Home » Авторски страници

“Джанки в Манхатън” в София. Един роман, пет сборника с разкази и авторът на живо

2017.11.19 Няма коментари
Spread the love

На 9 декември в Сити Марк Арт център в София писателят д-р Хасан Ефраимов ще бъде в София, заедно със своите книги – романа “Метаморфоза” и сборниците с разкази “Дервишки караконджул“, „Събирачът на болка“, „Паралелен свят“, „Изпращачът на души“ и „Шейтаните от тавана на гара Хитрино“. Всички тези книги са издадени само за две години – първите две през миналата, а следващите четири – през тази година, две от които съвсем скоро.

Част от книгите на Хасан Ефраимов. Снимка: Телевизия Добрич

Ще бъде представен моноспектакълът по текстове на Ефраимов “Джанки в Манхатън”, който вече бе игран в Добрич, Шумен, Кърджали, Одрин, и който се изпълнява от актьора от Добричкия театър Красимир Демиров. Със специалното участие на Кармен Манукян, водеща на “Нощен Хоризонт”, с “Шейтаните от тавана на гара Хитрино”. Първо и последно представление за страната в този му вид.

Повече за тази премиера и спектакъл разказва самият автор, в създаденото от него събитие във Фейсбук:

“Приятели, събитието е 2 в 1. Спектакълът е от 18 часа. Цена на билети от 10 до 25 лева. Съжалявам много, но е невъзможно да бъде представен безплатно, при условие, че нямам и никога не съм имал спонсор. Вие знаете добре, че всичко финансирам сам. Самата постановка, залата и придвижването са огромно разходно перо. Някой ако прояви желание да спонсорира мероприятието – веднага обръщаме на безплатно. Но, познавате ме – аз не се моля никога.

Затова искам да знаете, че мероприятието не е с търговска цел. Просто се опитвам да зануля разходите си.

Представянето на книгите ще е от 19.15 часа в същата зала, непосредствено след спектакъла. Може да заповядате, за да се докоснете до моя магичен свят, който споделям с вас. През същото време ще почетем и паметта на жертвите на годишнината от трагедията в Хитрино.

Вход – свободен.

Също така, по всяко време достъпът до книгите ми ще бъде свободен. Те ще са във фоайето и всеки може да мине и да ги докосне.

Благодаря на всички приятели, които ще ме подкрепят.

Билети на касата на Сити Марк Арт Център и онлайн в ticketsbg.”

Красимир Демиров и Хасан Ефраимов при първото представяне на “Джанки в Манхатън” в Добрич, юни 2017 г. Снимка: Телевизия Добрич

И така, 9 декември 2017 г., София, Сити Марк Арт Център (бившето кино “Левски”), бул. “Янко Сакъзов” № 30.

Който не може да дойде за спектакъла в 18 часа, може да дойде малко след 19, когато залата ще бъде отворена за всички. За да повярва авторът Хасан Ефраимов, че и в София, не само в Добрич или Кърджали, си е струвало да се представят на живо неговите неговите “джанки” и “караконджули”. И че, колкото и наситен да стана виртуалният свят, реалните, живи автори и читатели не са изчезнали. И за да поемат неговите книги и към онези читатели, които още не са попадали в реалния и магичен, ироничен и мъдър свят на едно побеляло момче от Делиормана, извървяло дълъг път, преди да започне да лекува души. 

Видео откъс от “Джанки в Манхатън”

————————————————————————————————————————————–

Бел.ред.: Първата публикация на разказа “Джанки в Манхатън”, дал име на моноспектакъла, беше в нашето издание. Този разказ стана по-късно част от втория литературен сборник на Еврочикаго “Часовниковата кула” . Разказът “Сархошите”, който е за представянето на моноспектакъла “Джанки в Манхатън” в Кърджали, също е публикуван на нашите страници.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.