? Кога опознахте 10те милиона жители на Чикаго та сте пропуснали точно мен…Явно в този форум както пише по горе Ангелина наистина се подвизават само пенсионирани ченгета. Жалко че това момче Петър полага толкова усилия да поддържа този сайт. Ще го съсипят и него.

Генералният консул С. Стоилов до българската общност в Чикаго
15 #

—————————————————————————
ангелина
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 13.02.2012 в 1:31 PM

Коя организация от името на емигрантската ни общност ще организира това мероприятие.Не е ли редно от нейно име да се пусне и информация по църквите, училищата, центровете, ТВ и радио, магазините и всички български места в Чикаго, за да е сигурно че са информирани възможно най-широк кръг сънародници. Очевидно че този сайт не върши работа, защото форумите му пустеят или след някой умен коментар на подлъгал се читател, се появява анонимен пенсиониран полицай в емиграция, който пита по навик за самоличност и партийна принадлежност.

Генералният консул С. Стоилов до българската общност в Чикаго
15 #

—————————————————————————

Ваня
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 13.02.2012 в 1:14 PM

А коя трябва да е!? Един гражданин, който изказва мнението си открито, без да пита анонимно и неочаквано!

Генералният консул С. Стоилов до българската общност в Чикаго
15 #

—————————————————————————
Ваня
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 12.02.2012 в 12:04 PM

Уважаеми г-н консул,
Тук определено се създава казус, който е хубаво да се изчисти.
Ако инициативата по издигане на българският флаг е функция на междудържавни и дипломатически отношения между България и САЩ, вие няма как да каните хората от българската общност в качеството им на български граждани, защото според местните закони те са американски жители. Мисля че тази инициатива, която изцяло принадлежи на българската общност не бива да се узурпира официално от българското консулство. Издигането на съответен флаг на дадена нация е в следствие уважението на местните органи, към усилията и приноса на даден етнос за развитие на американската система. Така че недейте да организирате неща които морално и даже законно не са във вашите прерогативи и могат да създадат дипломатически и политически прецедент. Американците следят за това. Тази инициатива е акт на българските емигранти и те би трябвало ако преценят да направят предложение на консулството, а не обратното. Ако сте уредили по дипломатически път да вдигате знамето, просто го направете скромно и с достойнство, без да увличате сънародниците си в непредвидими ситуации.Освен това Чикаго не е София, като мащаб а и не могат да се използват бюджетни средства за масовки. Ние сме бедна общност. Мислете трезво. Вашата истинска българска мисия по скоро е да се борите Министерството на образованието да отпусне необходимите увеличени помощни средства за нуждаещите се образователните центрове и за първият български библиотечен образователен фонд. С това ще ви запомним като добър дипломат.
Ваня Христова

Генералният консул С. Стоилов до българската общност в Чикаго

—————————————————————————

Ваня
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 09.02.2012 в 5:23 AM

РАЙЧЕВ НАЙ ПОСЛЕ ДА ЗАГОВОРИ НЕЩО ПО СМИСЛЕНО. ЯВНО МУ СВЕТНА В ПОДЛИЗУРСКИЯ МОЗЪК, ЧЕ В ТАКАВА СКАПАНА ДЪРЖАВА, ДОРИ БОГАТИТЕ, КАТО НЕГО НЕ МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ, СЛЕД КАТО ОБЩЕСТВОТО СЕ РАЗКАПВА ПОД ТЕЖЕСТТА НА СОБСТВЕНОТО СИ МОРАЛНО ЗАГНИВАНЕ.

Превръщаме се в цивилизация, обречена на загиване
2 #

—————————————————————————

Ваня
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 05.02.2012 в 1:23 PM

Крал-доокрал Марко, първо ако говорим за образованието, то е безплатно във всички страни на Европа, Америка и Азия. Ако искаш висше ще си плащаш, защото държавата няма как да покрива професорските заплати на преподавателите. При комунизма образованието беше безплатно, защото осигуряваха пари от заплатите на трудещите се. Сигурно си забравил, че хората тогава получаваха дори с висше образование по 130-140 лева. Така че българите са си платили издръжката на децата си със собственият си труд. Иначе комунистическата държават няма откъде другаде да вземе парите. Най-смешното е обаче, че ти Крали Марко, като един стар дърт комунист, неговориш пт свое име а от името на държавата и все в множествено число. Сякаш си упълномощен от партиен конгрес. Нещо нормално за комунист, който няма личен морал и винаги говори от името на народа и държавата, с който най-лесно злоупотребява. Нима вие които останахте там и ограбихте народа сте българи? Вие сте най-големите врагове на нацията и дано Б.Б. има сили да ви изхвърли от историята и живота на народа. Тогава сигурно ще се върнем. Евреите се върнаха след две хиляди години в родината си. И ние ще го направим, но по скоро.

Участвайте в конкурса “Българско събитие на годината в САЩ ’2011”
22 #

—————————————————————————
Ваня
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 05.01.2012 в 3:29 PM

Определено подкрепям Владо. Изглежда някои сили с болнави амбиции тип ЦРУ напрегнато търсят директен контакт или персонални данни на Господ, знаейки че няма да ги открият, защото не е възможно. Сякаш не разбират че Господ е видим и досегаем чрез делата си. Целта им обаче вероятно е, да обяват официално, че човечеството е вложило всички усилия за да открие Бог, но той явно не съществува. Това ще означава подготвен опит за въвеждането на някаква отчаяна тоталитарна цивилизационна система, в която някои злокобни човешки твари ще се обявят за богоподобни естествено за власт и пари! Ех…идват ли онези!

ГЕНОМЪТ (ДНК) НА БОГ? (Тема в развитие, 3 януари 2012)
8 #
—————————————————————————

Ваня
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 05.01.2012 в 3:06 PM

Авторът на тази грандоманска статия е явно човек с образование от колеж в който промиват мозъци по почина на „Хари потър“, т.е. всичко е магия, важното е колко хора ще ти повярват. Мъдрите знаят, че истинската ценност за човешкият прогрес е точната и честна органичация на труда и възможно най-обективното разпределение на благата. За съжаление онези, които света с право не обича, се опитват да наложат силата на правото, че невидимата организация на различен вид ценни хартийки е висш стадий на цивилизационност. Дали са долари, акции, облигации и други недостъпни за трудовия индивид документи, това са средства на една огромна и мръсна цивилизационна манипулация. Не напразно трезви държавници от Азия искат банките постепенно да изчезнат. Иначе нека някой умник да ми обясни, как така хората които работят от сутрин до вечер нямат достатъчно хартийки (пари) за да си посрещат насъщните нужди. Аз имам приятели които през лятото си отглеждат като хоби толкова неща в селският си двор, че хранят до следващото лято освен тях и своите деца, които са добри компютърни специалисти в София, но парите им стигат само за наем, дете и кола. Но тези които си вменяват че са наместници на бога и упражняват на гърба на модерните роби дяволските си начинания, скоро ще си платят.

Големият скок назад
3 #

——————————————————

Ваня
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 05.01.2012 в 2:49 PM

Честита Нова година!
Г-н Консул на коледните тържества ясно си личи как се чувствате отегчен и дори обременен на едни тържества и много удобно и весело на други празненства. Дали така изразявате своите предпочитания и подкрепа към определени български групи или не можете да прикривате настроенията си, поради слаб дипломатически опит?
Няма да ви изпращам снимки за да доказвам казаното, но явно си личи къде сте за бързо и формално и къде сте сред свои, като по този начин вместо да обединявате разделяте! Дано да станете по-мъдър до края на престоя си и осъзнаете истинската си мисия!

Генералното консулство в Чикаго с нова Фейсбук страница
1 #
—————————————————————————

Ваня
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 05.01.2012 в 2:40 PM

Общо взето по стар български обичай и тук форумците не се опитват да разискват същността на предмета а се дърлят един друг, сякаш за да оправдаят анахронизма на нашата нация, който виси тъпо и назидателно на входа на българския парламент. Това за съединението другите нации си го знаят и го следват при нужда, а само на нас от Кубратово време ни се напомня като на малоумници. Така и сега този закон е един анахронизъм на тъмни български сили, които определят своите сънародници като „Българи в чужбина“, макар че света е едно цяло, защото вече се прекосява със самолет за няколко часа и макар, че авторите със сигурност имат деца или роднини в чужбина. Този закон има единствено за цел да политизира статута на българите зад граница, с цел да неутрализира евентуално тяхно влияние в родината и легализира бюрократични механизми за тяхната финансова експлоатация. Иначе правата на всеки българин са гарантирани от конституцията и никакъв допълнителен закон не може да добави нещо повече, напротив ще бъдат ограничени и накърнени правата им с незаконен закон!

Новият проект за закон за българите извън България (акценти)

—————————————————————————

Ваня
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 23.12.2011 в 2:48 PM

Македонците са хитри и организирани. Те за голямо учудване и гузно премълчавано от българите признание, са много по добре поставени от нас в Америка и Канада (например в Торонто основните ни църкви се водят не български а \”Македоно-български\”). Ние не можем да използваме историческия бонус, че сме спасили евреите, но ето че сега македонците ще изкярят доста пари от същите евреи, защото са ни хванали натясно за някаква лична груба грешка на разпасал се провинциален началник или политик (и днес също го правим)от онова време. Освен това ние правим огромна грешка, като тртираме македонците, за едва ли не втора ръка хора, които са ни подопечни по силата на исторически факти, които те оспорват. Това означава, че ние умишлено ги настройваме срещу нас. Не стига че сме една одрипана и опоскана държава, ами искаме да привличаме към нашият живот, страни които в някой отношения живеят по-добре от нас. Аз разбирам да сме Швейцария на Балканите, тогава никой (камо ли македонец) ще се дърля с нас. Ние се водим първите бедняци, в Европа а искаме да ни уважават съседите. А стига с тоя гол и изпрошкан панбългаризъм, защото съвсем ще се погубим. Оставете ги да си квичат макетата. те това чакат да закачим на интригата и да ни въвлечат в по сложни игри, дирижирани от техните задгранични директори по интригите. Не разбирате ли че България е вече на мушката за разпродажба. Страна с обезумял от бедност народ, с държавни ръководители тип \”надзиратели\” и почти напълно загубена духовна защитна рефлективност. Стига с велико българските самомнителни защити. Светът е друг! Никой няма да дойде да ни превзема. Капитала търси места с работливи хора. Ние сме айлякчиите на света. Ее, само македонците могат да се възползват от нашето безхаберие, защото са най близо и може и пеша да се настанят. То това е целта им. Да ни изкарат прошляци и в суматохата да се промъкнат, както преди един век!….

„Трето полувреме” или сага за българската слепота
5 #
—————————————————————————

Ваня
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 14.12.2011 в 7:25 AM

За съжаление Енчо Господинов, не казва цялата истина. А тя е че оправдавайки се с комунистическото си наследство, българинът ще се жалва още две поколение че е останал бездуховен. Иначе кой ще махне най-смешният лозунг, който някое общество може да сложи над входа на парламента си. Само самоунищожаващите се народи, си слагат призиви за съединяване. Другите просто знаят че без това няма успешно общество и държавност. Какво ти комунистическо бездуховно наследство, след като още от времето на Кубрат се цепим по всичките си ширини и дължини.
Освен това нека не забравяме че най-умните говорят само с Тангра! На българите не им трябват писачи а войници Пред лицето на почти сто годишното турско промъкване на балканите преди 700 години българите си седят в разцепеното на три царство и се надяват Хемус да стане три пъти по висока, за да не могат да стигнат до тях турците. И днес неофициално в България има 120 политически партии, които живуркат на народния гръб с държавни подаяния и единствената им цел а само как да разединяват а не да обединяват.
Дори да се появи умно перо, то веднага ще бъде залято от жълтата помия на огромните безлични седмични издания, които днес са чумата на българското слово и мисъл. Молете се Б.Б. да успее още един мандат за да повехнат възможно повече плевелите на българската разрушителност.

Журналистика по време на холера
2 #
—————————————————————————

Ваня
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 14.12.2011 в 3:22 AM

Г-н Величков, още ли се надявате и зовете имагинерни бизнесмени от бедната ни родина, да дойдат за да ви спонсорират. Я вземете и обединете тези 100 хиляди и кусур българи в Чикаго които са ви в медийните ръце и ги накарайте да дадат по 10-20 долара. Тъкмо ще съберете пари за един чудесен културен български център. Лошото е че досега имаше няколко опита за подобен център, който заприличваше на една дребна кръчма в която българите оспорваха заслугите си пред емиграцията. А сега емиграцията не е както в началото на 90те години-бедна и неустановена.
Какво призовавате през океана политици, които да ви посетят селските вечеринки. Как не разбирате че създавате политически парадокс, да каните български държавници в ирландски културен център Направете един хубав културен дом по американски, за да се види че има работеща, а не хленчеща българска имиграция. Тогава ще дойдат без да ги каните и политици и бизнесмени, както идват при сърби, гърци или украинци. За да ви е по прегледно чететте книгата „Американска ръченица“ писана още през 1994 год. в Чикаго. В библиотеката на църква „Света София ще я намерите. Те тъкмо получиха нов библиотечен фонд,пред очите на консула, но като чета не откривам някоя медия да отбелязва подобно нещо. Очевидно в Чикаго все така медийните интереси са насочени към лични творчески успехи на приятели, които се приписват като обществени.
Весели празници.

Коледен концерт в българската културна столица зад граница
1 #
——————————————————

Ваня
n.a
[email protected]
87.119.69.235
Изпратен на: 13.12.2011 в 9:52 AM

Много сме жалки, като се опитваме да разгадаваме божествените дела с материални средства и подходи т.е. око да види ръка да пипне. Не напразно прототраките са следвали висшето си верую с постулата:
„Ние не трябва да вярваме в онова което виждаме, а да виждаме онова, в което вярваме“. Малко сложно за средна читателска аудитория но е обяснено много приемливо в Том IV от „Наследниците на Акамас“ на С. Илинов. Това означава че не можеш разглобяваш и изучаваш нещо, което по сложност надхвърля ужасно много собственото ти знание. Ние хората не можем да се справим с контрола на собствената си популация и злоупотреби със средата, която ни осигурява живот, а сме тръгнали да правим смехотворни акробатични космически скокове и „Хоп“, директно в на дядо Господ торбата с тайните. Ама нали някой трябва да обяснява милиардите които се харчат за тази цел. Иначе какво ще правим с тази божествена частица, просто от сега се кефя!??

Открили ли са „частицата на Бога“?
2 #

One Comment »

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.