Home » Авторски страници, политика

Българските избори зад граница. Онлайн среща на Радев и Йотова с представители на БГ организации

2021.01.12 Няма коментари
Spread the love

Снимка: Скрийншот от видео на Румен Радев, Фейсбук

На 11 януари се проведе среща чрез видеоконферентна връзка на българския президент Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова с активни българи от различни страни, представители на БГ организации в чужбина. Срещата бе посветена на предстоящите парламентарни избори в България и трудностите по тяхното провеждане зад граница в условията на пандемия.

В нея участваха наши сънародници и български граждани, живеещи в Австрия, Великобритания, Германия, Испания, Канада, САЩ (сред тях Петранка Стаматова от Чикаго, Илинойс, Андрей Ненов от Денвър, Колорадо, и др.), Франция, Турция.

Участниците споделиха информация за епидемилогичната обстановка в страните, в които живет, конкретни идеи за начина на провеждане зад граница на българските парламентарни избори, за това какво би мобилизирало българският вот зад граница (МИР “Чужбина”, който така и не беше въведен в Изборния кодекс), за дистанционното гласуване, за гласуване чрез явен вот (вж. тук), за система на гласуване с предварително регистриране (вж. тук), за изтеклите български документи за самоличност на някои БГ избиратели зад граница, за начина, по който Румъния организира избори за своите граждани в чужбина, и др.

Видеозапис от срещата – ТУК

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.