Home » Избрано, политика

Николай Колев – Босия: Идея за създаване на нов тип политици

2014.07.10 Няма коментари

СПАСЕНИЕТО НА ДАВЕЩИТЕ СЕ – НЯМА ВРЕМЕ ЗА ГУБЕНЕ

Босия,  Вosia.blog.bg

.

Николай Колев - Босия, който през всичките години на българския преход остана верен на себе си. Снимка: ПИК

Николай Колев – Босия, който през всичките години на българския преход остана верен на себе си. Снимка: ПИК

Отново се връщам към една моя стара идея за подготвяне на нов тип политици, които да поемат бъдещето на страната ни. Без тях сме обречени на пълен фалит и отказ от държавност.

В момента България е обрулена като череша от градушка. Парите изтичат в джобовете на политиците-престъпници и техните господари. Здравеопазването е пред фалит. Съдебната система вече е във фалит. Социалните дейности, пенсиите и помощите са силно разклатени. Производство няма. Селскостопанската продукция е недостатъчна и е притисната от контрабанден внос. Част от парите по европейските програми са спрени. Енергетиката е във финансов колапс. Обществото е разединено, уморено и депримирано. Младите напускат масово България. Лекари, инженери и специалисти – също. Пенсионерите стават повече от работещите. Кажете нещо лошо, което не се случва в момента. Трудна работа, нали?

Българите, които напускат страната или живеят постоянно в други държави, не са забравили родината си. Носталгията по родните места, близки и приятели не ги е напуснала. Те също искат да помогнат на България да стъпи на здраво, за да могат да се завърнат и заживеят нормално.

Това ме кара да създам една фондация на всички българи. С дарените пари ще създам заедно с мои съмишленици един Институт за приложна политика, за да мога да поканя политици от европейските страни, най-вече от успелите да създадат нов модел на управление страни от бившия социалистически лагер – Полша, Чехия, Словакия, Прибалтика, Унгария, Словения, Хърватия и др. Обучението ще бъде по интернет, за да могат да участват всички българи по света. След всеки семестър ще се проведе тест. Ще създам сайт, в който всеки, който има идеи в дадена област, да може да изложи идеите си. Всички, които са показали интерес и качества, ще бъдат поканени да се срещнат на живо на една тематична конференция. Там ще се запознаят и ще определят група, която ще изготви дългосрочна стратегия в дадената област и програма за развитие. Темите са 30, като първата ще бъде за създаване на цялостна стратегия на развитие на страната ни в дългосрочен план. Тази доктрина ще стане основа на една нова конституция и ще бъде гаранция за правилното развитие на страната.

Институтът няма да подготвя десни или леви политици. Нека участниците сами се определят и създадат дясна и лява партия, но въоръжени с програми и стратегии, напълно приложими в нашите условия и вече реализирани в други държави. Така ще бъдат изметени тези ерзац партии, които разграбват страната ни като вампирясали диваци. Целта е да бъдат изхвърлени на боклука от истински партии с подготвени стратегии и програми, и най-вече с подготвени политици – практици, които да изградят един нов модел – модерен и разумен, който да поведе страната ни към едно гарантирано бъдеще.

—————————————————————————————————————————–

Бел.ред.:  Авторът е оставил в края на тази публикация в блога си и координат за споделяне на идеи с него – [email protected] 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.