Home » Е-Списание

Цвета Калейска: Исках всички да усетят аплодисментите и подкрепата за нашата малка страна

2010.12.19 Няма коментари
Spread the love

Както Eurochicago.com вече съобщи , българската студентка в Ню Йорк Цвета Калейнска спечели зрителския вот на ежегоден конкурс определящ на най-красивите момичета от различните диаспори в САЩ. Наградите, както и всички средства от нейните фотосесии, 22 годишната Цвета (Tsvetta) дарява за благотворителност.

Ето какво ни разказа победителката непосредствено след края на тържествената гала-вечер на конкурса:
Финалът на „Miss Diaspora Models International 2010» премина невероятно добре. Емоциите бяха на максимално ниво. Победителка стана Мис Пуерто Рико, която има голям опит в международни конкурси за красота. Всички участнички бяхме единодушни по въпроса, че тя би се справила чудесно в представянето на Агенция “Диаспора Моделс”, а личностните й качества правят победата й още по-прекрасна.
Аз спечелих приза
Фаворит на публиката. Получих множество комплименти и нови фенове, както и интересни предложения за бъдещи проекти както с “Диаспора Моделс”, така и с телевизионни емисии. Ще имам и нови фотосесии след Нова година. Вече обмислям модно шоу с дизайнери от Ню Йорк и моделите от «Диаспора Моделс» с цел благотворителност.
Изключително съм горда, че представих България по такъв добър начин! Щеше ми се да можеха всички да усетят аплодисментите и подкрепата за нашата малка страна снощи. Изпращам, чрез Вас, множество благодарности и пожелания за весели празници на всички българи – в Чикаго и по света!

С хонорарите си от фотосесии от последните 2 години, студентката по „Маркетинг и мениджмънт“, която е родом от Велико Търново, подпомага центъра за самоусъвършенстване на млади момичета „ГЛОУ“ със седалище в родния й град.
Ето какво е записано за «ГЛОУ» на уебстраницата на Министерството на образованието, младежта и науката:

Сдружение “Момичетата ръководят нашия свят” (на кратко ГЛОУ, от англ. GLOW – Girls Leading Our World ) е организация с нестопанска цел, която работи за стимулиране активното участие на младите хора в социалния живот и в изграждането на устойчиво и ефективно гражданско общество в България. Всички инициативи, реализирани от нашата организация са посветени на повишаване цялостната информираност на младежите по проблеми, типични за израстването и навлизането им в активния обществен живот. Сдружение “Момичетата ръководят нашия свят” има изградена мрежа от младежки треньори по метода “връстници обучават връстници” в 8 големи града. В организацията работят доброволци, всички на възраст между 16-25 години.
Най-устойчивият прект на нашата организация е провеждането на ежегодна Лидерска акдемия за момичета “Лидерска академия ГЛОУ”, стартирала през 2000 година в България. Лидерска академия ГЛОУ се провежда всяко лято във Велико Търново и предлага на 50 момичета от цяла България на възраст от 14 до 18 години възможността да придобият самоувереност и развият лидерски умения чрез занимания насочени към: Насърчаване на самочувствието; Работата в екип; Развиване на комуникативни умения; Полагане основите на умения за взимане на решения и поставяне на цели; Поощряване на гражданската отговорност и доброволчесвтото; Подкрепа на толерантността и културните различия и многообразие; Лидерска академия ГЛОУ работи също за разширяване на знанията на участничките по проблеми, с които се сблъскват младите жени в днешния свят, като: Трафик на хора; ХИВ/СПИН превенция; Хранителни разстройства; Дискриминация и толерантност; Злоупореба с наркотици и алкохол; Здравословен начин на живот; Човешки права; Европейска интеграция и младежка активност.

Нашият уебсайт, който вече стартира финала на „Българско събитие на годината в САЩ”, вече постави победата Цвета сред събитията на месец декември.
Припомняме, че  конкурсът ни, подкрепен от посолството на Р.България във Вашингтон и консулствата ни в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анжелис се състои от 2 части. В първата част се събират всички значителни и/или интересни събития с българско участие в САЩ за изтичащата година. Чрез жребий един от читателите изпратили предложение до редакцията ще получи награда – дигитална видеокамера Sony. В заключителната втора част, чрез читателско гласуване ще определим «Българското събитие на годината» и пак по жребий един от гласувалите ще спечели лаптоп Lenovo.

Следват фотографии на Патриция Адамовска от финала на конкурса (кликнете с мишката върху тях, за да ги видите по-големи):

Tzvetta03

Цвета демонстрира пред многобройната публика традиционна българска носия от Севлиевския край, предоставена от ансамбъл „Босилек“ (Ню Йорк).
Tzvetta02

Tzvetta_by_Patrycja_Adamowska

Tzvetta05

Eurochicago.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.