Home » Е-Списание

Българка побеждава на финала на «Диаспора Моделс» в САЩ

2010.12.16 Няма коментари
Spread the love

Родената във Велико Търново Цвета Калейнска (Tsveta Kaleynska), която учи в Ню Йорк, е на първо място според зрителския вот, няколко часа преди края на ежегоден конкурс, определящ на най-красивите момичета от различните диаспори в Америка, научи Eurochicago.com.

Нашият уебсайт, който вчера стартира финала на „Българско събитие на годината в САЩ”, вече постави класирането на 22 годишната Цвета сред събитията на месец декември.

Припомняме, че  конкурсът ни, подкрепен от посолството на Р.България във Вашингтон и консулствата ни в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анжелис се състои от 2 части. В първата част се събират всички интересни събития с българско участие в САЩ за изтичащата година. След това чрез жребий един от читателите изпратили предложение до редакцията ще получи награда – дигитална видеокамера Sony. В заключителната втора част, чрез читателско гласуване ще определим «Българското събитие на годината» и пак по жребий един от гласувалите ще получи лаптоп Lenovo.

Красивата Цвета, макар и да не е с мерките на модел, печели любовта на зрителите със своето добро сърце – всички средства от нейните фотосесии през последните 2 години, търновката дарява за благотворителност.

С хонорарите си студентката по “Маркетинг и мениджмънт” подпомага центъра за самоусъвършенстване на млади момичета “ГЛОУ”, който има седалище в родния й град. Целите на “ГЛОУ” са насърчаване себеуважението у младите жени на възраст между 14-18 години, стимулиране на здравословния начин на живот, изграждането на умения за взимане на решения, поставяне на цели, комуникативност, на окуражаване на толерантното поведение, а също и осигуряването на информация по проблемите, с които те се сблъскват днес – трафик на хора, СПИН, околна среда и доброволческа дейност.

Финалът на “Miss Diaspora Models International 2010» е тази вечер 17.12.2010 г. в клуб “Амнезия”, Ню Йорк, и макар нашето момиче да е обявено за победителка, уебсайтът на конкурса позволява гласуване чрез кликане върху снимката й. Гласува се по веднъж от IP адрес, но ако кликнете на снимка на друго момиче гласът ви ще се зачете също.

Миналата година читателите на Еврочикаго неофициално, чрез писмата си, определиха за българско събитие на 2009-та, участието на родената в София Лаура Чуканов на финала на конкурса «Мис САЩ ‘2009», която също се занимава с благотворителност (вижте как).
Дали добрият пример на Лаура и Цвета няма да бъде последван и от други красиви, млади момичета в България? Трябва ли да сме извън държавата си, за да проявяваме добрите си качества, щом според последните изследвания три пъти по-малко българи изявяват готовност да участват в доброволчески инициативи, отколкото е средното за ЕС (източник).

Вижте още един път непълния списък с български събития в САЩ – повечето са от тях са на доброволни начала. Пишете ни, съобщете за българските успехи, гласувайте за тях!

Още по темата:

Цвета Калейска: Исках всички да усетят аплодисментите и подкрепата за нашата малка страна

M_Bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.