2024-04-19

2 thoughts on “„Здравна“ равносметка

  1. Здравейте, Вера, аз съм авторът на този текст на Еврочикаго и живея в България. Споменавам това, защото не само Вие, а може би и други читатели могат да стигнат до някакви погрешни изводи относно него. Проблемите, за които става дума в този текст, са ми познати отблизо. Това не е първи подобен текст на тази тема, публикуван в Еврочикаго, впрочем (вж. https://www.eurochicago.com/2017/10/vnoski/ ; https://www.eurochicago.com/2018/01/pogrebenie/).

    Предишен материал, засягащ темата за здравните осигуровки и здравната система в България, беше изпратен и до всички институции в България, които имат отношение към темата. Никоя от тях не реагира да промени нещо.

    Може би шансът и законодателната, и изпълнителната власт, да отговорят и да направят нещо би се увеличил, ако тази тема – за многото здравнонеосигурени граждани, част от които наистина не могат да си платят здравните осигуровки, поради което се случва и да си умират без време, през 21 век, в страна член на ЕС, както и за абсурда, че и безработните се водят, че са имали сигурни доходи всеки месец за години назад – ако и медии с национален обхват я отразят. Защото това наистина е неадекватна здравна и социална политика. Но не съм видяла досега подобно отразяване в българските медии с масова аудитория.

  2. Статистикатаа е хубаво нещо. Но има
    следните въпроси:
    1 Така като си пишете тези статии, какво може да направите че това положение да се изясни или оправи?
    2 Нали не го описвате само да покажете колко много статистически дани сте намерили и колко е „скапана“ БГ държава и Министерството на здравеопазването. Защото както си го пишете тези неща е много ясно че някой от тези които не си плащат „лично“ здравното осигуряване би е приятел, или по-просто, решили сте да си „изкарате“ безплатно хотела в Чикаго с написването на тая статия.
    3. К’во можете да направите (ама и ще го направите, без да извлечете изгода … за да помогнете на тази щура побъркана и необяснима администрация НАИСТИНА да помогне на обикновенния Българин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *