Home » Избрано

ЕС: Доброволният труд не е популярен в България

2010.12.13 Няма коментари
Spread the love

Европейски проучвания сочат, че доброволната и благотворотелна дейност носят до 5% от брутния вътрешен продукт на страните от ЕС, но в България процентът на хората, които участват като доброволци в различни акции е едва 1 на сто, съобщи Зинаида Златанова – ръководителка на представителството на Европейската комисия (ЕК) в България.

По думите й, три пъти по-малко българи изявяват готовност да участват в доброволчески инициативи, отколкото е средното за ЕС.

Идеята на предстоящата 2011 като Европейска година на доброволчеството е по-широк кръг от обществото да разбере предимствата и значението на тази дейност за по-добро общество.

Идеята е популяризиране на доброволчеството сред гражданите и признаване на доброволния труд.

У нас националната контактна точка, която ще проведе Европейската година на доброволчеството, е Министерството на културата.

Вече има изготвен национален план за дейностите през 2011 г., посочи Златанова.

Източник: http://kafene.net/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.