Home » Е-Списание

Първа среща на президента Плевнелиев с българите в Чикаго

2012.04.30 Няма коментари
Spread the love

Президентът Плевнелиев избра чудесно място в Ботаническата градина в Гленко край Чикаго, за да се срещне с българите, живеещи в най-големия «български град» извън България.

От президентската служба в София ни потвърдиха, че голямата среща на българския държавен глава със сънародниците от Чикаго и околностите му ще се състои на 19 май, събота, в 12:00 ч. на обяд в Ботаническата градина в Гленко с адрес: Chicago Botanic Garden‎, 1000 Lake Cook Road, Glencoe, IL 60022.
Мястото и времето са подбрани така, че повече сънародници да имат възможност лично да се срещнат и да разговарят с българския държавен глава.
Срещите на български държавници със сънародниците ни в нашия град са винаги съдържателни и динамични, a за мнозина от гостите са паметно изпитание. От управляващите тук последно е гостувал министърът на външните работи Николай Младенов. Дълго ще се помни и предизборното посещение през 2009 г. на тогавашния кмет на София и неформален лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов. И сега българите готвят сериозни въпроси* за държавния глава Росен Плевнелиев.
Програмата на българския президент е натоварена – очаква се той да пристигне в Чикаго вечерта на 18 май и ако не закъснее самолетът му, ще посети представлението на танцовия състав «Българе» от 21:00 ч., който ще ни гостува по същото време. На другия ден, събота, освен тази най-главна среща с диаспората в Чикаго, президентът ще разгледа различни български места в града, двете православни църкви и др. Той ще се запознае и с различни институции.
Целият 20 май пък ще е посветен на срещата на върха на НАТО, която всъщност е поводът той да прелети океана.
Очаква се с държавния глава да пътува голяма делегация и много журналисти, независимо от това, че по същото време в Букурещ ще се провежда Осмата среща на българските медии.

–––––––-
*По традиция Еврочикаго събира въпросите на българите от САЩ, за да ги предаде на държавния глава. Имаме обещанието от службата на президента той да отговори на всички. Изпращайте ни вашите въпроси на имейла, посочен в КОНТАКТИ на нашата уебстраница.

**На снимката и видеото по-долу (съответно): министър Младенов при посещението си в Чикаго, и запис на най-спорната част от изказването на кмета Б.Борисов в града ни през 2009 г.

.


.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.