Home » Авторски страници, политика

Предизборна анкета и прогноза за Местни избори 2019

2019.10.25 Няма коментари
Spread the love

Две седмици преди предстоящите избори от редакцията на Еврочикаго изпратихме до имейлите на всички посочени в сайта на ЦИК партии и коалиции писмо със следното съдържание:

Уважаеми дами и господа,
Във връзка с предстоящите местни избори в България, Ви изпращаме наша предизборна анкета с въпроси, които можете да видите в прикачения файл.
Тези въпроси са публикувани вече в нашето издание – https://www.eurochicago.com/2019/10/anketa2019/, където ще бъдат публикувани и Вашите отговори, ако ни ги изпратите до 21 октомври включително.
Попълването на анкетата (с отговори „ДА“ или „НЕ“ за почти всички въпроси) би отнело няколко минути и би Ви предоставило възможност за безплатна предизборна реклама.

С най-добри пожелания и в очакване на Вашите отговори,
Редакционният екип на EuroChicago.com

Предизборно ви докладваме „резултатите“ от нашата анкета (вижте снимките).
 1. Някои от имейлите на партиите посочени в сайта на СИК не съществуваха или не работеха.

2. Други ни върнаха автоматичен отговор, но без всякакъв отговор. Или пък получихме съобщения за препълнени пощенски кутии.

3. И само един от кандидатите ни отговори. Отговори ни, че няма да ни изпрати отговорите си.

За нас подобно развитие бе очаквано. А дори и да отговорят на въпросите ни, най-често следизборните действия на политиците са коренно противоположни на обещанията им.

Ето защо ние разчитаме на бъдещето и новите технологии, които да ни подскажат изход от изглеждащата безизходна ситуация.

След като компютърният изкуствен политически интелект преди 2 месеца позна значението от ползата от проповядваното от опозиционният политик Алексей Навалний «Умно гласуване» в Русия (вж.тук), то ние миналата седмица се обърнахме към представителя на младия екип г-ца П.Априлова с въпрос – може ли умната им машина да познае изхода от оспорваната надпревара на изборите в София на 27 октомври.
Днес получихме отговор от ПИИ с една дума, която бързама да я публикуваме преди да започне денят за размисъл. Отговорът бе – Фандъкова.

Нашата прогноза за предстоящите местни избори е същата – победа на статуквото.
И така ще бъде до момента, в който не се разбере, че е нужна промяна. При това съвсем малка. За нея пишем на страниците на Еврочикаго от няколко години и за нея говорят във все повече държави – например в Италия (вж.линк), а още във Франция, Щшейцария, Англия, Украйна и др.

Успех в неделя на всички оптимисти!

 

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.