2024-04-20

5 thoughts on “И Еврочикаго с отворено писмо до вицепремиера Кунева

  1. „След като бъде конституирана, комисията ще прецени кои от подалите документи кандидати ще бъдат допуснати до изслушването.“ – Това означава ли, че някои няма да бъдат допуснати и на какво основание?

    „Нашите сънародници могат да публикуват своите коментари и да задават въпроси, които комисията ще има предвид по време на изслушването.“ Това възможно ли е или е отбиване на номера?

  2. Днес вицепремиерът Меглена Кунева е на посещение в Брюксел. В минутите между две срещи тя коментира предстоящия избор на председател на Държавната агенция за българите в чужбина по повод запитвания на много наши сънародници и въпроси, поставени от Петър Стаматов – ЕuroChicago.com.

    Вицепремиерът Кунева заяви, че изслушване за председател на агенцията се прави за първи път, независимо, че по закон това не се изисква. Тя обясни как ще бъде създадена комисията и защо няма да има представител на гражданските организации на българите по света. След като бъде конституирана, комисията ще прецени кои от подалите документи кандидати ще бъдат допуснати до изслушването. На 27 януари концепциите на допуснатите до изслушване кандидати за председател на ДАБЧ ще бъдат публикувани на сайта на Агенцията. Нашите сънародници могат да публикуват своите коментари и да задават въпроси, които комисията ще има предвид по време на изслушването. Вицепремиерът Меглена Кунева очаква българите по света да използват сайта на ДАБЧ, за да коментират Националната стратегия за българите в чужбина и да направят предложения, свързани с нея.

  3. Не може ли да й го изпратим с куриер?

  4. Тази агенция би трябвало да е в пъти по развита и голяма отколкото е в момента. Като ходих там впечатлението което остави не беше на истински работеща институция. Изглеждаше все едно се занимават основно със милион други лични си неща поне от разговорите които чух бе така.

  5. Цитат: Без да подписват прословутите удостоверения за гражданство….
    Без да подписват за гражданството ли? Я огледайте списъка първо 🙂 Тогава кандидатите за председателското място ще намалеят наполовина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *