Home » Авторски страници, политика

България (не е) for sale

2015.04.30 Няма коментари
Spread the love

Размисли след чутите последни новини от България

.
psd_0023

Девалвирала държава…

Държава с най-болно и нещастно население – с празни здравни каси, но с държавно финансирани частни лечебници (и с медицински персонал, на който е нужно диспансеризиране).

Държава с нови, но постоянно ремонтирани магистрали.

Държава, отказала се да произвежда и продава оръжие, а не спираща да купува такова.
С по-малко войска (30,000 души), отколкото полиция и служители в НСО (60,000 – което я поставя на първо място на глава от населението сред страните в ЕС).

Нямаща пари за самолети, но готова да плаща на други да я пазят (при “горещ” пример с Украйна – как бе опазена).

Държава, отказала се от посолства в някои от най-големите страни в света* и от дипломатически представители на територии, превишаващи десетки пъти самата нея**.

Държава, изнасяща големи количества електроенергия (рекордни в историята си), и в същото време тънеща в мрак и немотия.

Държава с най-голямата „коалиция“  в парламента от производители, прекупвачи и износители на ел. ток (150 депутата от 240 са такива  – вж. доказателство), а с банкрутираща национална електрокомпания.

Държава, крепяща се не на обществен морал и на производство, а на корупция и многомилиардни заеми.

Държава ли…?

Това не е държава – това е една територия, една площ, давана само под наем и за разпродажба – BULGARIA FOR SALE AND FOR RENT!

Територия с вождове, наследили “таз земя прекрасна на юнашко племе”, които не правят друго, освен да мислят за далаверата днес, сега. И как по-скоро да усвоят, изядат и изпият полученото от наеми и продажби. Не мислейки дори с едно поколение напред, а само до следващия борч, даден срещу следващо парче земя*** или природно съкровище, златна мина, крайбрежни дюни, военна база или др. Каква богата територия – щом още има какво да се харизва срещу комисионни.

Територия, отказваща се от църквите си и духовните си средища по света (вж. линкове: Чикаго, Вашингтон и Прага).

Територия, отказала се дори от своите граждани по света – без държавна доктрина и с неработещ от 15 години закон за българите в чужбина. Не помогнала на бедстващи сънародници в Донецк, Луганск и не само там.

И един народ, който търпи това в собствената си страна.

Народ, който търпи такива управници и клептокрация, не е народ, а е население. При това превръщано вече в стадо. И не стадо за мляко и стрижене. А болно и застаряващо, изправено пред геноцид (може да бъде и с “по-мекото” – изтребление).

Стадо, което не е нужно дори да бъде хранено и поено, защото часовете му изглеждат преброени.

Това почувствах, слушайки днес, 29 април 2015 г., новините****.
Така ли го чувствате и Вие? А възможен ли е друг път?

Ще викнем ли най-сетне: България не се продава!

Възможно ли е ново Възраждане? (Вж. линк)

П. Стаматов

————————————————————————————————————————-

* Както бе доскоро с Мексико например – държава и по население, и по територия, и по продукция сред челните в света.

** Koнсулството в Илинойс обслужва и други 13 щата, а има 3 и половина служители (един от тях е на половин работен ден), при над 100 хиляди българи само в Чикаго (линк).

*** За справка – вж. протоколите от днешното (29 април) заседание в парламента. ( И за да не бъда разбран неправилно – нека има пазар на земята, но за европейци и на пазарни цени, а би трябвало да е престъпление продажбата й на офшорки).

**** Не споменах само за случващото се около ТВ7, защото то бе само за зрелище (при това без хляб): Под прикритието на цирка с ТВ7 НС промени драстично два важни закона 

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.