Home » Авторски страници, политика

Да открием днешните герои – героите на нашето време!

2015.06.02 2 коментара
Spread the love

Clipboard28news33

Днес, на 2 юни 2015 г., в деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, новосъздадената Инициатива „За прозрачност, сътрудничество и доверие“ излезе с нов призив – да открием днешните герои – героите на нашето време!

Инициативата ИПСД, която заяви своето съществуване на 20 април 2015 г. с публикацията “Възможно ли е ново Априлско въстание?”, а на 24 май стартира набирането на членове, си е поставила няколко основни задачи:

1. Да събере в една група “Рецепти за България” и да преброи всички българи във Фейсбук, за които положението на Отечеството им не е безразлично и споделят мнението на инициативата ИПСД:
„България не може да понесе повече трагедии и повече политици като управляващите ни последните няколко десетилетия!“. Група, в която да се предлагат и обсъждат рецепти и най-преки пътища за изход от днешната нерадостна, а според някои – и геноцидна – ситуация.

2. Да събере в една група “Действия за България” и всички българи в социалната мрежа, които са готови не само да обсъждат, но и да направят ситуацията в страната по-добра за гражданите – от неродените деца до пенсионерите.

3. Да открие днешните герои – героите на нашето време, чийто подвиг често остава даже незабелязан. (Дайте своите предложения! Напишете имената им и разкажете за тях на имейла*, посочен най-долу, или на редакционната поща на сайта Еврочикаго – линк.)

4. Да открие авторитетите на България – тези най-добри и авторитетни специалисти в своите области. Лидерите, на които може да се вярва, дори и без да ги показват всеки ден по телевизора. Гражданите, на чийто гръб може да се опре бъдещето на Отечеството и да се преследват целите, указани от тях. ( Дайте своите предложения! Напишете имената им и разкажете за тях на имейла, посочен най-долу или на редакционната поща на сайта Еврочикаго – линк.)

5. Да постигне политическо ограмотяване, избиране и посочване на най-важните и неотложни политически цели и сплотяване около тези цели.

6. Намиране на достойни и необвързани граждани за бъдещи депутати (вж. линк). Инициативата ИПСД гарантира място в парламента на всеки добър човек, пожелал промяна – независимо дали е млад или стар, мъж или жена, от град или е от село, богат ли е или е беден, бил ли е член на партия или е бил безпартиен. Всекиму се дава равен шанс за изява и за въплъщаване на мечтата за едно достойно съществуване – мечтата на Левски за чиста и свята република.

7. Разбиване на политическото статукво, обхванало в пипалата си цяла България, което изчерпва последните капки кръв от тялото й.

Подкрепете инициативата! Включете се в нея! Разпространете това съобщение! Защото всеки един от етапите, който бъде осъществен, ще е крачка напред, ще може да обнадежди българите, които и по последните, обявени вчера от Евростат данни от социологическо проучване “Качеството на живот в Европа – факти и мнения“, са на последно място в ЕС по всички основни показатели.

На този ден Христо Ботев е загинал за България, а от нас се иска далеч по-малко.

.

————————————————————————————————————————————————–

* Електронна поща:   [email protected]

Уебстраница на ИПСД:   www.bg-bulgaria.com

.

2 коментара »

 • Zartov said:

  „Но нашият православен народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила. Тука се подиграват с имотът ти, с животът ти, с трудът ти, с децата ти и с най-свещените предмети на твоето човеческо съществувание, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш се Богу като най-последния грешник и чакаш второто дохождане на Месия… Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен и аз имам пълно човеческо право да го прокълна от сичкото си сърце и душа, ако той и занапред остане така равнодушен към своята горчива съдба. Проклет да е, ако той не въстане против своите кръвопийци!“

  „На тоя свещен и тържествен за нас празник вие ще да чуете, че патриотите реват: Да живее робът! Да живее нашият милостив тиранин! Да живеят пиявиците на народа! Да живее нашата всеобща подлост! О, патриоти, патриоти! О, хамелеони, хамелеони!”

  „Пак преобразования на думи, пак реформи на хартия, пак шарлатанства…”

  „Нека ми докаже някой, че българският народ не е вол, който оре земята само и само затова, за да нахрани господаринът си, че не е човек в темницата, който е осъден до живот на робство, и че не е кон, който със завезани очи върти колелото на държавната мелница и който за награда на своя труд не яде друго нищо, освен плява, трици и камшик.”

  „Общинските съвети се съставиха от най-развалените личности, от кръвопийците на народа.”

  „Единственото спасение на нашия народ се състои в революцията!”

  „Българският народ трябва самичък да потърси свободата си!”

  „Единственият изход из това грозно положение, в което се намира народът е революция, и то революция народна, незабавна, отчаяна.”

  „Да драснем кибрита на въстанието!”
  „Няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата и за благото на цялото човечество.”

  „Нож, нож! Ножът ще да спаси нашите глави от погибел!”

  Това е. Няма какво да добавя. Мълча.

  Думите са на Христо Ботев. Публикувани са преди 140 години, през 1875 г. в различни броеве на в. „Знаме“.

  Ивайло Зартов,

  2 юни 2015 г.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.