Home » Авторски страници, политика

До българите зад граница: Поискайте да гласувате дистанционно още на 4 април! Вижте как

2021.02.01 7 коментара
Spread the love


Четете този текст нататък единствено ако сте на мнение, че българите, където и да се намират по света, би трябвали да могат да участват в предстоящите на 4 април 2021 г. избори за Народно събрание.

Българските граждани зад граница, които имат намерение да гласуват в чужбина на предстоящите парламентарни избори, трябва изрично да знаят, че гласът им, подаден в чужбина, НЕ е равен с гласа на българските граждани в страната, което е явно потъпкване на конституционните им права.
Защо е така, възможно ли е да бъде поправена несправедливостта и можете ли да се включите и вие в решаването на този конституционен проблем – ще научите, попълвайки анкетата по-долу.

Вместо заключение:
За да успее всяко едно начинание е необходимо повече хора да са информирани и да го поискат. Припомнете си какво отговорихте на въпрос №7 и разпространете тази анкета. Нека всички знаят, че срещу интересите на българите в чужбина се извършват конституционни нарушения. Нека всички научат, че е намерено решение за поправяне на несправедливостта и наш дълг е да накараме депутатите да променят законите. Нека на тези от нас, които искаме да упражним правото си на глас с ДЯГ, да ни бъде позволено да го правим свободно, което ще помогне на прозрачността и на доверието в изборите. Разбира се, всички останали ще могат да гласуват както до сега, докато сами и изрично не пожелаят да гласуват дистанционно.

За още информация по темата прочетете обръщението на П. Стаматов от Чикаго (линк)

Вижте и кои от политическите партии са за въвеждане на ДЯГ (линк).

.

7 коментара »

 • Milena Petkova Petkova said:

  Крайно време е НАРОДЪТ БЪЛГАРСКИ ДА ВЗЕМЕ НЕЩАТА В СОБСТВЕНИТЕ СИ РЪЦЕ И САМ ДА ОПРЕДЕЛЯ СЪДБИНИТЕ СИ !!!

 • Mariana Gavrilova said:

  Да се надяваме, че този път ще бъдем чути! Да се надяваме, че този път ще има Прромяна!

 • Georgi Ivanov said:

  Правото на глас е защитено от Конституцията!

 • Миглена Борисова said:

  Да се надяваме,че гражданите в страната и извън нея ще проявят наистина този път голяма активност и ще гласуват с разум на предстоящите избори !!! Кой ще управлявам България е важно за всеки един от нас ! Нека заедно се опитаме чрез активно гласуване да спрем бруталните кражби,които вече 30 години се извършват от политици ! ГЛАСУВАЙТЕ ХОРА !

 • Орхан said:

  Щом няма партия орган който да промени закона а имонно,, къто гласуват 51%с не харесвам нито един веднага да отпаднат всички партиии и да се смени системата. Щом гласуват българите пак за по малкото зло бсп дпс слави значи интеграцията и дипломите им са на най високо ниво дори и след 35.г мъки корупция нищета. Да ви има човек дипломите и интеграцията с избори щели променят нещо.

 • Петър Парабачев said:

  Надявам се да се получи

 • Peter S said:

  Вижте сравнителна таблица с предимства и недостатъци на гласуването по пощата и ДЯГ (дистанционно явно гласуване) в сравнение с гласуването в ИС (избирателна секция).

  Taблицата може да видите актуализирана ТУК. Покажете я на тези, които искат гласуване по пощата. Ако те с честни помисли, би трябвало с две ръце да са за дистнационното явно гласуване.

  .

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.