Home » Авторски страници, българи зад граница

Още за храма “Св. Иван Рилски”. Георги Флеминг, отговор на Добри Карабонев

2018.11.11 4 коментара
Spread the love

На редакционния имейл на Еврочикаго се получи материал, написан от председателя на църковното настоятелство на храма “Св. Иван Рилски” в Чикаго, Георги Флеминг, който е свързан с последните публикувани в нашето издание материали по темата за този храм (вж. тук, тук и тук), и по-специално с публикувания като право на отговор във връзка с тях материал на члена на предишното църковно настоятелство, Добри Карабонев (вж. тук). В материала на г-н Карабонев е засегната и личността на г-н Флеминг, както и темата за храма, заради което г-н Флеминг се обръща отново към Еврочикаго, изпращайки в отговор свой материал, придружен с факсимилета от документи, чекове и снимки. Публикувайки този отговор на Георги Флеминг към написаното от Добри Карабонев, защото той съдържа и доказателствен материал и защото темата за храма “Св. Иван Рилски” е важна, се надяваме, че някои отношения, които са междуличности, ще престанат да бъдат решавани през медиите и през страниците на нашето издание. Следва текстът на г-н Флеминг, написан в отговор на Добри Карабонев.

—————————————————————————-

Уважаеми г-н Карабонев,

Отговарям Ви заради обществеността в Чикаго, която иска да узнае истината за опасността църковната сграда на нашия храм “Свети Иван Рилски” да бъде отнета от една измамена от Вас и Вашите побратими банка. Сградата няма да бъде взета, защото просто банката е била измамена от псевдосвещеника Валентин Ноцков, който не принадлежи нито на БПЦ, нито на ОСА. Сградата е собственост на Православната църква на Америка. Ноцков никога не е принадлежал на ОСА. Вие сте назначени от него без редовен избор през април 2008 г. – и то не от митрополит, а от обикновен свещеник, и затова не сте настоятели. Вие сте излъгали секретаря на щата, че сте нонпрофит организация, и така издаденият Ви документ за корпорация е невалиден. Следователно, измамената банка ще трябва да си търси парите от този, който е подписал заема и без чийто подпис не се е извършвала абсолютно никаква финансова операция. Това е Валентин Ноцков.

Полагам много важен документ, старателно укриван досега, от вас, в който уважаваният нинездравствуващ митрополит Йосиф още през 2004 г. очертава рамките и фактите на това кой кой е и чия е сградата на църквата. От което става ясно, че измамената банка няма как да вземе сградата, която е заложена от Валентин Ноцков, защото той няма нищо общо с църквата и Синода. А всички, които според Вас, г-н Карабонев, са викали през годините “Искаме си попо” за Ноцков, нека сега му помогнат да възстанови взетата незаконно от него сума и така да изчистят петното от нашия храм. Писмото е отговор на тогавашния, вече изхвърлен от членство от Ноцков, Георги Иванов. Като финал дядо Йосиф е написал като благопожелание: ”Мразете омразата и любете любовта”. Вие, г-н Карабонев, през всичките си години на злополучното Ви появяване в нашия храм, сте действали точно обратно – любили сте омразата и сте мразили любовта.

Ето писмото в пренапечатан вид, за по-голяма яснота на шрифта:

+

БЪЛГАРСКА ПАТРИАРШИЯ
Bulgarian Eastern Orthodox Diocese
Of the USA, Canada and Australia
550 A West 50 street New Yourk NY 10019 USA
Tel.1 212 246 4008

Most Reverend Metropolitan Joseph                                                         

22 април 2004 г.

До г-н Георги Иванов
Председател на църковното настоятелство
“Св. Иван Рилски Чудотворец”
4100 N California
Chicago IL 60618.

Достопочтими ми г-н Георги Иванов,

Христос Воскресе!

В отговор на вашето факсимиле, получено на 20 април 2004 год. в 7.30 ч. вечерта,
Ви отговарям на вашите въпроси, следното:

1. В публикациите на Православната църква в Америка, към която църквата Ви принадлежи юрисдикционно, отец Валентин Ноцков и отец Божидар Димов не са клирици на Православната църква в Америка и на Българската епархия към нея. Те обаче служат по Ваше искане, със съгласието на Архиепископ Кирил във Вашата църква. И двамата свещеници отдавна са напуснали доброволно клира на Българската Патриаршия – Св. Синод. Съгласно Устава на Българската православна църква, те не са редовни канонични клирици на Българската Патриаршия – Св. Синод на БПЦ. Молбата им за неплатена отпуска отдавна е изтекла и те не са се завърнали на енориите си, което означава, че те доброволно са напуснали служението си. Не са им давани отпустителни писма от Майката църква за преминаване в клира на други църкви, както го изисква канонът. Относно “съгласието” на Архиепископ Кирил да служат в църква и енория на Православната църква в Америка, без официално отпустително от нас, сме в официална преписка вече много години, но отговор нямаме, защото “съгласието” не е канонично. Въпреки това, както пишете, “понастоящем те служат в църквата „Св. Иван Рилски – Чудотворец” в Чикаго”.

2. Те не са “редовни свещеници” на Българската Патриаршия – Св. Синод в София. Няма отправена писмена молба, “щото новосъздадената църква Св. Иван Рилски – Чудотворец в Чикаго са бъде под юрисдикцията на Св. Синод на БПЦ в София”.

3. Не е редно, нито е канонично без наше благословение те да бъдат клирици на Българската Патриаршия – Св. Синод на БПЦ в София и в същото време да служат в Православната църква в Америка. Що се отнася до това, че сте “били заблудени от свещеник Ноцков при нейната регистрация”, съжалявам, но вече е късно. Незнанието на закона не е извинение. И всичко това досега, дето го публикувахте в българските вестници в Чикаго за статута Ви като българска църква, наистина доказва, че сте все още “заблудени”.

4. Изненадан съм от известието Ви, че се издават кръщелни и венчални свидетелства с името на Българската Патриаршия. Това вече е в противоречие не само с църковния канон, но и с гражданския закон, защото всички тези документи са неверни. Такива документи можем да издаваме само ние, които сме канонични клирици на Българската Патриаршия – Св. Синод на БПЦ.

5. Никакви. Всички вие, православните българи, свързани с Църквата “Св. Иван Рилски -Чудотворец” в Чикаго може да преминавате в каквато си искате православна или инославна юрисдикция, индивидуално или групово, но църквата като регистрация е вече под юрисдикцията на Православната църква на Америка, чийто Устав покровителствува цялата движима и недвижима нейна собственост. Само Българската Патриаршия – Св. Синод на БПЦ още в 1962 год., при Негово Светейшество Българския Патриарх Кирил /Вечна му памет/, е уверила нашите задгранични църковни настоятелства, че собствеността им е тяхна. Ако искате да се уверите в това, попитайте хората от нашата църква “Св. София” в Дес Плейнс. Всеки от тях знае, че те разполагат с имота си, защото е техен и затова се грижат похвално за него.

Молитвам Ви здраве, всяка радост и мир под закрилата на Св. Ивана. Молете се и Вие за нас. Гледайте да сте единомислени и единни. Мразете омразата и любете любовта. Четете завета на Св. Иван и се старайте да го спазвате.

С обич във Възкръсналия Спасител,

На САЩ, Канада и Австралия митрополит Йосиф/подпис/.

Господин Карабонев, Георги Иванов, с когото Вие воювахте, бихте се, съдихте се, защото му седнахте на мястото по най-непочтен начин, с нелегалното Ви назначаване от Ноцков, е получил още през 2000 г. от митрополит Кирил Йончев документ-уверение, че църквата ни е зарегистрирана и принадлежи на Православния синод и Диоцез на Америка. Той много добре е знаел този факт, защото учредяването ни като църква стана в неговия дом през 1996 г., където и аз присъствах. Вас Ви изпратиха в Америка през 1998 г. Въпреки това Георги Иванов се обръща към митрополит Йосиф, четири години по-късно, когато вече е изгонен от Ноцков. Точно тези отношения, съденето, скандалите предизвикаха отлива на християните от храма, а не сегашният отец. Вие заблуждавате, господин Карабонев, и правите мечешка услуга на секретаря на Диоцеза и на митрополит Александър с публикуването на снимката, където те са приели, прегърнали и спонсорират с 1500$ ежемесечно низвергнатия Ноцков. В каноните е казано, че който приеме и допусне низвергнат и без отпусно да служи в чужда енория, и той да бъде низвергнат. А секретарят, който уж бил казал, че “ще привика сегашния отец за мъмрене”, просто няма за какво да стори това, а само, за да Ви угоди и намести лъжите Ви в съда, той се е клел, че никога не е виждал документа, който сега прилагам, пренаписан за яснота и преведен. И навярно той самият ще дава обяснение в бъдеще, когато Диоцезът ще трябва да върне на себе си 90 000 $, дадени необяснимо и безпричинно на Ноцков за лични дело за омраза с Георги Иванов, без разрешение на митрополит или Светия Синод на Православната църква в Америка. Ето документът, от който се вижда, че нашата църква принадлежи на ОСА.

 

The Orthodox church in America
BULGARIAN DIOCESE IN U.S.A.& CANADA

5119 Brinhaven Dr.,Oregon( Toledo),Ohio 43616
Telephone: (419) 693 7871

THE RIGHT REVEREND BISHOP KIRIL
DIOCESIAN PRELATE

January 14,2000

Mr. George Ivanov, President
Church Council
St.John of Rila Bulgarian Orthodox Church
5944 W Cullom Avenue
Chicago, IL 60634

Dear Mr. Ivanov,

With this letter I am informing you that Saint John of Rila Bulgarian Orthodox Church in Chicago, Ilinois is a parish in good standing within the jurisdiction of the Bulgarian Diocese of Toledo, Orthodox Church in America.

Saint John of Rila Bulgarian Orthodox Church is registered as a parish and is an integral part of the Bulgarian Diocese of Toledo, Orthodox Church in America.

St. John of Rila Bulgarian Orthodox Church is under the canonical omophorion – spiritual protection – of the ruling Diocesian Bishop,His Eminence Archbishop KYRIL (Yonchev). The parish is a canonical unit of the Diocese.

Diocesian Bishop is the sole authority in the life of the parish.
Faithfully yours in Christ,

+Archbishop KYRIL (Signature)

——-

Документът на български:

Православна Църква в Америка

БЪЛГАРСКИ ДИОЦЕЗ в САЩ и КАНАДА

5119 Бринхавен драйв, Орегон (Толедо), Охайо 43616 Телефон: (419) 693 7871

НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО + АРХИЕПИСКОП КИРИЛ, ГЛАВА /ПРЕЛАТ/ НА ДИОЦЕЗА

14 януари 2000 г.

Г-н Георги Иванов, президент
Църковното настоятелство на Българската православна църква “Свети Иван Рилски”.
5944 W Cullom Avenue Chicago, IL 60634

Уважаеми господин Иванов,

С това писмо Ви информирам, че Българската православна църква “Св. Йоан Рилски” в Чикаго, Илинойс, е енория в добро състояние в юрисдикцията на Българската епархия в Толедо, Православната Църква в Америка.

Св. Йоан Рилски – Българска Православна Църква е регистрирана като енория и е неразделна част от Българската Епархия в Толедо, Православната Църква в Америка. Св. Йоан Рилски – Българска православна църква е под каноническия омофор на защита – на управляващия епископ, Негово Високопреосвещенство Архиепископ КИРИЛ (Йончев). Енорията е каноническа част на епархията. Епископът на Диоцеза е единственият авторитет с власт в живота на енорията.

Искрено Ваш, в Христос,

+ Архиепископ КИРИЛ (Подпис)

Господин Карабонев, във Вашия отговор на моите статии в Еврочикаго (единствената честна медия, отразяваща живота на българите в Америка), Вие прилагате една снимка, за да “докажете” колко много е “уважаван” господин два пъти низвергнатия в България Валентин Ноцков, от сегашната наша висша църковна управа. Тази снимка е направена, когато се знаеше цялата, иначе прикривана истина, че г-н Ноцков от самото си идване за втори път в Америка през м. декември 1995 г. не е свещеник, поради първото му низвергване и от митрополит Пимен през 1993 г., и поради това, че е дошъл тук без отпусно свидетелство. Каноните безкомпромисно на много места в Уставите и правилата на църквата гласят, че който приеме на служба низвергнат, и той да бъде низвергнат. С тази снимка Вие може би целите да дискредитирате сегашният наш митрополит Александър, който, поради доброто си милосърдно сърце, е прегърнал фалшивия духовник, и с риск за всякакви оплювания досега именно от Вас, все още плаща по 1500 $ месечно от личния си чек “стипендия” на Ноцков. От януари 2015 г. досега сумата е 73 000 $. Но това е лично решение на дядо Александър.

Колко пъти Вие го критикувахте: ”Защо този не дава тези пари на нас, за да си оправим заема?”. Ами много просто, г-н Карабонев, защото този заем си е Ваш, а не на църквата, защото сте го взели незаконно и сте измамили банката, защото Вие сте назначени като настоятели без избор от един човек, който нито е свещеник, нито принадлежи на Американската православна църква, и трябва да си връщате този заем лично на измамената от Вас банка. Църквата и сградата принадлежат на Американската църква и Синод – ОСА. А Вие и Ноцков нямате нищо общо с Американската църква нито де юре, нито де факто. Така че нашата сграда няма да бъде отнета от измамената банка. Банката ще си преценява как ще й върнете парите. Затова Вие си позволявате да твърдите, че сегашният отец бил изгонил хората. Храмът се пълни и това всеки може да види. А Вие спирате и със статиите си, и като безсрамно продължавате да идвате след служба да спирате хората. Остава само информационното петно от лъжи и манипулации, което Вие продължавате да разпространявате сред обществото. Вие, през цялото Ви пребиваване в нашата църква, работихте целенасочено за унищожаването на нашия храм. И с предателството през 15 август 2015 г., с идеята и несполучливия Ви опит да Ви приеме Митрополит Йосиф, и с всички вандализми и некоретни действия, направени от Вас, за които публикувам снимки.

Защо Вие, който се изявявате и като писател, в приятелските Ви медии не публикувахте снимка или текст, отразяващи гостуванията на службите, извършвани от нашия законен Владика – митрополит Александър. Защо? Ами, ясно е и на глухия, и на слепия, че подобно затъмнение може да е от полза само за всички възможни зли сили и тайни служби, борещи се срещу православната църква. Да се държи в мрак и тайна всичко положително, което стана и става в нашия храм след идването на първия законен свещеник, вече три изминали години. Как сега се сетихте изведнъж да покажете личните, в никакъв случай служебни, симпатии на дядо Александър към господин духовния бракониер Ноцков? Така правите “мечешка услуга” на митрополита. Няма да стигнат страници, ако изброя всичката словесна помия, която изсипвахте срещу Ноцков, който Ви назначи. А, от друга страна, как все още раздавате визитката на Ноцков на хора, не знаещи, че той не е свещеник, за да му бъдете шофьор за частните, нелегални, бракониерски “свещенически” услуги по домовете. От което е ясно, че Вие се облагодетелствахте с щедър пай и бакшиши, обаче не с Вашата лична кола, а с църковната. Има ли такъв събирателен образ на извършител на подобни лицемерни действия като Вас в литературата, г-н Карабонев?

Ето снимките:

Фотографията, която Вие некоректно сте използвали, е направена на 10 октомври 2010 г., когато митрополит Александър е все още йеромонах, но не и епископ. Той не е знаел тогава, че Валентин Ноцков не е свещеник. Митрополит Александър е избран от йеромонах за архимандрит на 4 октомври 2011 г. В събота, на 12 май 2012 г., той е избран за епископ и става глава на нашия Диоцез към ОСА. Ноцков окончателно е разпопен за втори път през юни 2008 г. Следователно, четири години митрополит Александър е приел и поддържал както духовно, така и материално (досега е дал над 73 000 $ на Ноцков от негов личен чек). И аз ще кажа, както по-горе в писмото си до Г. Иванов се е изразил митрополит Йосиф: “Незнанието на закона /каноните/ не е извинение”. Дълбоко съм убеден, че нашият митрополит Александър знае много добре каноните, които поради алтруистичното си и милосърдно сърце е нарушил. И Вие, господин Карабонев, какво целите с такива снимки, може би да докажете думите си, повтаряни от Вас многократно: “Не случихме на владици и попове“? Истината е, че църквата ни не случи на хора, които да я поддържат. Случи на атеисти и натрапници.

Относно лъжите за заплатата на сегашният отец – 16 месеца той получаваше от Вас, нелегалните настоятели, по 1200 $. Ние – редовно избраното, легално настоятелство, с гласувано решение и протокол му я увеличихме на 1 500 $ месечно. Къде има такава заплата на свещеник и къде има 18 000 $ годишен инком? Срам за Вас! Сегашният свещеник никога не е подписвал какъвто и да е чек. Виждали ли сте неговия подпис въобще някога? И виждали ли сте някога какъвто и да е църковен чек, който пък да е без подписа на нелегалния Ноцков? На всеки чек, включително и на договора с измамената банка, и на всички “договори” с фирми, които обаче са в дома на Ноцков, стои неговият подпис. Абсолютно за всичко направено и построено в и около нашия храм, доброволно и безплатно от сегашния отец, има гласувано решение на борда и протокол. Къде са решенията и протоколите, вие г- н Карабонев, да подписвате чековете след като от месец февруари изгонихте Ноцков, да подписвате отчета на директорката на училището и въобще да боравите с чекове, пари и документи? А ето и някои снимки на чекове, в които се вижда какво сте похарчил Вие, като културномасовик, само за един празник. За какво са отишли 5 400 $ и 1500 $? (Името на готвача е скрито, защото той няма общо с тези далавери, и защото той досега е работел благородно и безплатно.) Ето:

На втория чек е вече Вашият подпис, г-н Карабонев, както и на много други чекове, които сте подписвал, без да имате право на това. На чекове за възнаграждения на “певци” – по 750 $ на вечер, на “готвачи”, назначени от Вас за по 500 $ за еднократно готвене. За ремонта на апартамента, Вие, нелегалните настоятели, отчитате разход 17 500 $. За труд са заплатени 6 700 $, които са отишли във Вашия джоб – за боядисване и смяна на пода… Голям специалист сте… общо взето, по 200 $ на час! А какво стана с Вашето предложение към сегашния отец: “Айде бе, требе да поработиш и служиш като доброволец, нали си българин все пак”. И той досега, три години действително работи и служи като доброволец. Вие защо не подарихте поне труда си, а взехте суми, десетократно по-големи, за батака, който оставихте? Тук са и Борис Борисов, полицай-електротехник, който е взел 4 800 $ само за труд, и всички ония, с които Ноцков е правил “договор на четири очи”, за да свършат някаква работа – фифти-фифти… “От 1000 $, чадо мое, първата половина са за теб, а втората за мен.”

Прилагате долната снимка, за да “докажете” колко много посетители са идвали на църква. Аз бях също там. Вижда се от датата, че е неделя, 5 юли 2009 г. Вижда се, че хората чакат пред малката врата, а вратата на Църквата беше затворена и никой не влезе там, понеже нямаше служба. Това веселие беше с доста щедро заплатен ди джей. Не беше ли името му Васил Воруков, Вашият бивш зет? Това веселие, отразено на снимката, г-н Карабонев, е точно една година след като сте измамили банката, заложили сте сградата и сте взели 350 000 $ нелегален кредит. С тези пари всеки може да прави джумбуш. Това веселие е “пир по време на чума”, защото само след месец нелегалният Ноцков започва да се съди с изгоненият от него Георги Иванов. Диоцезът отпуска незаконна помощ от 90 000 $, а Църквата похарчва 70 000 $. Целият допълнителен срамен масраф възлиза на 160 000 $. Тези пари, Вие, г-н Карабонев, заедно с другите отговорни за това лица, трябва да възстановите както на Диоцеза, така и на църквата, защото сте я ограбили заради личен съд между двама човека. Това е истината!

Във всичките си написани досега статии в медиите Вие си позволявате да лъжете. Статиите Ви са пълни с подтикващи към саморазправа закани, заплахи и анархично безредие. Знаете, че във великата страна, в която живеем, подобни действия се наказват. За разлика от Вас, който не сте американски гражданин, аз съм гражданин на тази страна отпреди 50 години и ще си потърся правата за обидите, лъжите и злепоставящите Ви дела. Като начало, ще Ви посоча цитат от великия руски писател Достоевски:

“Онзи, който лъже сам себе си и слуша собствената си лъжа, стига дотам, че вече никаква истина нито в себе си, нито наоколо може да разпознае, и поради туй изпада в неуважение и към себе си, и към другите. А като не уважава никого, престава да обича, а като няма любов, за да се занимава с нещо и да се развлича, той се отдава на страсти и груби наслади и стига съвсем до скотство в пороците свои, а всичко иде от непрекъснатата лъжа спрямо хората и спрямо самия себе си. Който себе си лъже, той може преди всичко сам себе си да обиди. Зер да се обидиш понякога е много приятно, нали? И хем знае човекът, че никой не го е обидил, че той сам си е измислил обидата и е лъгал за по-интересно, сам е преувеличавал, за да създаде картина, хванал се е за някоя дума и от зрънцето е направил планина — знае го, и пак пръв се обижда, обижда се до приятност, до степен да изпита голямо удоволствие, а по този начин стига и до враждебност истинска…”

(Старецът Зосима, в романа на Ф. М. Достоевски “Братя Карамазови”)

Трите статии в Еврочикаго съм ги писал лично аз. Там са моят подпис, моето име, моето лично мнение, моите лични наблюдения и събрани документи, доказателства, цифри и факти. Защо нападате и обиждате без причина сегашния свещеник във Вашия отговор? Вие написахте много лъжи, обиди, клевети в пълните Ви със злъч, сарказъм и подигравки статии срещу сегашния свещеник в другите медии. Той не Ви отговори на нападките и лъжите, търпи Ви и се моли за Вас да дойдете и да се разкаете. Години наред Вие нападахте и Ноцков по медиите, на няколко пъти го предадохте и, макар че той е Вашият назначил Ви главатар, Вие го изхвърлите безжалостно от апартамента именно с помощта на полицията, за която лъжете, че аз съм я извиквал, когато и да е уж било. Да, полиция беше викана в храма, но от Боян Чавдаров, когато нападна агресивно дякон Стоян, в салона, “биещ и викащ: олеле, помощ – 911”. Също и когато арестувахте с белезници зетя на Ноцков – Божидар Димов.

Г-н Карабонев, Вие лъжете и ме нападате за лични неща, които нямат нищо общо с църквата. Аз съм лекувал стотици българи и благодарността им няма да се повлияе от Вашите клевети. За разлика от Вас, който нямате средно образование и не сте научил за 20 години да говорите английски, аз имам защитена мастер дегри и докторска степен като лекар интернист. Вие питате кой е доктор Флеминг? А аз питам кой е Добри Карабонев? Какво е мнението на обществото в Чикаго за него? Какво е мнението на назначилия го за “настоятел” Валентин Ноцков за него? Какво е мнението на редовно посещаваните службите в нашата църква истински християни за него?

Аз съм правнук на Архиерейския наместник, свещеник Димитър Попдимитров, който е служил в храм “Св. св. Кирил и Методий” в центъра на Бургас, в онези благодатни години за светата вяра.

Ето неговата снимка:

Моята баба Дона Димитрова и дядо ми Иван Паскалев, които ги помня, са възпитали майка ми Иванка Иванова Господинова на силна православна вяра.

Ето ме мен, с моите баба и дядо. Отец Димитър Попдимитров е баща на моята баба Дона Димитрова.

Къщата в двора на църквата, в която е живял прадядо ми, е в съседство с другата наша собствена къща, която стои и до днес. Баба ми и дядо ми са посрещали много гости, владици от Цариград и Москва в дома на църковната къща, посещаващи моя прадядо, духовен надзорник на цялата Бургаска област.

На снимката по-долу са баща ми, Борис Вълков Господинов, и майка ми, Иванка Иванова Господинова, които кумуват на моята леля, Росица Велкова, сестра на майка ми и внучка на отец наместника на Бургас, и чичо Георги Велков, главен архитект на София. Сватбата е била през 1942 г.

Аз чета Библията от дете и продължавам да го правя редовно и до днес. Така че не съм “палил свещи” откъм неправилната част и не съм влизал в църквата като Вас по гащи и с плажна шапка. Не е тайна, че с идването на сегашния свещеник всички ние, които посещаваме редовно Светата литургия в неделния ден, за разлика от Вас научихме много за вярата и напреднахме в познанието за Бога, именно от проповедите, наставленията и посочената духовна литература от сегашния свещеник. Така че всички посочки и препратки от Словото Божие са приложени в статиите от мен. Г- н Карабонев, аз съм член на тази църква и съосновател още от създаването и от блаженопочиналия митрополит Кирил, доста време преди Вие да бъдете изпратен в Америка и доста време преди да Ви назначи Ноцков за фалшиви настоятели.

И аз като всички вярвах на Ноцков и го подкрепях, докато не станаха ясни нарушенията, че той е без отпусно свидетелство и че ни е лъгал, манипулирал, че изгони всички най-верни дарители, че е низвергнат за сериозни провинения, както и, че Ви назначи Вас, които доведохте църквата ни до банкрут. Аз бях избран, на опита за провеждане на 12 години задържано и непровеждано от Вас ежегодно събрание за нови настоятели, лично от владиката, митрополит Александър. Защо пиша “опита”? Защото не беше проведено според устава, а именно – да бъде в неделен ден след света Литургия, в служебно помещение, “примисис” от свещеника и членове на църквата. Събранието се проведе по Ваше настояване, на нелегалните назначени, но неизбирани през 2008 г. псевдонастоятели. Вас, “пехливаните”, понеже Ви беше страх от саморазправа с другите, изгонените от Ноцков други претенденти за власт, да не Ви линчуват. Затова внушихте на владиката и го манипулирахте, което правите и до ден днешен, с клевети и донесения да наруши устава. Събранието беше проведено в събота, в самия храм, нямаше служба, на него присъстваха хора без членство, а дори и за първи път влизащи в църквата. На свещеника беше отнета думата за каквато и да е реакция. Сегашният отец не ме е назначил, а бях избран именно по Ваше предложение. Защо лъжете за очебийни факти?

Аз бях избран на първото редовно и проведено точно според изискванията на устава ежегодно изборно събрание от сегашния отец през 2017 г., всред присъстващи 47 членове на църквата от 51 имащи право да гласуват. Вие обидно ги наричате всички тях “хора, взети от улицата”. Хвърляте и гнусна клевета, че съм взел и “присвоил” именно “огромния букет от рози, положени от генералния консул пред паметника на Васил Левски”. Докъде стигнахте с лъжите си, драги господине? Лъжете и, че аз съм взел 2650 $ от изпратения целеви фонд от МОН от България, който е именно да са покрият разходите за наем, ток, вода и отопление на училищата в чужбина. Това е лъжа! Парите ги взеха касиерът Красимир Дечев и некръстеният самозванец Боян Петров. Парите потънаха измамнически. Откакто се изпращат тези целеви помощи от МОН в България из цял свят, само “Вашето” училище, ползващо нашата сграда, никога не е плащало нищо за наем. Всички други български 11 училища в Чикаго по-глупави ли са, за да плащат тази такса? Къде отидоха тези получавани на чек до църквата грантове от България, осребрявани от касиера и после потъващи във Вашите джобове, като главен културномасовик? Касае се за суми от 20 000 $ годишно, именно за наем, вода, ток, отопление! Кой Ви е дал правото да мамите Министерството на образованието? И защо умишлено оставихте касата отворена със 7 500$ в нея пари от тези грантове, недадени навреме на училището, а задържани 8 месеца, през 2016 г.? С този умишлен акт Вие целяхте може би през двата месеца, докато бяхте в България, някой от шестте човека, Ваши приближени, имащи ключ от офиса, да ги вземе и така сегашния свещеник да бъде обвинен. Слава Богу, това не се случи. За този акт има свидетел, разплаканата тогава именно от Вас сегашна директорка, а не от отеца, както Вие лъжливо пишете. Тя е видяла и отворената каса, и заедно с отеца са преброили парите, като тя вече, тогава, си е прибрала касата в нейната стая, и са направили протокол за тази Ваша постъпка.

Г-н Карабонев, имам няколко въпроса към Вас. Отговорете, ако сте почтен, честен, необвързан и ако не изпълнявате нечии гнусни поръчки.

На много места Вие наричате генералните консули на Чикаго фамилиарно. Предишният, г-н Симеон Стоилов, го наричахте “Монка”, а сегашният, Иван Анчев, го наричате “Ваньо”. Защо?… Просто от умиление ли, роднинска връзка ли, или взаимна принадлежност към някакъв клуб, дружество, специални служби или понеже сте без възпитание, етика и морал? Фамилиарността не е присъщ маниер на дипломатическата служба, г-н Карабонев. Вие правите много лоши услуги и вкарвате “в беля” тези достойни, активни и кадърни дипломати с Вашата намеса, “съвети”, планирани лъжи и провокации. Това Ваше качество – подмазвачество и фавилиарничене е присъщо на известния герой на Алеко бай Ганю, който навсякъде търсеше “келепира”. Вие ли сте най-заслужилият българин, за да се бутате напред и да вдигате всяка година националния флаг?Кой сте Вие да казвате и да “режисирате” кой да произнесе реч на 3-ти март в Чикаго? Аз помня тази реч на сегашният отец на 3 март 2016 г. Помня нестихналите ръкопляскания и никога нечуваното досега с подобна мощ, тоналност и звучене на “Многая лета”. Помнят го и хората, видели го и оценили го от предаването на събитието по цял свят. Да, истина е, че това повече няма как да се повтори, и то не от липса на посещение и интерес от нашите сънародници. От година на година тези чествания добиват друг, редуциран вид, и то поради намесата на хора като Вас, като объркващи суфльори.

Вие не сте довел сегашният отец при нас. През 2009 г., когато Вие и “побратимите” Ви псевдотръстии го предадохте, и макар че с огромна ярост бяхте срещу Ноцков, тогава Вие го наричахте “бялата лисица”, “манипулатора”, “лъжеца”, “мошеника” и как ли не още, а той, два пъти низвергнатия и опитен кадър на тайните служби, Ви разби тотално. Вие не застанахте мъжествено за защита на нищо не знаещия къде отива и при кого, свещеник. Тогава сегашният свещеник го доведе митрополит Йона, с 40 отлични референции и характеристики, които и Вие, Добри, прочетохте. Защо лъжете постоянно? Защо наричате сегашния свещеник с груби и гнусни епитети? Защо много често го псувахте пред свидетели? Защо замахнахте и го ударихте също пред свидетели? Не Ви ли тежи на съвестта, че презвитерата на сегашния отец, тормозена от Вас, получи тежък инсулт и едва се възстанови? Не Ви ли тежи на съвестта, че когато се бяхте събрали Вашата “група за спасяване на църквата” да пиянствате в салона, в 3 ч. следобяд, по поръчка на Вас, на полицая Борис Борисов и некръстения Боян Петров, в църквата нахлу цветнокож мъж, който счупи пръст на презвитерата, два зъба и й нанесе прободна рана на другата ръка? Много хора са Ви чули заканите: “Тая ще я премахнем, а на попа ще отрежем главата пред Владиката и Флеминг сам ще си тръгне.” Не Ви ли тежи на съвестта, че ми срязахте и четирите гуми на колата на връх Великден? На тези въпроси ще отговорите пред разследващите детективи, Карабонев. И след всички Ваши вандалщини и хулиганство, Вие дръзвате в гнусната си статия да заплашвате сегашния отец, “че това няма да му се размине”? Вие, който създадохте толкова проблеми на Ноцков, който предадохте църквата, който манипулирате и спирате хората, за да не влизат в храма. Аз не съм пропуснал служба при сегашния отец. Вие, който сте с нарушен слух от възрастта си и алкохола, как разбрахте, че отецът “не може да пее”, след като идвате след службата, за да си вземете половинлитровата порция от уиски безплатно от църквата?

Имах възможността да бъда на гости на отеца в Пенсилвания през 2012 г. и да видя църковната къща, в която той живя там 10 години. Да видя отлично обзаведените стаи, чистотага, наредбата и великолепния храм. И Вие също сте видяли това на 16 октомври 2015 г. Защо лъжете, че отецът тук е намерил по-добри условия?Може ли да се съпостави апартаментът, който е заварил тук  – без легла, без осветление, с диван, събран от три дивана от боклука, недобоядисан, с разкоша в Пенсилвания? Вие не сте помогнали на отеца при транспортирането на семейството му. Той не е пътувал с Вас. Пристигнали сте в Питсбърг в 9 сутринта, с църковната кола, обиколили сте всички музеи и атракции, и сте дошли пияни в 9.30 вечерта, по тъмно при отеца. Камионът, който е поръчан лично от отеца и заплатен от него, вече е бил натоварен. Спали сте в мотел. На другия ден, вместо да тръгнете в 9 ч., понеже Ви чакат 600 мили, Вие полутрезви сте сколасали да тръгнете в 12 ч. и затова сте пристигнали в 11.30 вечерта в Чикаго. Това е истината.

Вторият път Вие опитахте да се измъкнете от хватката на отговорността за финансовите престъпления, които бяхте извършили, чрез опита за преминаване към митрополит Йосиф от БПЦ. Не Ви огря. Получихте леден душ от майката църква. Свещеникът, който дядо Александър Ви предложил, се оказа също нелегален – обикновен клептоман и крадец, арестуван и с черен печат върнат обратно. Защо лъжете отново? Вие се облагодетелствувахте като за  “труд по ремонта на апартамента” прибрахте 6 700 $. Не Ви ли е срам да лъжете? Вие никога не сте си плащал членски внос към църквата, а винаги сте консумирал безплатно храна и алкохол, понеже сте “работил към храма”.

Въпрос към Вас, Карабонев: Кои и кога от изброените светски дружества са дошли поне веднъж на църква?Дали са дарили и един цент на църквата за ползването на помещенията й? Някой участник от Театър “Апостоли”, Ансамбъл “Хоро”, Българо-Американска асоциация, Съюз на българските писатели в САЩ и по света? Не е ли отговорът – никой, никога и нищо. Всички те идваха, за да ползват салона на храма, под Ваша лична покана като „културномасовик“ и закрила. Колко е хубаво с чужда пита помен да се прави, нали, другарю Карабонев? Те бяха привлечени от Вас и лъжесвещеника Ноцков за лични користни цели, популярност и известност. И той, и Вие сте се опитали да регистрирате църквата като корпорация. Веднъж Ноцков, на името на дъщеря си; и втори път Вие, назначените от него “настоятели”. Няма как църква да е корпорация. И Ноцков, и всички Вие, сте господа никои. Вие сте самозванци и измамници. Отец Гери Цонков потвърждава факта, че църквата не може да е корпорация, и на хитреците, воювали с него, е посочил отдавна червен картон. Като капак на Вашето нахалство, ще добавя, че всички от довежданите от Вас певци и “културни дейци” за взимали хонорари от църквата. Има десетки чекове, подписани от Ноцков за възнаграждения. Може ли да се заплаща 750 $ за една вечер на ди джей, та макар и да Ви е бивш зет, или на певец? Разхищавали сте щедро, г-н Карабонев, от даренията на верните и истински християни! Изброените дружества са парацърковни и нямащи място в църквата, която е дом на Живия Бог и място само за Богослужение и Богопоклонение.

Като финално обобщение ще посоча:

Нашата църква е основана и принадлежи и като духовно тяло, и като сграден фонд на Американската православна църква ОСА.

Лицето Валентин Борисов Ноцков не е свещеник и не принадлежи нито на БПЦ, нито на ОСА.
Извършваните от него свещениечески тайнства – литургии, кръщавания, венчавания, погребения, панахиди и др. – са невалидни, без стойност, без истински документи и удостоверения.

Всички, взети от него заеми от банки от името на църквата, са невалидни, нелегални и незаангажиращи по какъвто и да е начин нашата църква за отговорност и погасяване.

Ноцков е изгонил най-верните 15 членове на църквата ни, без да има право да бъде духовен водач. Неговото име не фигурира никъде и в никакви документи в архивите на ОСА, нито в пенсионен отдел, нито в списък на духовенството на Американската църква.

На тяхно място е назначил без легален избор, през месец май, четирима личности, предложени от него на Диоцеза и “утвърдени” от обикновен свещеник, но не и от Владика, според канона и устава. Всред тях сте и Вие, господин Карабонев.

След смъртта на митрополит Кирил Йончев, нарушанайки волята му, Ноцков дръзва да изтегли незаконен кредит от 350 000 $, съвместно с Вас, г-н Карабонев, без да има протокол за решението, без да има общочленско събрание на Църквата и без знание, благословение, одобрение и гаранция от Светия Синод на ОСА.

Вие, г-н Карабонев, измамвате две банки, не една, и залагате два пъти сградата за 1 600 000 $ с измама, без да имате каквито и да са права или лична принадлежност към нашата църква.

Вие, г-н н Карабонев, похарчвате и 70 000 $ църковни пари за съдебни лични дела на Ноцков срещу Георги Иванов и, когато тази сума не е достатъчна, незаконно, същият свещеник, от Диоцеза, назначил Ви незаконно, Ви отпуска тайно от Диоцеза оше 90 000 $ за личното съдебно дело на Ноцков. Всички тези средства, заедно с нарасналите суми, поради два пъти рефинансирането на заемите от двете банки, взети абсолютно незаконно, ще трябва да връщате Вие, г-н Карабонев, Ноцков и цялата Ваша, нелегална “компания”, безчинствала тук през всичките отминали години. Как и по какъв начин ще го сторите, си е Ваш избор. Измийте петното на срама от нашата църква и не дръзвайте повече да сипете лъжи, измислици, фантазии и небивалици.

 

Георги Флеминг

4 коментара »

 • Кирилов said:

  Мите,сопри се бре,брате.Чудя се колко ли безсънни нощи си имал да пишеш поредните глупотевини.Сетих се за оная песен на Емил Димитров – “колко нощи аз не спах…” и т н…
  ТребЕше да Земеш целия албум на Флеминг,за да създаваш илюзии,че той го е писал.
  Мите,аз пък ти предлагам като имаш толкова доказателства срещу тези хора да ги дадеш направо на прокуратурата.Как не си се сетил досега?Ъ?
  Мите,умираш от злоба срещу отец Валентин,въпреки ,че човека си гледа блажени старини и изобщо няма намерение да се конкурира с тебе.Ти нЕмаш конкуренция!Уникат си!
  Мите, я кажи на Йосиф да ви даде неговите адвокати и заведете едно дело…Ама не ви стиска!Само клеввети!Ама само ненормалници им вярват вече на тях.В тях търсиш оправдание за некадърността си!!!!
  Мите,отец Валентин е ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ЧИКАГО!Ти никога нЕма да си!И посмъртно, даже…
  Добре,че отвреме – навреме пускаш помалко фън ))))

 • Mariana said:

  Моля читателя с ник “Кирилов” да се придържа към добрия тон и да не се подписва в този форум под различни никове.

  Що се отнася до самия материал и съмненията на читателя, текстът, факсимилетата и снимките в този материал са изпратени на Еврочикаго от Георги Флеминг.

 • Велинка said:

  Флеминг ти откъде имаш цялата информация ?Кой теб те кръсти ?Тревите който си продавал да лекуваш болните,вместо да ги излекуваш за съжаление ги няма!!!Димитър не спи по-цяла нощ е на ФБ,и се рови там където не му е мястото!!!Защо сега няма посещаемост ?Нали е честен ,хората много го уважават ,къде са тези хора?Флеминг ти си много смешен,добра партия сте с Димитър👏🏻

 • Krum said:

  LUJETE IZMAMNICI! FLEMING NIKOGA NE E BIL NA SYBRANIE ZA UCHREDIAVANE NA CURKVATA IVAN RILSKI. IMA SPISACI I COPIA NA TEZI SPISACI SYM GI DAL NA BORIS BORISOV.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.