Home » Е-Списание

Нашият подарък за Св. Валентин

2011.02.13 Няма коментари
Spread the love

Нека за минутка помислим – с какво е известна по света България:

– с историята си и с културните си паметници – Пловдив е най-старият съществуващ и днес град в Европа, край Варна е открито най-древното обработвано злато в света (от 5000 г. пр.н.е.), а единствено две държави – Италия и Гърция имат повече антики в музеите си;

– с  райската си природа –  на площ  от около 110 хил. кв. км (значително по-малка дори от щат Илинойс) се намират едни от най-високите върхове в Европа, красивото Черно море, плодородни градини и полета, където се ражда всичко, което се среща в умерения пояс,  включително и  маслодайната българска роза станала символ на България;

– с лековитата минерална вода – по броя на топлите си минералните извори, България отстъпва само на Исландия;

– с киселото мляко – ненадминато по качество заради бактерията булгарикус, която естествено вирее само у нас;

– с танците си,  с песните си и с гласовете на  изпълнителите си –  като започнем от Валя Балканска, чиято песен лети в космоса с Вояджър за да се срещне с други цивилизации, и стигнем до оперните ни изпълнители – Борис Христов, Николай Гяуров, Гена Димитрова, Райна Кабаиванска, Стефка Евстатиева … Списъкът е много дълъг и ще го спрем на Веселина Кацарова, макар след нея да има още много млади таланти. Не е случайно, че по нашите земи се родил и живял древният Орфей.

Можем още дълго да говорим за богатствата на България, но преди празника на любовта Св.Валентин, като подарък за българските жени, искаме да им напомним, че те са сред най-красивите в света. И това не е комплимент, а е самата истина. Още от древни времена, България се е славела, със способните си, работливи и красиви жени. (Вярно е, че блондинките сред тях са малко, но това е обяснимо щом в световната организация на интелигентните Менса, с най-високо IQ в света е пак българка – Даниела Симидчиева)

Скъпи български жени, специално за вас, преди празника Св. Валентин, редакцията на www.Eurochicago.com реши да потърси за интервю някои от най-красивите ваши представителки, участвали и печелели конкурси за красота. И понеже сме извън България, си поставихме по-трудна задача – търсехме красивите дами извън пределите й. Условието ни бе да са с български корени.

В три отделни части под едно заглавие, ви представямш нашите интервюта с три от най-красивите жени в света и с техните български майки. Ще научите любопитни неща за тях – с какво се занимават, кои са им любимите български празници, какво си пожелават за Св. Валентин, какво пожелаха на България и българите.

Линкове към интервютата с:

Лаура Чуканов (Мис Юта 2009)

Ксения Шипилова (Мис Русия 2009)

Алис Паникян (Мис Канада 2006)

Три момичета раждани от българска майка.

–––––––––

Б.Р. Тази публикация на Еврочикаго е от миналата 2010 година, но поради големия читателски интерес, решихме да я препубликуваме. „Красотата възраст няма“ се казва в една поговорка.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.