Home » Авторски страници

Д-р Ив.Гаджев: АРОГАНТНОСТТА НА БИВШАТА АГЕНТУРА НА ДС

2011.01.08 13 коментара
Spread the love

В края на 2010 година, преди по-малко от 10 дни, на страниците Еврочикаго публикувахме статията на д-р Иван Илиев Гаджев ТРЯБВА ЛИ НА БЪЛГАРСКАТА ЕМИГРАЦИЯ МИНИСТЕРСТВО?. Мнението на д-р Гаджев, както и Новогодишното обръщение на Временните обществени съвети на българите в чужбина, бяха широко цитирани от почти всички големи български медии и предизвикаха широк читателски интерес. В резултат от това, Росен Иванов – председател на Държавната агенция за българите в чужбина, почувствал поста си застрашен, даде няколко интервюта за различни медии, в които се постара да изтъкне защо е необходимо съществуването на поверената му администрация.  За тези от нас, които следят отблизо процесите протичащи в нашата емиграция,  в думите му не разчетохме нищо ново.  Но това можеше и да се очаква – все пак добре знаем краткия му път от адвокат от Перник  до поста председател на ДАБЧ, за което вероятно положителна роля са изиграли и познанството му с президента Г.Първанов и застъпничеството на министър Божидар Димитров.

Искам да подчертая, че в редакцията на Еврочикаго отлично разбираме, че е необходима държавна структура за работа с българите зад граница, също както е необходимо да имаме добре подготвени дипломати в нашите мисии по света. Но това не означава, че статуквото трябва да се запази. Напротив! Ето защо по-долу поместваме следващата изповед от д-р Иван Гаджев, който вчера макар и понастинал, честваше именния си ден със семейството и децата си. Семейство, което направи това, което Славянският комитет в София и Държавната агенция за българите в чужбина не можаха или не поискаха да направят – построиха голяма триетажна модерна сграда в центъра на гр. Гоце Делчев, необходима за преместването и функционирането на Института по история на емиграцията.  Редакцията пожелава на д-р Иван Гаджев много здраве, щастие и дълъг живот!

———————–

АРОГАНТНОСТТА НА БИВШАТА АГЕНТУРА НА ДС – ДНЕШНИТЕ „НАРОДНИ“ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ, ДИПЛОМАТИЧЕСКИЯ КОРПУС НА БЪЛГАРИЯ, МЕДИИТЕ И ПР.


Автор: Д-р Иван Илиев Гаджев
– основател и директор на Института по история на българската емиграцияНа 23 март 1945 г. на градските гробища в гр. Неврокоп (днешен гр. Гоце Делчев) бяха разстреляни 14 граждани от бивши партизани, като наказание за „противонародна“ дейност. Между растреляните бяха Васил Захариев Станишев и Иван Константинов Киричев на възраст от 24 години. Двамата младежи били младши полицаи, без никакви „противонародни действия“. Те не са участвали във въвличането на България във Втората световна война, не са от виновниците, за които беше създаден така наречения „Народен съд“. Но семействата им бяха белязани, като „врагове на народната власт“. Няколко години по-късно земите им бяха насилствено включени в ТКЗС-та, на децата им беше забранено следване във висши учебни заведения. На вдовиците при пенсионирането им дадоха пенсии от по 40 лева месечно.

Тези, които ги разстреляха, по-късно активисти в партийния живот в града и офицери в ДС, при пенсионирането си получиха „народни пенсии“. До 10 ноември 1989 г. потомците на убийците се ползваха с привилегиите давани от комунистическата власт, включително и запазени места без приемни изпити във ВУЗ, като деца на партизани и офицери в органите на ДС.

Има ли днес основание за такова ароганство и докога ще продължава това в „демократична“ България? Това свръх нахалство на бившите агенти на ДС със „студени глави“ и с „горещи сърца“ се демонстрира редовно и до днес по каналите на телевизионните предавания. Там бивши началници на различните отдели на ДС, бивши секретари на БКП, активисти на бившия ОФ и бивши разузнавачи на КГБ се появяват с усмихнати и охранени физиономии. Вместо те да са в затвора или в трудово-възпитателните общежития, които някога създадоха за народа, те коментират без свян и стеснение бившите си „подзиви“ на тихия фронт и дават съвети на настоящите управници, как да ръководят България?

Учудващо е защо телевизионните станции допускат на редовна основа да провеждат интервюта с хора, като Цвятко Цветков – бивш служител на МВР, Димитър Иванов – бивш началник на първо главно управление на ДС и други като тях, които без капка срам и смущение ни говорят, че „социализма идва пак“. Какво целят с тези интервюта отговорниците на телевизионните предавания? Тези хора трябваше още преди 20 години да бъдат съдени от истински народен съд за предателство против България на чужда държава, вместо сега да се подвизават по телевизионните екрани и неканени да влизат в нашите домове през всички канали.

Публикуваха се макар и с голямо закъснение досиетата на щатни и нещатни сътрудници на ДС. Очертаха се 350 агенти на ДС минали през народното събрание и прокарвали „закони“ за българите; 420 агенти на ДС, вмъкнали се в управлението на градски и окръжни кметства; 192 агента на ДС работили в дилипломатическия корпус на България, като 88 и в момента все още са служители на Външно министерство; десетки агенти на ДС работещи в българските медии – във вестиците, като водещи на радио и телевизионни предавания и пр. Службите на ДС, като раково заболяване са пуснали метастазии в целия организъм на българската държава и все още продължават да тровят тялото и да саботират оздравяването й. Докога ще продължава това?

Сливането на бившата агентура на ДС с новосъздадената след 10 ноември 1989 г. мафия предизвика нови канцерогенни тумори като „Борците“, „Мутрите“, „Октоподите“, „Наглите“’, групировките на Косьо Самоковеца, Доктора, Митьо Очите, Братя Галеви, Поли Пантев, Фатик, Сретен Йосич, Маргините и пр. Тяхната дейност се развиваше по време на няколко правителства докато накрая ПП ГЕРБ се ангажира за ликвидирането на подобна дейност.

Как е възможно и кой трябва да се държи отговорен и съответно наказан за допускането България да бъде представлявана пред външния свят от агенти не само на ДС, но и на КГБ, доказани идеологически противници на Запада, които са се клели освен в БКП и във вярност на Съветския съюз? Кой е назначавал като по азбучен ред агентите на ДС на дипломатически отговорни постове, и пратеници в Европейския съюз и НАТО, и с каква цел? След като стана известно, че за да се издигнеш за началник на отдел или на управление на ДС трябва да изкараш школа на КГБ, защо се дават редовни интервюта по телевизиите с такива лица?

Според бившия шеф на НСС генерал Атанас Атанасов, ДС продължава да работи и действа, като една от най-голямите й победи е, че е успяла да овладее най-високия пост на държавата чрез Георги Първанов. Атанасов също каза, че е съществувал секретен договор между България и Съветския съюз, според който всеки новоназначен офицер в ДС се задължава да премине едногодишен курс в специалните служби на СССР. Това означава, че всеки наш офицер има досие в Москва. Впоследствие те вероятно участват в обезпечителните операции на съветските специални служби. Никога няма да стане ясно, кои от осветените сега посланици са били вербувани от КГБ.

Когато през 2004 г. държавата ни бе приета в НАТО, Брюксел даде отказ на номинирания от България за посланик в пакта Емил Вълев. Оказа се, че той е бил агент на ДС, а сега е секретар на президента Първанов по външната политика! Има опасност тези бивши агенти на ДС да служат на чужди интереси срещу съюзническите интереси на България. Голяма част от осветените дипломати като сътрудници на ДС, днес имат интересен и доходен бизнес, а децата им го наследяват. Част от действащите в момента посланици с досиета също са развивали успешен бизнес през годините.

Българския кураж и смелост за борба за свобода бе сломяван от агентите на ДС, които все още заемат отговорни постове. Хора наследили качествата на Ботев, Левски и Каблешков бяха избивани млади в лагерите в Белене, Куциян, Пернишките мини и кариерите в Ловеч. На тях не бе дадена възможността да пораснат и стигнат по смелост и значимост войводите и Апостола. Комунистическата идеология създава своите палачи, независимо дали те са в България чрез ДС, в Герамния чрез Щази, в Камбоджа чрез палачите на Пол Пот и т. н. Комунистите и идеологията им подобно на проститутките периодически сменят името си и роклите си. От времето на Димитър Благоев до Тодор Живков те сменят името на партията си, но винаги запазват мотото: „Око зо око, зъб за зъб!“. За разлика от тях нашата идеология е вярата в Бога и просветата, макар и жертви на комунизма мотото ни не е кърваво: “Никога не ще забравим, никога не ще простим!
В България са известни не имената на комунисти, а на тренираните палачи на комунизма, като Лев Главинчев, Мирчо Спасов, Юлия Ръжгева, Газдов, Горанов и пр. Аз лично не мразя комунистите, те са обикновени хора, но тяхната идеология ги превръща в това, което видяхме и преживяхме от 1944 до 1990 г.- в зверове. Те ме оставиха сирак на 6-годишна възраст, убивайки баща ми, по професия учител, без съд и присъда на 42-годишна възраст на 5 октомври 1944 г. Те отнеха родния ми дом и ни оставиха на улицата. Осем години не ми разрешаваха да продължа образованието си, като син на народен враг ликвидиран от „Народния съд“. Преследваха семейството ни и създадоха в душата ми още от малък омраза и презрение към системата, която създаваше „герои“, като Лев Главинчев. Комунизмът създаваше безпричинно и насилствено своите врагове – антикомунисти. Комунизмът създаде в мен не само омразата към това учение и идеология, но укрепи характера ми на непоколебим борец, който не се изплаши да поеме пътя към свободата дори и през телените заграждения и секретни гранични постове. За да мога на 4 юли 1968 г. да „обезчестя“ девствената гранична застава, както беше известна заставата край с. Годешево (Гоце Делчевско) на българо-гръцката граница.

Така комунистите ме „тренираха“, за да мога да се справя с поставените пред мене трудности и да намеря свободата. Фактически сегашното си положение в САЩ дължа на тях. Техните зверства, гонения и тормоз ме принудиха да живея от 1968 г. в демократична Америка. Как съм се „отблагодарил“ на комунизма за дадената ми възможност да изживея свободата, мога да напиша обемиста книга.

Не на последно място искам да спомена, че в разговорите си и срещите си със стотици американски граждани, активисти и политици можах да разяснявам какъв е истинският образ на комунистическата идеология и стремежите на комунизма. Успях да убедя стотици американци за голямата опасност от тази идеология и пътищата, по които тя се опитва да превземе Америка.

Сега в Народното събрание е внесен проект за ревизиране и промяна в пенсионното дело на българските граждани. Не е нормално и не е морално бившите агенти и служители на комунистическите репресивни органи до 1990 г. да се възнаграждават с високи пенсии от по 500-700 лева месечно, докато земеделците, работили по полето по 30-40 години да получават пенсии няколко пъти по малко. Васил Къдринов и Лъчезар Тошев – едни от инициаторите на внесената петиция в народното събрание, посочиха пред депутатите, че днес генерал от ДС получава месечна пенсия в размер от 700 лева. Полковник от ДС получава между 500-600 лева месечно. Къдринов представи документи, от които става ясно, че от заплатите на служителите на ДС не са взимани никакви удръжки. А генерал Атанас Семерджиев и на други „заслужили“ като него получават месечни пенсии от по 1600 лева. Каква ли ще е пенсията на президента Георги Първанов, който е бил също и агент на ДС?

В името на моралната справедливост Къдринов настоява два месеца прослужено време на бившите служители на ДС да се считат за един месец. По думите му такава мярка ще спести на НОИ около 50 милиона лева годишно и че тези спестени средства могат да послужат за увеличаване на минималната пенсия в страната. Не бива да се дават пенсии на хора, които работеха против държавата и против българския народ в полза на друга държава за почти половин столетие. В момента в България няма пари за лекарствата на болните, даже се затварят болници. От недоимък и мизерия измират над 90 хиляди български пенсионери годишно, които не могат да задоволят глада си с огризките от кофите за боклук.

Българските пенсионери, начело със земеделските такива, трябва масово и постоянно да започнат да пишат протесни писма до „народните“ представители в българския парламент. И нещо повече, всички пенсионери трябва да настояват при гласуване на предложението пенсиите на бившите агенти на ДС и активистите в тоталитарните организации да бъдат изравнени с пенсиите на земеделските труженици. А гласувалите поименно да се осветляват пред народа за да се разбере, кои от тези „народни“ представители искат бившите служители на тоталитарните органи и специално ДС да продължават да получават това, което не заслужават. Основната пенсия в България трябва да стане 350 лева месечно – границата на бедността.

При налагането на комунизма в България имаше заможни хора. Комунистите отнеха апартаментите им, фабриките им, земята и имуществото им за да се изравняли всички граждани. Днес трябва да стане същото с хора, които само за 15-20 години станаха милионери и в болшенството си бивши агенти на ДС, партийни величия и мафиоти. Незаконно забогателите с кражби и търговски гешефти трябва да се разследват и да им се потърси отговорност. В САЩ властта за дълги години не успяваше да се справи с мафиотите, като Ал Капоне, докато прокуратурата и ФБР промениха тактиката си и заради неплащането на данъците си към държавата ги вкара в затворите за дълги години. Така трябва да направят и днешните управници в България.

Все още в България не може да се публикуват мнения на политически независими граждани. Редакциите на вестниците отказват да публикуват мненията на българската емиграция, но те все още публикуват спомени на бившите „герои“ от тихия фронт и даже спомени, колко хубав е бил животът при комунизма с безплатното образование, безплатната медицинска помощ, евтината храна и тържествените демонстрации на 9 септември и Октомврийската революция с плакатите на които пишеше – „Където партията, там и ние!“

Свободата на словото и печата е все още патент на западните демокрации. Аз се опитвах да публикувам критични статии за партийната мафия в България но неуспешно. Цензурата в редакциите е доста силна. Само чрез форумите на български емигранти е възможно да се пише това, което истински ни вълнува. Чрез настоящия сайт Eurochicago.com мога да предложа на читателите едно стихотворение на Теодора Астро (псевдоним на политическа емигрантка, моя приятелка живуща в щата Аризона). Нейното стихотворени дава в поетична форма промените в България след 1989 г. То е част от цикъла „Златна сватба“. Много нещо може да се види в него, много неща могат да се разберат.

Из книгата „Златна сватба“

Теодора Астро

Написано: 31 октомври 1992 – 25 февруари 1993 г.

Като сюжет от антична трагедия, като в абсурдна пиеса,
Призракът кървав на лекар превърна се раните в нас да лекува.
Да ни предпазва от детските болести, от лъкатушните крачки.
Да ни съветва, че трябва на глътчици с вас свободата да пием.
Него единствено само да слушаме колко да режем от хляба.
Било опасно след дълго гладуване лакомо да се похапва.
Да не поглеждаме чуждата баница, сложена в златна чиния.
И да не вярваме, че е открадната с негова благословия.
Да не разбутваме общите гробове с нашите свидни роднини.
Да не разпитваме кой ги заравяше голи и недоубити?
Кой от леглото с ритник ги измъкваше в черните дяволски нощи?
Кой ги остави доднеска безименни? Кой спи във техните къщи?
Кой и защо разрушаваше храмове? Кой ни остави без вяра?
Кой ни на Юда направи наследници, но и слуги на Пилата?
Тези, които до вчера разпалваха клади на вечна омраза,
дето без съд във земята изпращаха всеки, що в лапи им падне,
дето слухтяха с ухо до ключалките улика дума да хванат,
дето в душите ни скверно надничаха със нечестиви все мисли,
дето плетяха с лъжи досиетата, още държани в секретност,
дето изядоха хляба и въздуха, хищно реките изпиха,
дето ни Царството свидно разграбиха, плюха по нашата мъка,
дето вековни следи заличаваха и обичаи затриха,
днеска в един глас крещят: “Помирение!” Искат да бъдем ортаци
в тъмните техни безброй престъплания ний да сме съпричастни.
Те да пилеят парите откраднати с взлом от държавната хазна,
ние боклука им с вас да разравяме суха трошица да хапнем.
Хитро и гузно преплела ръцете си днес Европейската общност,
с черна превръзка прикрива очите си, своята памет изтрила.
Бърза да дръпне чертата под сметката с хладен, безмирен цинизъм.
Вчесто със истина, тя пак залъгвани с някакъв свой “хуманизъм”.
С някакво своя идея измислица: Призръка станал бил ангел.
Било що било! Напред нека гледаме! Да не затъваме в низост.
Същите, дето довчера набутваха долари в алчните гуши,
щедро червените принцове хранеха – като да бяха им внуци –
днеска ръцете си хищно протягат пак залъка сетен да грабнат –
нагло, подмолно от гърлото българско. Били свме техни длъжници!
Сякаш народа ни някой попитал е иска ли нещо на кредит?
И дали искал е с мед да подхранват те вчерашни-днешни хайдуци?
Има си уж Общество на народите, сбрало Световната съвест.
А си кротува, затуля ушите си, чуе ли: “Искаме Нюрнберг!”
Щом му припомним, че там бе ходписана само полвина присъда.
Още на воля живеят злодеите, дето надминаха Хитлер.
Где се укриха жребците на разума? Правдата свята кой стъпка?
Кой съвстта на Света днес задрадсал е, че той с убийци флиртува?
Че пренебрегва вековната истина, плод на натрупана мъдрост:
щом не изскубнеме злото от корена нови филизи то пуска!
…….

www.bgemigration.com

Ivan_Gadzhev

Д-р Иван Гаджев в кабинета си

13 коментара »

 • Nik said:

  “Кой е назначавал като по азбучен ред агентите на ДС на дипломатически отговорни постове, и пратеници в Европейския съюз и НАТО, и с каква цел?”

  Назначил ги е оня, който официално им е дал, дава и ще продължава да им дава допуск до секретна (класифицирана) информация. Някой да му (й) е потърсил отговорност? Или да се кани да му потърси такава? Не е необходимо – западните тайни служби са отлично осведомени “Who’s Who”, но мълчаливо приемат установеното от “другарите” статукво. Защо ли?

  “Тези хора трябваше още преди 20 години да бъдат съдени от истински народен съд за предателство против България на чужда държава, вместо сега да се подвизават по телевизионните екрани и неканени да влизат в нашите домове през всички канали.”

  Това е основният въпрос, който услужливо се премълчава от медии, “антикомунисти”, законодатели, правителства (наши и западни). Има предположения, че такава е била “малтийската уговорка”: -Въвеждате демокрацията, а ние ви позволяваме да ограбите народите си и да не понесете каквато и да било отговорност за престъпленията, които сте извършили, вършите и ще вършите в бъдеще… (А дали е така – кой, кой да си каже?!).

  “Българските пенсионери, начело със земеделските такива, трябва масово и постоянно да започнат да пишат протесни писма до „народните“ представители в българския парламент.”

  Вярвате ли си, докторе?! Да видим колцина ще откликнат на това място (в ЕуроЧикаго) на Вашия призив; тъжно е, но българският народ остана някъде далече в небитието на социализЪма, а в днешното неокомунистическо/квазикапиталистическо ежедневие оцелява едно население, което все още носи името “българско”.

  Докога ли…

  (Междувременно, уважаеми съфорумци, ако наистина се интересувате Кой? Как? Защо? е всичко това, потрудете се да изчетете някой и друг постинг на http://iankov.info ; току виж сте се събудили от приспивните песни на придворните сирени на Антихриста).

 • Отдалечен said:

  Да видим колцина ще откликнат на това място (в ЕуроЧикаго) на Вашия призив; тъжно е, но българският народ остана някъде далече в небитието на социализЪма, а в днешното неокомунистическо/квазикапиталистическо ежедневие оцелява едно население, което все още носи името „българско“.

  В България няма кой да откликне – ето какви са горчивите думи на един творец от интервюто на журналистката Диляна Димитрова с режисьора Александър Морфов:
  „- Да не би да сте приятел с премиера, който аплодира неотдавна Вашия спектакъл „Хъшове”, после Ви поздрави и зад кулисите?
  – Не, премиерът за мен е един ниско интелигентен охранител, който по стечение на обстоятелствата стана премиер на България. Което ми е малко неудобно за българския народ, но това е факт. Често си мисля, че не съм част от този народ. Хората, които вършат цялата тази свинщина наоколо, не са моят народ. Същият той, който си хвърля боклуците от балкона и слуша чалга, си избра и този премиер. Но нямам друг избор, освен да го търпя, защото мнозинството го е определило за такъв.”
  (в. „Труд”, 26 ноември 2010 г.)

 • Лила said:

  Така е. Те са между нас, те са всеки десети между нас! Затова, ако някой от нас не гласува, а отиде за гъби (а се оказа, че има много “гъбари”, царисти, “сценаристи”…), “десяткаджиите” черпят едно вино и едно кебапче Айшето, мъжа й, челядта й и цялата Челяд тича да гласува вместо “гъбарите”. Така и не можахме да променим законите и ДА СЕ СПАСИМ ОТ ДЕСЕТИЯ ЧОВЕК В ГРУПИТЕ!
  Ако това правителство “играе дясно”, както те твърдят – ДА ИЗХВЪРЛЯТ ВСЕКИ ДЕСЕТИ МЕЖДУ НАС, ЗАЩОТО И НА ЕВРОПА Й ПИСНА ОТ “НАШИТЕ” ХОРА! Хайде, Бойко, поне с това добро се запищи в историята. Иначе нищо няма да се запомни от теб!

 • Petar- na rabota Nigeria said:

  Г-н Гаджев е напълно прав със сттията си.В България има жестока цензура,наредена от комунистите-ДС.Нищо против интересите на ДС мафията не може да се помъкне в пресата! Интервютата на бившите политзатворници Янко Янков и Николай Галев не бяха никъде отразени, макар è на пресконф-ията присъстваха хора на Труд и 24 часа.Същото и с Георги Котев-разкритията за рецикл.ядр.гориво.Браво на г-н Гаджев, който помогна-спонсорира и Илия Минев и който издаде спомените му!!!

 • Mila said:

  “Свободата на словото и печата е все още патент на западните демокрации. Аз се опитвах да публикувам критични статии за партийната мафия в България но неуспешно. Цензурата в редакциите е доста силна. Само чрез форумите на български емигранти е възможно да се пише това, което истински ни вълнува.”
  Необорими думи!

 • Snezhana Dyakova said:

  UVAZHAEMI SUNARODNIZI,
  BOLKATA E MNOGO SILNA,NEIZMERIMA E MUKATA NI PO OTECHESTVOTO.

  ISKAM DA VI KAZHA,CHE VSICHKO,KOETO PISHETE E VIARNO-PARITE SA V TIAH,MEDIITE,PRAVOSUDIETO/ako mozhe da se nareche taka/,VUNSHNI VRUZKI,NAVSIAKUDE IMAT TEHNI HORA.

  KOGATO PREZ 1944 GODINA SA VZEMALI VLASTTA-TOVA IM E BILA ZELTA.TE SA SE PODGOTVIALI,TE SA IMALI NEOBHODIMATA STRATEGIA,DORAZVILI SA IA.VSICHKO,KOETO SA PRAVILI I PRAVIAT E MNOGO DOBRE OBMISLENO,NISHTO NE E SLUCHAINO.TE IMAT OTRABOTENI HODOVE,IMAT DOCTRINA,DOGMI,ZNAIAT PROTIVNIZITE SI,A SAMITE TE DEISTVAT KONSPIRATIVNO,BEZMILOSTNI SA.

  PRIMITIVNOSTTA IM NE E NEDOSTATUK.NAPROTIV!PREDIMSTVO!PRIMITIVNITE SA EGOISTI.TE SE NAGAZHDAT,TE NIAMAT MORAL, TE SE RUKOVODIAT OT POLZATA.TE NE MOGAT DA PROIAVIAT BLAGORODSTVO ILI DA GO OZENIAT,NO MOGAT DA SE VUZPOLZVAT OT BLAGORODSTVOTO NA DRUGITE.TE SA BRUTALNI I NAGLI,TE SA ALCHNI,TE LUZHAT I KRADAT BEZ SRAM I BEZ SVIAN.TOVA SA TE-KOMUNISTITE-HORATA S CHOVESHKI LIZA,NO BEZCHOVECHNI PO PRIRODA.

  NE SE OCHUDVAM,CHE MEDIITE NE VI POBLIKUVAT PISMATA.MOLIA VI,PRIPOMNETE SI KOI IMASHE PRAVO DA UCHI JURNALISTIKA!!!!!!!!!!!!!AMI VUNSHNA TURGOVIA?AMI PRAVO?

  VIE SAMI KAZVATE,CHE KOMUNISTITE SUZDADOHA OBSHTESTVO S PREVILEGII ZA TIAH.TOGAVA ZASHTO SE OCHUDVATE,CHE VLASTTA IM E TOLKOVA NEPROBIVAEMA.TOVA E TIAHNATA STRATEGIA V DEISTVIE.SEGASHNITE REDAKTORI,PROKURORI,SADII,POLITOLOZI,SOZIOLOZI-SA NASHI VRUSTNIZI,KOITO SA BILI IZBRANI DA STANAT TAKIVA,ZA DA IM SLUZHAT.NE SI VUOBRAZIAVAITE,CHE SA VLEZLI VUV VUZOVETE BEZ PREVILEGII I S BLAGORODNI ZELI DA UPRAZHNIAVAT TEZI PROFESII. TE SA PRIETI S USLOVIETO DA SLUZHT DO SMURT NA CHERVENATA MAFIA.

  VSICHKO E BILO PREDVIDENO,VSICHKO!DORI ARTISTITE SA VLIZALI V NATFIZ S NIAKAKVA PROTEKZIA.PISATELITE,KOITO ZNAEM -TEZI S GOLEMITE IMENA-SA TEZI,NA KOITO TE SA POZVOLILI DA STANAT IMENA-TOEST TEHNI,KOITO IM SLUZHAT I KOITO SA IM VERNI.

  I TAKA VUV VSIAKA SFERA-LEKAR SUM,NO DORI NE MI DADOHA DA SPEZIALIZIRAM KAKVOTO AZ ISKAH,A KAKVOTO TE MI POZVOLIHA.DA NE SI MISLITE,CHE PRI INJENERITE E BILO DRUGOIACHE.ILI CHE V POSTOVETE SA BILI SLUCHAINO DAVANI NA EDIN ILI DRUG.

  MILI SUNARODNIZI.VSICHKI NIE,KOITO SME EMIGRIRALI,SME NAVUN NE ZARADI TOVA,CHE NIAMAME DOM ILI NE SME BILI SPOSOBNI DA SI NAMERIM RABOTA V RODINATA.VSICHKI SME BILI PROKUDENI OT LIPSATA NA SPRAVEDLIVOST,ZADAVENI OT SULZITE SI NA OGORCHENIE I OBIDA,OT BEZSILIETO DA SE PREBORIM S TEZI BEZSKRUPOLNI,BEZCHESTNI,ALCHNI I BEZMILOSTNI BEZDARNIZI.

  OT TUK NATATUK KAKVO SLEDVA.
  IMA DVE VUZMOZHNOSTI:
  1.EDNATA E DA PRODULZHIM DA PISHEM PISMA I DA OCHAKVAME DA NI GI POBLIKUVAT.DOKATO POLEKA SVURSHAT DNITE NI,TK DNITE NI NA TOZI SVIAT SA PREBROENI.
  2.DRUGATA E DA DEISTVAME.
  -PREDLAGAM DA SE SVURZHEM,DA SE ORGANIZIRAME,DA SE PREBROIM.SPORED OFIZIALNI DANNI OKOLO 2 MLN AKTIVNI BULGARI ZHIVEIAT ZAD GRANIZA.TOVA E OGROMNA MASA NA FONA NA NAMALIAVASHTOTO NASELENIE V BG.
  -TRIABVA DA SE PREDVIDI,CHE VEDNAGA SHTE INTEGRIRAT TEHNI HORA,ZA DA SE DOBERAT DO INFORMAZIA I DA ZNAIAT KAK DA DEISTVAT,ZA DA NI PARALIZIRAT.TE SA IZKLUCHITELNO HITRI,KOETO E TIPICHNO ZA LEKATA STEPEN NA UMSTVENA IZOSTANALOST.
  -AKO USPEEM DA SE SVURZHEM,DA SUZDADEM STRATEGIA,DA SE ORGANIZIRAME-MOZHEM DA POSTIGNEM MNOGO.IMAME SREDSTVA-SHTE SI OTIDEM V EDNO I SUSHTO VREME V BG,TAM VSE OSHTE IMA INTELIGENTNI I RODOLUBIVI BULGARI,KOTO SHTE NI PODKREPIAT I MOZHE NESHTO DA SE POLUCHI.
  DLUZHNI SME DA OPITAME.ZHIVOTA IZTICHA,SLED NAS NIAMA DA OSTANE NISHTO.

  S MNOGO LUBOV KUM BULGARIA I KUM VSICHKI VAS!

 • za Snejana said:

  Разбирам болката ви, Снежана! Би било възможно да обединим усилията си, като се свържем един с друг, но много повече хора работят за разединението. Посредствеността има много по-силни вътрешни сили за обединение – това е природен закон!

 • Snezhana Dyakova said:

  RADVAM SE,CHE DORI BEZIMENNO MI OTGOVORIHTE.
  TOVA,CHE NE SI PISHEM IMENATA E BELEG OT REJIMA,OT STRAHA,KOITO NI BESHE VNUSHEN.
  SUGLASNA SUM,CHE SA MNOGO I CHE POSTOIANNO RABOTIAT NA PRINZIPA RAZDELYAI I VLADEI.
  NO NIAMA NEVUZMOZHNI NESHTA. IMA EDNA ANGLIISKA POGOVORKA,KOIATO MNOGO MI HARESVA:IF ONE MAN CAN DO,ANOTHER CAN DO TOO.
  TOVA OZNACHAVA,CHE SHTOM DRUGI SA USPELI I NIE MOZHEM.
  VSICHKI SME SMURTNI,SLED NAS NISHTO NE OSTAVA.KAKVO ZNACHENIE BI IMALO KOLKO APARTAMENTA SI IMAL KOGATO UMIRASH.I KAKVO ZNACHENIE IMA SLED VREME KOI SHTE ZHIVEE V TIAH.
  BIH DALA VSICHKO,NO DA SE VUZVURNE SPRAVEDLIVOSTTA I TEZI BEDNI DUHOM DA PRESTANAT DA SI IGRAIAT S NAS.NE ZASLUZHAVAT I GROSH,A SA SE DOMOGNALI DO VSICHKO.OTNELI SA NAI-ZENNOTO-VIARATA I NADEJDATA NA HORATA.

  PREDI DVA DNI SE VURNAH OT SHTATITE.NE BIAH VPECHATLENA OT MATERIALNIA SVIAT.VSICHKO,KOETO GO IMA TAM,GO IMA NAVSIAKUDE.
  NO TOVA,KOETO GI PRAVI SILNI E ZAKONNOSTTA.

  POPITAL EDIN ZAR MUDREZA KAKVO KACHESTVOTO,KOETO E NAI-VAZHNO ZA EDIN VLADETEL,A MUDREZUT OTVURNAL:SPRAVEDLIVOST.KOGATO VLSTTA NE E SPRAVEDLIVA-DOBRITE SE OBEZVERIAVAT,A LOSHITE SE ODURZOSTIAVAT.

  VSE OSHTE IMA NADEZHDA.MNOGO SME!!!!2MLN.MOZHEM DA PREDIZVIKAME REFERENDUM.SAMO S REFERENDUM MOZHEM DA GI PRITISNEM.NE NI TRIABVAT DRUGI ZAKONI.SAMI MOZHEM DA GI SUZDADEM.

 • Pesho said:

  Вижда се, че много хора мислят за обединение – това е първата крачка.
  Втората е – как да стане това?

 • Pipo Popov said:

  ДЕКЛАРАЦИЯ
  на Управителния съвет на Съюза на офицерите от резерва”АТЛАНТИК”
  по повод установената принадлежност към бившите специални служби на посланици, генерални консули и заместник – ръководители на дипломатически мисии на Република България

  Съюзът на офицерите от резерва “Атлантик” (СОРА) с тревога следи нарасналото у нас и в чужбина напрежение по повод решение N 175 от 14.12.2010 г. за резултатите от извършената проверка на посланици, генерални консули и заместник – ръководители на дипломатически мисии на Република България, обявено от Комисията за разкриване на документите и обявяване на принадлежност на българските граждани към държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. Определя като срамни и подронващи авторитета на страната, обнародваните резултати, според които, двадесет години след началото на демократичните промени, около 45 % от висшите български дипломатически представители са обвързани с тайните служби на тоталитарната държава. Обезпокоително е, че те заемат основните дипломатическите длъжности в ключовите държави и международни организации.

  Съюзът припомня, че във всички новоприсъединили се към Евро-атлантическите структури държави въпросът за премахването на влиянието на бившите специални служби, върху дипломатическия апарат и новите такива служби отдавна е разрешен. Включително и чрез разпускане на ведомства и служби и разкриването им отново с друг щат и нови хора. Като под “нови хора” демократичният свят разбира служители, подбирани, постъпили и подготвени след началото на промените. Защото съюзниците на България от Европейския съюз и НАТО трудно възприемат като истински партньори лица, постъпвали във ведомството или назначавани след утвърждаването им от партийна комисия, подготвяни идеологически и изпълнявали задачи срещу тях .

  Никой не отрича професионалните умения, промяната на мисленето и възгледите на част от разкритите агенти, нито техният принос, който не бе съществен или решаващ в политиката от най-новата история на България. Нека подчертаем, че нова демократична България дава възможност за тяхната изява и в други области на обществото.

  В тази връзка СОРА счита за неоснователни упреците към дейността на Комисията за разкриване на документите и обявяване на принадлежност, обвинявана, че с обнародването на подобни решения подрива националната сигурност. Подкрепяме позицията, че двадесет годишният период на преход е бил достатъчен, за да бъдат добре подготвени нужният брой експерти не само за дипломатическата професия, но и за останалите области на сектора за сигурност.
  СОРА подкрепя волята на правителството да предприеме решителни действия за реформиране на сектора за сигурност, в т.ч. и прочистване на възловите длъжности в държавния апарат от служители, сътрудници и агенти на бившите тоталитарни служби. Особено внимание правителството следва да обърне на службите за сигурност, които са следващия обект за проучване от Комисията по досиетата. Забавянето на тяхното реформиране може да доведе до обнародването на още по-шокираща информация, а това по никакъв начин няма да се отрази положително на новото лице на България.

  Съюз „Атлантик” призовава президента на България, подписал за обнародване Закона за досиетата да постъпи като истински държавник и да подкрепи предстоящата реформа на сектора на сигурност. С това той ще допринесе за предотвратяване на конфликтите в тази област и за издигане на престижа на страната ни сред европейските партньори и съюзници.

  София, 20 декември 2010 г.
  СЪЮЗ НА ОФИЦЕРИТЕ ОТ РЕЗЕРВА „АТЛАНТИК”

 • абориген said:

  Емигрантите в голямата си част /без другарската `емиграция`/ са прогонената средна класа на България.
  Естествено това обезкървява гражданското общество вътре и улеснява престъната банда, поробила България.
  Съпротивата срещу това робство и освобождението на България изисква обединяване на всички, желаещи това. Преди всякакви партии – партиите ни разделят и са под другарски контрол.
  Иначе ясно, че поотделно се спасява задник, но не и Родина.

 • Az said:

  много си прав, Абориген!
  какво стана с едната мечта?

 • абориген said:

  Мечтата броди между роби и шушумиги, самопоробили се с измислен страх. Може би ще се съберем на 19 февруари.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.